Seattle =)

Om några timmar ska jag åka till "the emerald city", staden där det regnar mest i hela USA, där Starbucks öppnades för första gången, där Boeingflygplanen byggdes, där Microsoft bildades och världens rikaste man bodde, så kul det ska bli!! Väskan är packad, mitt rum är städat för barnens mormor ska bo där när jag är borta och allt är klart=) Kommer skriva om allting så småningom när jag kommer hem...om jag orkar;)




13e månaden

Har börjat fundera på vad jag ska göra den 13e månaden här och jag vill jättegärna se Kalifornien så jag har börjat titta på lite Suntrek och andra rundresor=) Verkar jättekul, åka omkring 2 veckor och se en massa...men för att ta en sak i taget så ska jag packa ikväll för imorgon när jag åker till Seattle=)

Från resa till resa, idag har jag bokat en annan med Ania och Sabrina till Washington D.C. Vi ska åka den 27/3-29/3 så jag ska spara mina pengar hela tiden fram tills dess nu=)



Oscarsgalan

Har suttit och tittat igenom hela Oscarsgalan för första gången...har aldrig haft tålamod för det förut men det var riktigt kul faktiskt. Det var bra att Heath Ledger fick pris för sin roll i The dark knight, tyckte han var riktigt bra där. Annars så är det kul att se alla kändisarna och deras klänningar m.m.

Jag har också börjat kolla igenom guideböckerna till Seattle, det är på torsdag jag åker, kan knappt fatta att det redan är dags...känns som att det var igår som jag bokade resan! =) Finns en massa att göra där och det ska bli så kul. Hoppas bara att det inte regnar för mycket;)

Art Institute

Idag var jag på en liten kulturrunda till Art Institute och såg mina vänners Von Gogh och Monets tavlor=) Det var gratis inträde och då får man ju passa på...efter det åkte vi hem till Isabella och åt middag, kollar/kollade på några filmer och sen ska vi sova över här. Imorgon ska jag bara vara hemma, sova och sitta vid datan. 

 

Ants attack

Imorse när jag vaknade och gick lite sådär halvyr som man är på morgonen till köket så ser jag att jag står i mitten av typ ett hav av myror!! Hela köksgolvet var fullt av myror, visst jag har sett lite myror här och där här i huset men öhh..så många att det var äckligt ju! Så nu luktar hela huset myrspray efter Kevins sanering imorse när ingen egentligen hade tid med det.

Annars kan jag berätta att jag är frisk sedan i onsdags och mår mycket bättre=) För att kunna sova ordentligt på fredag och lördag morgonar så har jag köpt öronproppar, en fantastisk idé som jag fick för några veckor sen. Varje helg så väcker barnen en annars när de leker för de leker i rummet intill mitt och det kan låta väldigt mycket när de leker.

Inte ensam...

Jag är inte den enda här i huset som är sjuk, Heli är också sjuk men det var nästan väntat efter hennes stora möte i Florida. Där träffades 1800 människor från olika ställen i USA så det var väldigt lätt för henne att bli smittad. Så imorgon ska Kevin ta ledigt från jobb och ta hand om barnen medan vi vilar. Han sa att han tror på att om man vilar så mycket som möjligt så går det snabbare att bli bättre vilket jag inte tycker låter helt fel för jag vill inte jobba när jag är sjuk.

Sjuk

Mina planer igår gick i stöpet, jag fick feber på natten och stannade hemma istället. Så idag har jag sammanlagt pratat 3h med mamma, pappa och Emma...ganska mycket att ta igen. Sen såg jag en dålig film, sov och tog en riktigt varm dusch. Så nu är jag väldigt uttråkad och trött!

Happy birthday...

...to Ania!!! Idag var det Anias 20års dag och vi firade med singstar och margaritas hemma hos henne. Åkte hem ganska tidigt som ni ser eftersom imorgon ska jag till DT Chicago med den svenska au pairen som inte bor alltför långt härifrån.

Innan idag så jobbade jag, 8h, men sen fick jag också 90dollar för att jag hade jobbat extra den här veckan. Det kändes riktigt bra att få det så trött som jag var idag. Tävlingen var ändå rolig att vara på, Madi simmade jättebra, 5sek pers på 25yards fjäril, önskar att jag hade kunnat göra så mycket pers;) Eftersom det var alla hjärtans dag idag så fick jag två stora förpackningar med Lindts mörk choklad av värdfamiljen, jättesnällt=) Jag köpte tre små chokladboxar till barnen med Svampbob fyrkant på som de fick bara för att de var en lite speciell dag.

