Strike

2 strike på en runda bowling, det måste vara rekord för mig! Den här lördagskvällen var jag, Yemi, Chiny och Sabrina och bowlade. Jag kom tvåa med 99poäng, jag blir bättre och bättre=) Efter det blev det bio, 3dollarsbion där de får in filmer som de har spelat på andra biografer i ca en månad. Vi såg...Twilight...nu måste jag faktiskt erkänna att jag börjar bli trött på den. Ska vänta länge tills nästa gång jag ser den. Har börjat planera inför nyår nu också, det blir antagligen middag hos en au pair och sen tåg in till DT och fyrverkerier.


Shop til you drop

Jepp, idag började det, rean! Sabrina och jag åkte till ett shoppingmall och först blev jag väldigt besviken, inget kul där alls. Men när vi gick in på JCPenney, då hittade vi saker!
Jag handlade:
- en nyårsklänning, jättefin.
- två korta vårjackor, en svart och en med rutmönster
- en blommig handväska

Inne på Aéropostale (min favoritaffär) handlade jag:
- en grön långärmad tröja
- en grå och en vit trekvartströja med lite mönster på
- ett blått och ett vitt linne

Allt detta skulle ha kostat $345 men med rean blev det $140, inte helt fel=) Efter det blev det bia med Marley & me, jättesöt/rolig film!


Amerikansk/tysk juldag

Idag var det amerikanarnas riktiga jul och morgonen började med bananpannkakor och grädde, inte konstigt att man går upp i vikt här! Efter det blev det paketöppning och barnen älskade mina paketer till dem. Av familjen fick jag väldigt många olika presentkort, tydligen är det det som man köper till ungdomar i min ålder här för man vill inte att det ska bli fel. Jag fick $25 på AMC(bio), $25 på Walmart, $25 på Target, $25 på Starbucks, $25 på Caribou coffee, $10 på McDonalds, $10 på Wendy's, $10 på Jamba juice, $10 på Panera bread och $10 på Chipotle. Så imorgon eller lördag blir det en massa shopping på amerikanarnas fantastiska rea=) Sen fick jag mintchoklad från Frango vilket tydligen är jättekänt över hela USA. I vanliga fall gillar jag inte mintchoklad men de här är jättegoda=)

Till lunch/middag åt vi en tysk maträtt som mormorn hade lagat, de kommer ju från Tyskland. Det var riktigt gott fast jag tror att jag har ätit något liknande innan. Mina värdföräldrar har varit jättesnälla idag(de är det i vanliga fall också) och lät mig få gå och vila lite då och då på dagen. Men mormorn däremot är lite annorlunda, hon försökte hitta jobb till mig fastän de sa att jag kunde gå. Hon sa till mig att tvätten behövde gå in i torktumlaren och att disken var ren i diskmaskinen. Det sa hon fastän att jag hade hjälpt till hela dagen och att Heli och Kevin precis sagt till mig att jag var ledig, kan man få lov att bli lite irriterad då? Det är ju inte henne jag jobbar för och inte heller hjälper hon ju till alls. Visst, hon har lite svårigheter med att gå och så men ändå. Men nu sitter jag iaf på mitt rum, ser en julfilm på tv och äter mintchoklad=)

Skypejul

Idag har det varit en lite annorlunda jul än vad jag är van vid. Amerikanarna firar ju inte riktigt jul förrän den 25e så imorgon blir det en massa paketöppnande. Men det blev lite för mig idag också, jag öppnade paketer samtidigt som jag pratade med min familj över skype. Jag hade min webcam på så att de kunde se mig när jag öppnade det. Det hade nästan varit lika bra som att jag hade varit där om jag hade kunnat se dem också. Fick jättefina saker=)

Som julmiddag här blev det köttbullar, potatismos, lingon, brunsås och några maträtter som egentligen hör till Thanksgiving. Efter det åt vi morotskaka och sen blev det lite julklappsöppning. Fast vi sparade de flesta till imorgon. De tvingade mig till att öppna en av mina paketer idag, jag fick ett litet pingvinsett som man sätter upp på fönstret som pynt, jättegullig!

Nyår och Nyårsdagen ska jag vara helt ledig, vilken lycka!!=) Som kompensation ska jag jobba två lördagkvällar istället så att mina värdföräldrar kan gå ut och äta middag. Helt okej för mig bara jag inte behöver vakna klockan halv sju den 1a januari.

