Washington D.C

Washington D.C ikväll!!=) Kommer hem på söndag kväll. See ya!

Fired up

Idag var jag på bio med Ania, vi såg Fired up, typisk fjortisfilm eller nåt sånt skulle jag väl säga men ganska rolig ändå. Annars händer det inte så mycket mer roligt än att planera inför Washington DC nästa helg, det ska bli så kul!!=)



En helg i Oak Park

I fredags åkte jag ut till Riverside och Oak Park där Flora(den franska au pairen) bor så sov jag över där till idag. På fredagen firade vi en av Floras vänners födelsedag med att hyra en limousine och köra omkring i DT Chicago=) Riktigt häftigt, det var inte alls särskilt stort i den för vi var 10pers men vi behövde inte heller betala mer än 18dollar var. Vi hade en ukrainsk chaufför som öppnade dörren för oss när vi gick av vid Chicagobönan m.m.


In the limo Flora Framför Chicagobönan

På lördagen så körde Flora mig och några av hennes kompisar in till stranden i Chicago. Vi gick omkring där, tog foton och längtade till sommaren=) På kvällen köpte vi spagetti och köttbullar som vi åt hos en annan au pair. Jag var nog hemma totallt hos tre au pairer i det området, deras hus var så gamla och inte alls fina faktiskt. Förut tyckte jag inte att huset som jag bor i var särskilt fint men jämfört med dem så är jag riktigt glad över att vara i detta.



Idag när jag kom hem så väntade jag ca 1 timme, sen kom Ania, Sabrina och Beata över. Vi skulle planera nästa helg, Washington DC och sen efter det åkte vi till en park där vi träffade några andra au pairer. Vi åt middag där och sen hem till en annan au pair och till sist hem här igen. Väldigt "busy" helg, men kul=)

Final project

I min fotograferingskurs så har vi nu börjat ett projekt, man fick välja vad man vill som tema och vi ska ta med 10 bra bilder varje vecka till lektionen i fem veckor. Sen ska vi välja ut 20 som är de bästa av alla. Jag valde att jag ska ta bilder på vatten där jag häller i/blandar med karamellfärg. Jag har redan kommit på en massa olika möjliga bilder som jag vill ta...lite svårt att förklara men jag tror att det kommer att bli bra=) Idag lämnade vi också in 10 framkallade bilder, kul att äntligen få framkalla lite.


Det här är en av bilderna som jag framkallade, tog den i Seattle på marknaden som de har där.

Örk!

Dessa amerikanare och deras mat!! Idag på teckenspråkskursen så fick vi ett litet snack som var som ett litet pyssel där hon berättade hur man gjorde de olika sakerna i teckenspråk. Vi fick 1 selleri, 2 små kringlor, 2tändstickor och 2 russin. Det började med att vi la i flytande ost(som finns på nachos) i sellerin, sen på med kringlorna som om de vore vingar. Tändstickorna ut från sellerin med russin i ändarna, det skulle föreställa en fjäril och den var ganska fin. Men ost(!), selleri(!) och kringlor tillsammans, bläää!! Jag tog ingen ost i min, var nog den enda, men jag pratade med några av de som jag satt med och berättade att i Sverige äter vi faktiskt inte ost med allt.

Vi fick också lära oss "the american pledge" i teckenspråk, visste inte ens att de hade något sådant. Tydligen är det en liten ramsagrej som de säger varje dag innan de börjar i skolan, löjligt kan jag tycka=) Läraren frågade mig om vi har något liknande i Sverige men jag sa att vi bara har vår nationalsång och inget annat.


23 - Taken

Inte helt fel va, 23 plusgrader och sol idag, jag gillar detta=) Brände mig tom, ganska mycket faktiskt, fast det var inte så konstigt med tanke på hur länge vi var ute idag. Idag har vi gjort väldigt mycket, efter att jag hade tränat i morse så stack jag tillbaka till huset lite tidigare, gjorde lunch och packade ner i en kylväska, hämtade tvillingarna och åkte till The Arboritum för att ha piknick(hur stavas det??) med dem. Där stannade vi i 3h i solen...tvillingarna måste ha någon konstig Chicagohud för man kunde ens inte se på dem att de hade varit ute så länge idag medans jag blev tomat....konstigt värre. Efter det åkte vi tillbaka, packade simväskorna, hämtade Madi och åkte till YMCA, simmade och åkte hem. Heli berättade att barnen somnade hur snabbt som helst, kan väl säga att jag inte är så förvånad över det direkt. Nu på kvällen hämtade Ania mig och vi åkte till Yorktown och sen blev det bio, Taken hette filmen, den var bra, gillade storyn men lite overklig.



