Nu så...

...efter en vecka har jag äntligen fått lite tid över till att skriva om Washington DC. För exakt en vecka sen åkte jag, Ania och Sabrina till Washington DC. När vi kom till hotellet blev vi överraskade, det var inte bara sovrum utan det var en hel lägenhet, det hade dem inte nämnt någonting om förrut.

Nästa morgon när vi vaknade började vi direkt med sightseeing som vi skulle göra hela helgen. Vi tog bussen till Georgetown University där vi såg en väldigt imponerande universitetbyggnad. Georgetown är det mest exklusiva området där och det var väldigt fint, gamla hus som såg väldigt mysiga ut i alla möjliga färger.

Nästa stop var Arlington Cementary, där vi såg John F. Kennedys grav. Där fanns så många gravar till folk som dött i alla möjliga krig som USA har varit inblandade i, väldigt många vita kors. Sen blev Iwo Jima monument, ni vet den med några soldater som håller en amerikansk flagga. Pentagon blev det efter det, av någon anledning fick man inte fotografera byggnaden från ena sidan, men andra sidan var helt okej, skumt! Tyvärr blev inte fotona särskilt bra, det var väldigt tråkigt väder, grått med regn då och då. Air and Space museum med världens första flygplan, Washington monument och en hög med en massa andra monument senare var det dags att se huset Obama lämnade Chicago för, Vita huset. Sen köpte vi mat som vi lagade själva i vår lilla lägenhet.

Söndag var ytterligare en dag med sightseeing, vi gick till Madame Tussauds där vi tog en massa(!) foto med olika vaxfigurkändisar, riktigt kul=) Vi såg Elton John, Johnny Depp, Madonna, George Cloney, Tom Cruise, Brad Pitt, Angelina Jolie och en massa presidenter. Vi såg The Capitol, The Supreme Court och deras stora bibliotek. Med alla foton som vi har tagit tillsammans har vi mer än 1000 bilder tillsammans så det kommer ta ett tag till innan några av dem kommer upp här, jag har ju inte ens orkat med att ladda upp bilder från Seattle än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0