Så glad alla hjärtans dag i efterskott för er=)

Confessions of a shopaholic

Nej, jag har inte shoppat loss igen, jag såg den nya filmen på bio=) Den var riktigt bra, ytterligare en tjejfilm men riktigt rolig på sina ställen. Det var Ania och jag som såg den, efter det så gick vi till Rock Bottom igen, Starbucks är ju inte öppet vid den tiden;) Imorgon (idag faktiskt) så fyller Ania 20år, ingen aning hur vi ska fira det på kvällen än, vi får se men det kommer jag berätta mer om senare.

 



Jobb=Pengar

Imorse åkte min värdmamma iväg på en jobbresa till Florida och kommer vara borta tills på lördag vilket innebär mer jobb för mig. Det verkar inte som om det kommer att vara så mycket mera jobb men jag vet iaf att på lördag kommer jag jobba mitt på dagen men det ska faktiskt bli kul. Då ska Madi vara med i en simtävling i downtown Chicago som är jättestor...jag ska självklart ta med kameran och fota en massa=) Jag kommer självklart få mer pengar för att jag jobbar över vilket är bra till min Seattle resa.

A touch of spring

Idag var det vår, nästan sommar. Vad sägs om 16 plusgrader (celcius såklart)?? Inte helt fel även om det var lite blåsigare än vanligt. Att ha på sig sommarskor och gå omkring i en tunn tröja var riktigt härligt efter en så lång tid med vinter och snö. Men tydligen ska detta inte vara länge, imorgon ska det var nollgradigt, det är iaf inte -15 så lite bättre=)

Pga vädret var jag inte och tränade idag, jag åkte till The Arboritum för att ta foton till min nästa fotograferingslektion där temat är landskap. Det finns det inte alltför mycket av här så då är det perfekt med en park. Jag fick ändå min lilla träning när jag och ungarna var ute och cyklade...eller...de cyklade och jag sprang bredvid Lauren för hon var rädd...i en halvtimme!

Fox River Prison

Idag har jag varit på en liten roadtrip och sett Fox River fängelset, med andra ord fängelset där serien Prisonbreak var inspelad. Det var kul att gå omkring utanför och ta foton, önskar bara att vi hade kunnat gå in där också men det var stängt. På en av bilderna kan man se sjukhusavdelningen, det är byggnaden med det gröna taket, så om ni kommer ihåg så är det från där Michael Scofield flyr över muren, alltså den delen som är närmast=)  

 Stängsel Sabrina med muren där de rymde från=) 

Jag med fängelset bakom mig=) Fängelset=) Sabrina och jag 

He's just not that into you

Idag har jag varit och shoppat med Beata, en polsk tjej från samma agentur som Josie, alltså inte samma som jag. Vi åkte till Yorktown och Oakbrook mall. Köpte en massa saker på rea, riktigt billigt och jag spenderade inte alls mycket pengar fastän att jag köpte mycket saker. Efter det gick vi på bio och sen till Rock bottom, ett restaurang/bar ställe som vi går till ibland bara för att prata och så.

Åh, vilken bra film. Tjejfilm, men rolig=) Det här är en film som jag kan se mig själv gå på bio och se en gång till, man satt med ett leende på läpparna under säkert de sista 45min av filmen.




Bättre och bättre dag för dag...

Idag blev en riktigt bra dag ändå=) Mitt på dagen var allt som vanligt och sen på eftermiddagen åkte vi till ymca vilket faktiskt var riktigt bra, de uppför sig alltid väldigt bra där. Lauren kunde nästan simma hundsim över hela poolen i lilla bassängen och Alex dök med huvudet först=) De kunde inget från början så när jag berättade det för Heli och Kevin blev de jätteglada. Efter Ymca så åkte vi ju till McDonald's, köpte mat och åt där, sen fick de springa omkring och leka lite. När vi kom hem så fick de en liten efterrätt, de kollade på Alvin and the chipmunks och sen kom deras föräldrar hem så jag behövde inte alls hjälpa dem att klä sig eller något, ganska skönt! Bättre dag än vad jag trodde och nu är det helg=)

Workworkwork...

