Gifts

Idag så var jag uppe på obs och handlade några presenter till min värdfamilj. Till föräldrarna köpte jag ljuslyktor från Kosta Boda som ser ut som snöbollar i glas. Sen köpte jag en bok, Pippi Lockstocking som jag ska skicka till dem innan jag kommer. De berättade att de hade tänkt skicka lite saker till mig här hemma med bl.a. en Chicago tröja, snällt av dem=) Sen köpte jag boken Ronia, the robber's daughter som jag tänkte ta med mig dit. Jag ska köpa fler saker till barnen men det fixar jag sen.

Kom förresten på att jag måste göra om designen på min blogg, lite missledande med  en bild på Golden Gate.

Området (=A)




All set and done - Chicago, here I come!

Jag har precis pratat med värdpappan Kevin som också lät väldigt snäll. Han berättade en massa om Chicago och området de bor i. I området bor det väldigt många barnfamiljer eftersom orten är idealisk för dem. Lugnt område, lite trafik och många stora parker och lekplatser.

Redan efter att ha pratat 2 h igår med Helena så känner jag att jag har lättare att formulera mig på engelska. Jag har ju varit borta ett tag från skolan och engelskan där så jag var ju lite orolig igår när de ringde igår. Det kommer nog att gå väldigt fort att bli bättre på engelska när jag väl kommer dit.

I vilket som helst så bestämde vi att vi skulle matcha, dvs att jag ska bli deras aupair=) Vi ska försöka se till att jag kan åka så fort som möjligt och det kommer nog att bli den 6 Oktober, mamma och pappa är i Turkiet och Emma är i England. Så kul att ingen är kvar hemma då när jag åker=( Men det löser sig, jag får åka iväg iaf=D

No problemos

Fick ett mejl i natt under tiden jag sov där Helena berättade mer om hur de åt och det lät faktiskt inte helt dumt. Det var inte som jag trodde utan de var ändå hyffsat nyttiga, det har alltid frukt i huset iaf. Ska prata med dem senare idag och bestämma ifall jag ska bli deras au-pair men på Helena verkadde som att hon jättegärna ville att jag skulle bli det. Ska bara prata med Kevin också och se hur vi kommer överens. Här är lite bilder på hur mitt rum kommer att se ut, tvn är med dvd och kabeltv:





Jag har bestämt mig för att jag kommer att välja den här familjen, om de fortfarande vill ha mig såklart.

Family 3 - perhaps the one?

Pratade med mamman i familjen som heter Helena i 2 timmar, eller, det var mest hon som pratade och jag som lyssnade. Jag hade ju tusen frågor samlade på ett papper som jag skulle ställa. Hon ställde en del frågor också men inte hälften så mycket som jag. En sak kan jag konstatera, den människan gillar att prata. Den här familjen är katoliker men går bara i kyrkan några enstaka gånger om året.

De bor utanför Chicago i ett hus där det ligger en massa parker i närheten. Vad jag fick intrycket av när hon beskrev huset så är de en normalfamilj i Usa, inga knösar som många au-pairer tror att alla värdfamiljer ska vara. De ska skicka foton på mitt rum senare så att jag får se hur det ser ut. Jag fick också prata med den äldsta dottern Madi som är 6år, hon verkade jättesnäll och gullig. Familjen skickade också foton på barnen och de var jättegulliga, man såg verkligen att de var syskon.

Imorgon vid halv två så ska jag få prata med pappan i familjen, Kevin. Vet inte riktigt vad jag ska prata med han om eftersom jag har pratat om det mesta med Helena så får se hur det går. Det enda jag är lite orolig för nu är att de äter för mycket fet mat, McDonalds en gång i veckan tydligen. Det låter inte helt bra, isf kommer jag att få träna som en galning där borta. De ville iaf att jag skulle resa dit så fort som möjligt och det låter inte helt fel eftersom jag har väntat så länge. Kanske ska ta upp det här med mat med han, berätta att jag inte är helt förtjust i att äta hamburgare, korv dagarna i ända. Det är nog det enda jag är lite orolig över.

Family 3 - why not?

Inatt så drömde jag att jag var på aupairskolan i connecticut och att de inte hade hittat familj till mig än men jag var ändå i usa konstigt nog. Men efter ett tag så hittade den en familj och allting skulle bli jättebra, då vaknade jag. Även om besvikelsen över att det bara var en dröm fanns där så kände jag på mig att en familj skulle höra av sig idag. Så det första jag gjorde när jag vaknade var att kolla min mejl, inget där. Sen, nu, när jag kom hem från träningen gick jag in och kollade igen. Läs och häpna, en familj hade hört av sig och de verkar faktiskt riktigt bra. Och de vill prata med mig, idag! Gah, nervöst...jag kommer typ stamma fram engelskan. Jag ska prata med de vid kl9 så jag kommer lägga in ett inlägg efter det och berätta hur det gick.