GOD JUL
&
GOTT NYTT ÅR

Julshopping

Idag har jag äntligen shoppat färdigt inför julen. Barnen kommer få riktigt mycket ju=) Efter nyår kommer min plånbok behöva en seriös vila för att ta igen sig lite. Det blir ju inte heller bättre av att det kommer vara en sjukt stor rea dagen efter juldagen! Vad ska man göra liksom?!:P USAs dåliga ekonomi+rea, kan det bli mycket billigare än så?? 

Cluster meeting

Idag var det dags för julmiddag/cluster meeting hemma hos vår LCC. Man skulle ta med någon slags maträtt eller efterrätt från sitt hemland så jag tog med en box med Aladdinchoklad, gissa om den blev uppskattad?? Hann ju knappt titta på den innan den blev uppäten, alla älskade den svenska chokladen=) Man skulle också ta med en julklapp till en liten julklappslek. Jag fick en fotoram, nagellack och ett doftljus.

Imorgon ska jag till biblioteket med barnen, de kommer vara lediga i två veckor framöver nu så då måste jag hålla de sysselsatta varenda dag=) Fast det kommer nog ändå bli ganska lätt för värdföräldrarna kommer vara lediga några dagar då och då. De tänkte åka in till DT Chicago och så med barnen någon dag.

Wicked

Idag var det dags för ytterligare en musikal, Wicked. Den var riktigt bra faktiskt men jag tycker nog att Jersey Boys var bättre. Wicked var lite svårare att förstå med engelskan och så men ändå bra. Fick handlat lite julklappar i DT idag och lite saker till mig själv också=) En tjocktröja från Nike, 20dollar, inte helt fel liksom:P När vi åkt tåg tillbaka så mötte vi Ania och åkte till ett bowlingställe.

 

Seven pounds

Hmm...ny film, inte så jättebra men inte så dålig heller. Jag var och såg den med Ania idag efter lite shopping. Den är med Will Smith och någon som arbetade med Jakten på lycka. Den kändes väldigt utdragen och de var nog bara de sista 15min som var värda att ses av de två timmarna:S

Idag har det annars varit en hemma/inomhusdag med alla barnen för när vi vaknade upp i morse så var det snö/isstorm=ingen skola. Så då fick jag ta och sysselsätta barnen, vi gjorde svenska smällkarameller, snöflingor av papper och pepparkakor med glasyr. Jättekul att göra med dem! De hade aldrig sett smällkarameller förut och de hade inte heller gjort pepparkakor förut så det var extra kul. Citat om smällkaramellerna: "They're beautiful", hehe=)

 

Konsert

Igår var det dags att gå på konsert och det var nästan att det inte blev något pga det dumma Chicagovädret, snöstorm, vad annars? Jag blev upphämtad 17.15, vi var framme 20.30 på en sträcka som egentligen ska ta mindre än en timme. Konserten hölls på All State Arena och det var en radiokanal som höll i allt. Vi kom en och en halv timme försent men vi var inte de enda som var sena. När vi kom in till våra platser så kom Jesse McCartney in på scenen, har typ hört en av hans låtar innan men det var ändå kul. Efter det var där en DJ som spelade lite nya låtar som de spelar på radion just nu, om de låtarna hade spelats så som han spelade dem fast på ett dansställe hade det definitivt blivit mitt favoritställe. Efter det var det dags för Rihanna och så häftigt de var, ljus, ljud och allt folk som skrek. Hon började med att sjunga Disturbia, sen blev det andra kända låtar som Live your life(min nya favoritlåt), SOS, Pon de Replay och Take a bow. Mot slutet så kom Chris Brown in och sjöng Forever. Efter det så sjöng Rihanna och Chris Brown Umbrella tillsammans, så sjukt bra det var!! Hela alltet var så värt de 50dollarna och väntan i snöstormen, roligare kväll i USA får jag nog leta efter!

Här är några bilder, inte bra men ändå:

Nästintill fullsatt Ania, Judy och Sabrina Isa och jag=)
Rihanna Rihanna Rihanna på scenen=)

Chicagovädret dagen efter:


En av de bästa...