17

17 plusgrader...inte ett moln på himlen...avundsjuka??

Idag var en riktigt skön vårdag och gissa om jag var förvånad över hur varmt det var...det är så stora skillnader här från dag till dag hur varmt det är. Ena dagen kan det vara -10 och nästa dag kan det vara 15, inte direkt som i Sverige;)

St. Patricks day

Idag är det St.Patricks day och jag har varit i dt Chicago såklart, de hade en parad där och de färgade floden GRÖN!!! Och inte mörkgrön eller nåt sånt utan riktig grön, riktig skarp grön! St.Patricks day betyder inte bara parad och färgning utan för en del folk betyder det också fest. Utanför alla pubbar och barer stod det långa köer med folk för att komma in och fira den här dagen som man ska enligt dem. Det var nog den största folksamlingen som jag har sett än så länge här i Chicago.

Efter paraden gick vi för första gången till Cheesecake factory, ojojoj vad gott! Jag köpte en bit white chocolate caramele cheesecake, det var min lunch idag för den biten var så stor och så mäktig. Väldigt god men också ganska dyr, nästan 8 dollar!



Slumdog millionere

Nu har jag äntligen varit och sett den här filmen som vann så många oscars...o nu förstår jag varför. Den var jättebra!! Lite annorlunda filmad men väldigt bra story och allt:)

Tidigare på dagen hade jag varit med tvillingarna på "the children's museum", ett stort lekställe för barn kan man väl säga. Men det var jättekul för de "större barnen" också;) Vi blåste såpbubblor, gjorde en stor såpbubbla runt om oss, stod i en tunnel med en jättestor fläkt, fotograferade vår skugga mot en vägg och allt annat möjligt. Ska definitivt gå dit med dem fler gånger:P


Lecture

Idag på fotograferingslektionen var vi tvungna att gå på en föreläsning av en fotograf som fotograferar Antarktis. Roligt kan man tycka men nej, nej, nej, borrrrrriiiinnngggg!!!! Han var inte den bästa på att tala direkt och hans röst ändrades inte alls när han pratade, samma ton hela tiden. Sedan pratade han en massa om att göra sketcher, photoshop och blablabla, där stängde jag av min fokusering, fördelen med att ha engelska som andraspråk=)

Tyler Perry's Madea goes to jail

BIO!!! Igår såg vi Tyler Perry's Madea goes to jail, en komedi blandat med drama. I början kändes det som att "åh, nej, vad har jag spenderat 10dollar på", men efter ett tag blev det bättre och bättre och roligare. Det var precis som att det var två filmer som flöt samman till en. En av dem var komedi, rakt av, utan tvekan. Den andra var drama, dyster och intressant. Lite annorlunda men ändå bra film=)

Idag hade jag ett skriftligt prov i teckenspråk om det döva folket, löjligt lätt!! Det var 10 frågor med alternativssvar, tog typ 1-2 min att göra. Jag hade läst igenom texten på 1 sida 2 gånger. Har hört detta från de andra au pairerna också med deras kurser, alla får alternativ att välja bland när de svarar.



Chicago the musical

Igår var jag och såg musikalen Chicago, den var verkligen jättebra på teater. Koreografin, sångerna och allt. Efter det så tog jag tåget hem till den första svenska au pairen som jag har träffat här i Chicago. Hon bor 30min med tåg från mig och heter Karin. Var där och såg några filmer och sen sov jag över där. Kul att äntligen få prata lite svenska här men det hände säkert minst 3 gånger under kvällen då jag inte tänkte mig för och började prata på engelska istället=)

Last day of Seattle

Tillbaka till resan till Seattle - sista dagen. Vi vaknade tidigt den dagen också och jag hade kommit över min jetlag så vi var trötta men beslutna att göra något kul av den halva dagen som vi hade kvar. Vi åkte ut till en annan stadsdel för att titta på lite turistsaker men vi var nog de enda turisterna där förutom på ett ställe. De har en sluss där som är en stor turistattraktion för att på våren kan man se laxen simma uppströms genom en slags vattenstege, tyvärr kunde vi inte se det då men vi gick dit och tittade ändå. Vi gick också under en bro för att hitta ett skandinaviskt troll, men det var ju trots allt i ett skandinaviskt område, ganska kul ändå. Efter det åkte vi tillbaka till downtown, köpte lunch på Walgreens av alla ställen och skyndade till busshållplatsen. Jag tog bussen ut till flygplatsen och åkte hem. När jag kom tillbaka till Chicago så snöade det, förvånad??