Idag jobbar jag hela dagen och kvällen, kul va?? Och för att göra mig ännu mera trött så har föräldrarna sagt till barnen att vi ska till ymca på eftermiddagen och simma. Jag undrar vem som kommer somna först ikväll, jag eller barnen?? Just nu är de hos tandläkaren så jag har lite lugn och ro. Ikväll behöver jag inte laga mat heller för vi ska ta ut mat från McDonald's, tror det är tredje gången barnen äter mat där denna veckan, de gillar McDonald's helt enkelt. Föräldrarna kommer också vara hemma lite tidigare än vanligt så det blir inte sååå sent iaf=)

Jag är glad:)

Var på banken idag, sa att jag var förvirrad som jag faktiskt var. Bankiren jag pratade med frågade om jag var au pair, var jag kom från, han var ifrån Austrailen och förstod precis vad jag menade med förvirrad när man kommer till USA och skaffar ett bankkonto. Han satte tillbaka de 75 dollarna och jag åkte hem, nöjd och glad igen=)

Jag är sur:(

Kollade precis inne på en av mina amerikanska konton, -93,50dollar. Förstod först inte alls hur det kunde hända. Tydligen var det så att jag hade gjort ett dumt litet misstag och råkat sätta över pengar från ett konto till ett annat två gånger vilket betydde att det blev minus på det ena. De visade inte tillräckligt snabbt att det flyttats över. Så sedan när jag använde kortet till det kontot drog de pengar.....och pengar....och pengar! Nu har jag precis flyttat över alla pengar innan 12slaget så att de inte skulle ta mer pengar och imorgon ska jag gå dit och försöka prata tillbaka mina andra pengar. Det var ju ändå mitt första misstag och det var ett ganska löjligt misstag, det var ju inte så att jag inte hade några pengar på någon av kontona alls. Ska ta bort en av kontona också, om det så lätt blir misstag vill jag inte ha två konton som gör det svårare!

Ytterligare 6 veckor vinter...

...om man ska tro på sägnen. Idag är det den dagen då vädret bestämmer om det ska bli 6 veckor vinter till eller om det ska börja bli varmare snart. Om det är molnigt så blir det varmt snart men om det blir sol (som det var idag) så blir det ytterligare 6 veckor kallt till, brr...

Idag hade jag en riktigt rolig dag, av ingen direkt anledning egentligen men tvillingarna var på så bra humör idag, inga problem alls, då blir allt så mycket roligare=) Var i skolan med tvillingarna, en liten miniföreställning med Mother Goos...det var inte så jättekul direkt, en tant som var utklädd och berättade en massa sagorim för barnen. Men efter det tog jag barnen till McDonald's, de blev jätteglada att vi åkte dit så fick de springa omkring där och leka efter vi ätit. Sen på eftermiddagen tramsade vi och höll på och brottades, kittlades och allt annat möjligt:P Pratade också med Emma idag, riktigt kul, var nog en månad sen eller nåt=)

Chinatown and Superbowl

Idag har jag varit i Chinatown för första gången...de firade nyår med en parad där som var ganska kul att se. Efter det gick vi alla och åt på en kinesisk restaurang. Jag åt räkor med ris och grönsaker, riktigt gott! Fick också reda på att det har kommit en ny au pair i Josies och Beatas agentur och hon är svensk=) Hon bor en bit bort men det är det närmsta till mig som jag har hört att en svensk au pair bor.

I Chinatown så jag köpte jag också en smoothie och inte vilken smak som helst utan avokado, förvånansvärt gott faktiskt! Efter det åkte vi tillbaka till DT och gick till en bar/restaurang för att bete oss som riktiga amerikanare och titta på superbowl=) Idag började superbowl och jag har fått beskrivet för mig att det är nästan som en amerikansk helgdag med mat framför tvn. Men det är inte den amerikanska fotbollen som är det intressanta utan reklamen som är i pauserna. De reklamerna kostar 3miljoner dollar och är amerikanarnas stora samtalsämne för imorgon=)

Josie Kinesisk orm Chinatown

Chinatown och Sears Tower

Merle och Michael Jordans fingeravtryck Superbowl=)

RSS 2.0