...sakerna med att vara i USA är möjligheten att få se kända musikaler/kändisar/konserter. Efter mitt år här ska jag ha en lång lista med saker som jag sett/gjort m.m. Än så länge har jag sett två stycken Broadwaymusikaler och näst i kö är en konsert imorgonkväll med ingen mindre än Rihanna och Chris Brown!!! Kan det bli bättre liksom?!=)

Helgerna är de bästa

Fredag:

Jag och de andra au pairerna som jag brukar umgås med åkte till Elmhurst och spelade biljard. Riktigt kul att vi kunde hitta ett ställe där vi faktiskt fick komma in, de brukar ju oftast vara 21årsgräns. Efter det så bestämde vi för att åka och se på bio och gissa vilken det blev....Twilight...igen! Nu har jag sett den 5 gånger men det senaste två gångerna har varit för att det har varit någon au pair med oss som inte har sett den och då tyckte vi att det var vår plikt att gå och se den igen:P Jag stod faktiskt över att se den idag (söndag), fast det var bara eftersom jag var i DT Chicago, hehe.

 Sabrina Ania, Franchini och Isabella

Lördag, Lucia:

Den här dagen väcktes jag alldeles för tidigt av att det var alldeles för mycket ljus inne i mitt rum. Det berodde på att mina persienner slutade fungera kvällen innan så de gick inte att dra ner...kul! Senare på dagen var det dags att dra in till DT Chicago igen. Vi åkte in till Christkindlermarket på Daley Plaza, det är en tysk marknad. Där inne åt jag schnitzel till lunch men det var inte en vanlig utan en lite mer spännande version. Det är ju så här att amerikanarna kan inte låta andra kulturer ha sin egen mat utan de måste amerikanisera dem för att få amerikanarna intresserade, så varför inte stoppa schnitzeln i ett hamburgarbröd?!:P Lite spännande men ganska gott faktiskt. Sen fick jag prova Gluewein som är varmt rött vin, faktiskt riktigt gott. Det är en tysk tradition att dricka det och Yemili fick köpa det till oss eftersom vi var för unga för det egentligen. Efter det så åkte vi till Andersonville och såg Lucia på det svenskamerikanska museet. Då passade jag också på att köpa Glögg, pepparkakor, bilar och kexchoklad=)

Daley Plaza julgran=) Sabrina, Isa, jag med våra Glueweinkoppar=) Chicagos Lucia

Söndag, idag:

Idag var en jätterolig dag, jag fick äntligen träffa Flora igen. Vi gick och såg Dirty Dancing, Broadwaymusikalen=) Den var så himla bra, särskilt de sista 15min. Man hade verkligen gåshud den sista stunden när de sjöng The time of my life och det fanns jättestora discokulor i taket som gjorde mönster i hela teatern, så sjukt häftigt var det! Nästa lördag blir det Broadwaymusikalen Wicked istället, har hört att den ska vara jättebra och ser så mycket fram emot det!!=)

Flora inne i teatern=) Dirty Dancing=) <3

Rekordlångt inlägg

Nu har jag hur mycket som helst att berätta efter att ha hoppat över flera dagar. Igår var jag alldeles för trött för att skriva, sov nästan 9 timmar, typ rekord sen jag kom hit. Under tiden som Tina har varit här har vi varit i Chicago två dagar, varit i Aurora, shoppat nästan varje dag och sett tre filmer på bio. Inte dåligt va?? Tina handlade hur mycket som helst här, bl.a. en Hello Kitty brödrost och ett pepparkakshus. Lite annorlunda saker än vad man brukar köpa när man är i USA men hon köpte också en massa kläder, skor och annat.

Kan ju börja berätta vilka filmer vi såg. Först Changeling som jag berättade om innan, sen såg vi den nya Bondfilmen som inte var en höjdare direkt, den heter Quantum of Solace. Där var inte så mycket handling i den, inte som den förra Bondfilmen.

 

Sen såg vi en film som heter The boy in the striped pyjamas och både jag, Tina och Josie satt som tre fontäner när vi såg den, så sorglig den var! Filmen handlar om Andra världskriget och en pojke vars pappa är en högt uppsatt soldat. De flyttar till ett hus som ligger väldigt nära ett koncentrationsläger. Pappan är chef över det lägret. Pojken i familjen går bort till lägret och börjar prata med en pojke som är en jude och i samma ålder. De blir kompisar och sen händer lite annat som jag inte kan berätta för då avslöjar jag hur den slutar. Men det är en film som måste ses om man gillar drama!



I Chicago hann vi åka upp i Sears Tower (Usas högsta byggnad), Millenium Park, Navy Pier, The Magnificent Mile(Chicagos stora shoppinggata), Field museum(känt museum med ett helt skelett från en Tyronnosarus Rex), Sheddaquarium (stort aquarium), ett planetarium, se Jersey Boys.