Vilken härlig dag!

Men oj vad barnen kan vara söta ibland, lyssna bara på detta:
Imorse när jag hade borstat Alex tänder så frågade han mig om jag kommer stanna här för alltid så sa jag nej att de skulle antagligen ha en annan au pair när jag åkt hem till Sverige. Då sa han att han ville inte ha någon annan, det skulle inte vara samma sak som att ha mig. Så sa han också att han ville att jag skulle stanna här för alltid, det är andra gången den här veckan som han säger det=) 

Ibland vaknar Alex tidigare på morgonarna och då äter han oftast frukost med mig. Så när han en morgon ville gå ner till mig så sa Heli att han skulle låta mig äta ifred (jag jobbar ju inte under den tiden) och då hade han tydligen sagt att han älskade att äta frukost med mig. Från Madi idag fick jag också höra att hon tyckte att jag var vacker, haha, bara så där spontant, hur kan man låta bli att må hur bra som helst efter att få höra allt det här??! En bra dag helt enkelt;) 

Turist, javisst!

Den andra dagen i Seattle börjades med en tur till University of Washington där vi gick omkring och tittade lite, tog foton. Efter det åkte vi tillbaka till Pike Place Market där vi gick omkring och tittade. Vi gick också in i världens första Starbucks som ligger där, det tog evigheter att få sitt te...där var en(!) person som serverade alla turisterna, stackare!! Pike Place Market är tillsammans med Seattle Center det största turiststället där så ni kan ju alltid försöka att föreställa er hur många människor där var. Där var mycket fisk, grönsaker, frukter och turistprylar. Efter att ha tagit många foton, tom blivit skämtad med att jag borde betala 10cent per foto jag tar till de om jobbade i ett fruktstånd, kollat på turistsaker så köpte två tavlor som jag ska sätta upp på mina väggar=)

Vi gick ner till hamnen och tog en guidad båttur runt hela hamnen där vi fick veta en massa om Seattle. Ännu en gång fick vi se hela Seattle med bergen i bakgrunden och med vattnet framför. Såg också den väldiga bergskedjan som de har i väst där. På andra sidan den så är flera olika inspelningsplatser av Twilight som snart också kommer ut på dvd=)

Sen var det dags för nästa guidade tur, en tur under gatorna, i Seattle's underground. Den turen var jätterolig, de skämtade hela tiden och då fick vi veta en hel del om Seattles historia på ett roligt sätt, väldigt bra guider=) Kommer knappt ihåg det just nu men det är bara för att jag är så trött:P På kvällen så åt vi mexikansk mat, jättegott och alldeles för mycket.

Sleepless in Seattle

En egen version av sleepless in Seattle, på fredagmorgon vaknade jag väldigt tidigt pga av jetlag och jag gick upp redan vid 6.45 och åt frukost på hostlet. Senare på eftermiddagen skulle jag möta Sandra men jag skulle göra lite egen sightseeing först och se de sakerna som hon redan hade sett.

Först gick jag ner till en gata vid vattnet och gick längs den till Olympic sculpture park och tog en massa bilder på vägen. Seattle är jättefint när det är fint väder som det var den dagen, hela himlen var blå, solen lyste och man kunde se en massa skog och berg i bakgrunden och runt om staden. Men det är väldigt backigt, nästan lika backigt som jag föreställer mig att San Francisco är. Bilderna jag har gör inte backarna rättvisa.

Seattle på morgonen  Olympic Sculpture Park

Fontän med Space needle i bakgrunden Olympic Sculpture Park Backigt

Efter parken ville jag gå till en annan park som jag hade läst om. Det stod att man hade den bästa skyline utsikten från den men när jag hade gått en lång väg insåg jag att det var en väldigt liten väg på kartan och hoppade på första bästa bussen. Jag hoppade av så nära som möjligt men det var fortfarande långt att gå, men det var det värt för där var jättefin utsikt med några broar, Union lake och hela Seattles skyline.

Bron med Union Lake i bakgrunden  

Jag började med att åka upp i Space needle som är kännetecknet för Seattle, det ser nästan ut som en rymdskeppsbyggnad. Där uppifrån kunde man se allt, det var så fint med alla bergen, sjöar och havet, jag hade kunnat stanna där hela dagen om det inte hade varit för att jag skulle hinna med en massa annat innan Sandra kom.