Familj med tre barn, flicka 6år, tvillingflicka och tvillingpojke 4år.
+ Äldsta dottern älskar att simma!!! Hon tävlar lite smått och är med i ett simlag som ligger 5:a nationellt. Även tvillingarna som går på simskola på YMCA.
+ Tvillingarna är helt potty-trained. Puh, tur var väl det!
+ De bor inte i Kalifornien utan i Chicago, eller 50min från downtown. Chicago ligger i norra usa, något åt höger, vid Lake Michigan. Enligt Emma så ska det vara väldigt fint i Chicago, det är vad hon har hört. Chicago är tredje största staden i USA. Man kan ta sig runt med vattentaxi, hur kul låter inte det?! Hade nästan velat åka dit endast för båttaxins skull.

- Mamman jobbar deltid hemifrån men låser in in sig på ett rum då iaf.
- Det är tre barn, ett mer än jag önskade men det ska nog gå.

Det finns inget mer negativt, vad jag vet än så länge. Får höra vad hon har att säga. Om den här familjen är bra ska jag nog fundera på att bli vidskeplig med tanke på min lilla dröm i natt. Usch, vad nervös jag är/kommer vara. Wish me luck!



Far, far away

Idag när jag satt på jobb och läste i metro, precis som en vanlig dag ser ut för mig nu för tiden, så fick jag syn på en annons. En resa till Kreta på trestjärnigt hotell 1 vecka för 1900kr!!! Vad jag vill resa någonstans varmt just nu, det hade varit perfekt men vem är det som ska jobba? Just det, jag! Dessutom måste jag vara hemma om någon värdfamilj hör av sig, det vill jag ju inte missa. Så min dagdröm om att åka far, far away är far, far away. Sorgligt men sant. Men man får koncentrera sig på det positva, pengar och usa!

100

Jag tackade nej till familjen, undra vem som skriver näst?? :P

Btw, detta är mitt hundrande inlägg, vem hade kunnat tro att jag skulle orka skriva så mycket??

Family 2 - no, thanks?!

Såg nyligen på min mejl att ytterligare en familj hade kontaktat mig. Äntligen, när med pushar på de på huvudkontoret i London så går det minsann(mejlade de innan idag och frågade hur det gick). Jag ska nog tacka nej till den här familjen också. Min syster som har varit au pair och har en hel del kompisar som också varit au pairer har tipsat mig lite om olika saker. Den här familjen  bodde en bit utanför Washington D.C vilket tydligen är ett "no, no", varför vet jag inte än men det får jag reda på när hon kommer hem. 

+ Familjen bestod av mamma, pappa och två döttrar på 10 och 7år vilket är helt perfekt!
+ De har haft 3 au pairer innan så det vet hur allt går till.
+ Sportintresserad familj som inte röker, dock är barnen intresserade av gymnastik, hur kul låter de egentligen??
+ Jag får använda bilen när jag vill.

- De har tre hundar som jag antagligen också måste ta hand.om. Det är så här: jag+stora hundar=ingen bra kombination eftersom jag är hyffsat rädd för stora hundar. Fast jag vet faktiskt inte om de är stora eller inte, ifall de är små och söta gör det inget.
- De vill att jag ska laga mat, varenda dag! De som känner mig vet att jag inte ens kan lyckas med pasta eller ris, hur ska då detta gå?? Visst, jag lär mig nog men det kommer ju ta ett tag. Det var ju faktiskt ett av deras krav, att jag skulle laga mat varenda dag, fast jag tycker det är ganska kul iaf. 
- De bor utanför Washington D.C

Hmm, detta är svårt, är inte helt säker på om jag ska tacka nej. Jag vet ju inte hur mycket bättre jag kan få det i de nästkommande familjerna. Jaja, får höra med syrran när hon kommer hem.

Batman

Såg den här filmen med Emma igår, riktigt bra. Vi hade egentligen tänkt se den på IMAX i Berlin men den hade inte haft premiär än! Helt sjukt att Berlin som är en av Europas större städer, är efter Sverige när det gäller filmpremiärer.