Att vara uppe i Sears Tower var riktigt häftigt, det är så högt och det var kul att se hela Chicago uppifrån. I Millenium Park visade jag alla arkitektbitarna som är roliga att se och inne på Navy Pier fanns det något som kallades Winter Wonderfest, mest för barn men det var kul. Det var så stort och vi köpte varsin kaka som vi fick dekorera med olika färgade glasyrer och strössel, totalt misslyckade blev dem. På The Magnificent Mile så gick vi in på The American Girl Place. Det är ett ställe med ohyggligt dyra dockor, men jättefina och med hur många tillbehör till som helst. En docka kostade nog ca 150dollar. Varje år drar den affären in nästan 1 miljon människor som åker dit bara för att handla en docka.

Field museum var jättekul, vi gick på två utställningar där. En där man "förminskades" och gick ner i jorden, allting var byggt som om man själv vore 2mm lång, en massa äckliga maskar och bakterier. Vi fick veta att om man har en tesked med jord så finns där mer bakterier än vad det finns människor på jorden, äckligt! Vi såg också en utställning som handlade om naturkatastrofer, jätteintressant!

Sheddaquarium var faktiskt en lite besvikelse, jag förväntade mig att det skulle vara jättestort men det var mest att gå omkring och kolla på fiskar, vissa av de såg jättekonstigt ut så det var ändå kul! Där åt vi också en Hot dog Chicagostyle, Chicagoborna äter den med lite annorlunda tillbehör än vad alla andra gör.

Planetariet var helt okej, vi fick se två föreställningar, den ena var rolig men jag var så trött på den andra att jag nästan somnade.

Vi såg ju också Jersey Boys som var jättebra, i förrgår köpte jag skivan till den så nu spelas den om och om igen på min tv och i bilen=)

Detta blev ett jättelångt inlägg men om man har missat en massa så har man. Det kommer att komma bilder senare när jag har mer tid, förmodligen imorgon(min tid)=)

Changeling

Under den här veckan som Tina är här är jag hur dålig som helst på att uppdatera men det kommer mer sen, lovar! I torsdags gick vi på bio och såg Changeling med Angelina Jolie, jättebra film. På fredagen tog jag ledigt och vi åkte in till Chicago och sov på hostel till lördagen. Vi hann se en massa!!! Fredagskvällsunderhållningen blev musikalen Jersey Boys, så bra den var!=) Riktig lyckad miniresa till Chicago. Idag ska vi till Aurora och outlet som man måste besöka om man är här på semester.



Tina är här=)

Igår kom en kompis från Sverige hit för att besöka mig i en vecka=) Så imorgon ska jag ta en dag ledigt så vi ska åka in till DT Chicago och kolla på allt möjligt. Vi ska sova på ett hostel där så vi har hela lördagen där också, det kommer behövas. Det är första gången hon är i USA så det är jättekul att åka runt här och visa alla möjliga galna amerikanska saker. Idag var vi på Forever 21 och hon handlade 4 klänningar, hehe och min värdfamilj tycker att jag handlar mycket!

Jag är snart övertygad

Nu har jag kommit till samma punkt igen, hur galna amerikanare kan vara ibland. Jag får bara mer och mer bevis hela tiden. Idag är det andra dagen som vi har en massa snö här, minst en och en halv decimeter. Jag frågade mina värdföräldrar om hur man ska göra med bilen om man får sladd eftersom det är automatare och jag är van vid manuell bil. Jag fick ett svar men jag fick också veta att de inte byter sina däck till vinterdäck...de kör omkring med sommardäck på snö och is!!! Tydligen gör alla det som inte bor i bergen eller ute på landet, de är allt lite knäppa ibland, de här amerikanarna! Inte konstigt att jag kände att bilen inte fick något grepp i väglaget när jag bromsade trots att jag knappt hade någon fart alls, typ 5mph. Jag får nog börja köra som en försiktig gammal tant här om jag ska lyckas med att inte köra av vägen. 

Bolt

Jepp, another day, another movie! That's the way it is=) Såg Bolt med Josie och hennes värdbarn, den var inte alls så rolig som jag förväntade mig. Handligen var hyffsat bra men, helt okej.

 

Idag har det också snöat en massa, första gången ever som jag körde i snö, gick bra=) Eftersom jag inte hade någon vinterjacka än så gick jag och köpte en, den kostade 200dollar, 1600kr!!! Vissa tycker inte att det är så mycket för en jacka men jag har aldrig spenderat så mycket pengar på kläder förr. Men den är jättefin iaf=)

RSS 2.0