 Utsikt från Space needle Seattle med Mt. Rainer i bakgrunden 

Space needle

Nästa turistattraktion blev Music Experience Project som är en väldigt konstig byggnad och det är lite som ett musikmuseum. Men man kan också göra en massa roliga saker där som att prova en massa instrument. Man tittar på en skärm och de berättar hur man gör, man får hjälp av olika ljuspunkter som berättar var du ska trycka och sen får du prova att spela en låt. Jag provade keyboard, trummor och guitarr. Sen testade jag också en keyboard där man spelade in när man gjorde något ljud och sen förvrängde keyboarden det till olika andra ljud när man tryckte på olika tangenter, riktigt kul. 

Inne i Music Experience Project Music Experience Project byggnad till vänster och museum

Sen gick jag till Museum of Science fiction, det hörde till med det specialpaketet som jag hade köpt för Seattle. Det kallas citypass och samlar en massa turistattraktioner och halverar priset för dem. Det var bara några få saker som jag kände igen där inne, saker som Star Wars saker...de andra var typ helt okända. Där inne stannade jag inte särskilt längre men sen gick jag till Pacific Science Center där jag betalade extra för att se Lucy, den mest kända, bäst förvarade och äldsta fossilen som man har hittat från mänskligheten. Det var bitar av ett skelett och en hel utställlning med det som tourade USA runt och råkade vara i Seattle exakt samma tid som jag. Sen gick jag in i ett rum med olika insekter i glasboxar, där fanns spindelsorter som Black widow och Tarantula, öhh, äckligt!! Nästa rum var tropisk med värmen och alla fjärilar som flög omkring. Till sist gick jag till ett rum som testade en massa saker på en, om man var färgblind, dålig syn, bra kondition m.m.

Pacific Science Center Fjärilar som äter=) Fjärilar

Efter att ha gjort alla de här sakerna så gick jag till andra änden av downtown Seattle(det är inte särskilt stort, speciellt inte om man jämför med Chicago) som kallas Pioneer square. Under tiden jag vandrade dit så blev jag förvånad över hur många uteliggare det finns i Seattle. De ligger överallt ju! Jag gick till tågstationen och mötte Sandra, vi åkte tillbaka till hostlet och sen blev det dags att leta efter ett middagsställe. Vi gick omkring och verkligen letade men alla ställen var så dyra och de hade 45min väntan för de var proppfulla, så det blev....McDonald's igen. Efter det gick vi längs vattnet som jag hade gjort på morgonen och vi gick långt, långt tills vi kom på att vi borde vända om och gå tillbaka. Tog en massa bilder längs vägen och när vi kom tillbaka gick vi igenom vad vi skulle göra nästa dag, sen sov vi. Jag var så trött av jetlag, att jag hade gått så långt och pinsamt nog hade jag träningsvärk i benen nästa dag.

Landing in the emerald city

Jag hade jättekul med Sandra i Seattle och nu har jag mer eller mindre en uppsats att skriva om hela resan, så om ni inte orkar läsa igenom allt förstår jag=) Men jag kommer att skriva en dag i taget för det tar så lång tid att skriva också.

Förra torsdagseftermiddagen så körde Heli mig ut till O'hare airport med barnen i bilen. De körde mig dit väldigt tidigt och när jag kom dit gick allt väldigt lätt, på 5min hade jag gått igenom all security check och fått mitt boarding pass. Så klockan var 16.00 när jag var där och flyget skulle inte gå förrän 18.40. Men då ändrades tiden för avgång till 20.00 och sen till 20.25, 20.35 och sen till sist 21.15. Det slutade med att flyget åkte iväg 21.45, sent! Så det blev till att köpa en skvallertidning (det har dem gott om här) och den billigaste tänkbara middagen, McDonald's.

På flyget så sov jag hela vägen men vaknade lite då och då, tror att det var ett 4h flyg. Så jag var framme väldigt sent men lokalbussen gick fortfarande så jag tog den ner till downtown Seattle. På vägen såg jag en massa(!) flygplan som stod(Boeing flygplanen byggdes ju här) på olika fält och jag åkte förbi ett stort flygplansmuseum.

I downtown Seattle hittade jag väldigt lätt till hostlet, det låg väldigt centralt, precis vid Pike Place Market som är en väldigt känd fiskmarknad men de har en massa grönsaker, frukter och andra turistsaker också. Hostlet hette The green tortoise och var faktiskt ganska fint, jag betalade bara typ 30dollar per natt och det låg ju så centralt som det kan bli så det var jättebra.

RSS 2.0