Berlin

I helgen var jag i Berlin med Emma, det blev en massa sightseeing, shopping och ont i fötterna. Vi såg Brandenburger Tor, Parlamentet, Potsdamer Platz, Unter den Lind och en massa annat. Vi var även på Hard Rock Café och köpte god efterrätt i martiniglas  som vi fick behålla. På Alexanderplatz hittade vi två stora shoppingcentrum där en hel del tid spenderades, jag köpte tre örhängen, ett armband, en tröja/klänning, smink och lite annat. Emmas bilder kan ni se på Facebook. Här är några av mina bilder:



   Os-bassängen som man kunde bada i, men det visste vi inte innan, annars hade vi ju haft med badkläder:(  
Jag vid Charlottenburg schloss som tydligen ska vara ett  Vid os-stadion Utsikten från Parlamentet 
 Vi såg världen! Potsdammer Platz Os-stadion från 1936

Family 1 - no, thanks!

Kom hem från Berlin(som var väldigt roligt) för ca 2 h sen och är väldigt trött nu, ska snart sova:) Jag fick dock ett lyckligt besked när jag loggade in på mejlen. Min sökning efter en värdfamilj hade gett resultat, värdfamilj 1 hade mejlat och var intresserade av mig. De hade tre barn(1 flicka, 2 pojkar) och bodde i Seattle. Dessutom var de djupt troende katoliker vilket gjorde att jag inte var lika intresserad längre. Jag skrev tillbaka och tackade nej, de var inget för mig. Våra intressen stämde inte alls bra överens heller. Så inom några dagar kommer jag troligen höra av en ny familj, hoppas de verkar bättre.


Leaving on a jetplane...

...I know when I'll be back again! Imorgon kväll åker jag till Deutschland mit meine schwester, planet går 20.40 från kastrup. =)  Kommer tillbaka på måndagkväll.

Tillbaka=)

Idag var jag tillbaka på träning, kändes jättekonstigt att hoppa i vattnet igen! Men jag ska inte vara där uppe alltför ofta, så seriös är jag ju inte nu längre. Jag ska inte bara vara där uppe för att simma själv utan jag har kommit överens med en på mitt jobb att jag ska lära hennes två barn att simma, ska bli kul.

Your application is currently being circulated to host families.

Idag fick jag meddelandet att min ansökan var godkänd, äntligen!=) Enligt han från agenturen som jag har pratat med innan så kommer det att  dröja 1-2 veckor nu innan första familjen ringer.

Men nu har jag hittat ett nytt problem, tyvärr. Mitt pass måste vara giltigt minst 18 månader från det senaste datumet jag vill åka vilket är 1 nov. Mitt pass slutar vara giltigt 12 jan 2010, så nu måste jag skaffa nytt pass men det tar inte så lång tid så därför kommer det nog inte ta längre tid innan jag kommer iväg. Jag måste ha passet senast innan jag får papperna med visumansökan.

Whoops!

Det märks att man har slutat tävlingssimma då man tom glömmer bort vilken dag träningen börjar igen. Såg det på en lapp idag, "Elit/A börjar måndag 11/8 med träning kl:16.00". Jaja, men det är inte hela världen nu längre när man inte satsar. Annan uppdatering:

- Jag tror äntligen att min ansökan är godkänd, jag vet att alla delar av den är godkända iaf. Såg att de hade varit inne på min sida idag och godkänt mitt körkort som jag hade laddat upp. Hoppas att jag hör av dem snart!

- Var på jobbet idag igen, kändes sjukt konstigt att se så mycket folk där. Nästan alla hade ju varit semester innan.

- Fick mitt Visa kort idag, jättefint och blått=) Nu kan jag gå omkring med det och mitt körkort i min plånbok och låtsas att jag är vuxen.

- Nu ska jag till biblioteket (vilken nörd jag är :P ) och låna guideböcker till Berlin, vill ju hinna med så mycket som möjligt när vi är där. På fredag gäller det!

We're going to Berlin

Nu är resan till Berlin bokad och klar. På fre den 15:e åker vi på kvällen och kommer hem mån kväll. Så nu måste Emma och jag leta upp fakta om Berlin och dess sevärdheter. Vi får också se då om man kommer våga sig på att försöka säga något på tyska. Jag har ju trots allt några kunskaper om tyska, även om de är djupt begravna i huvudet, de var nog tre år sen jag använde de sist=)


Brandenburger Tor

My driving license

Idag  har jag varit iväg i regnet och hämtat mitt efterlängtade körkort. Jag blev riktigt förvånad när jag läste att min prövotid endast var två år, jag var helt säker på att det skulle vara fem år. Där ser man, surprise, surprise! En sak som var bra med kortet är att bilden var mycket bättre på körkortet än innan när jag såg det. Man hade nästan kunnat tro att de hade retuscherat den=)

OS

Idag var os-invigningen och jag ska faktiskt försöka följa en del av sporterna, få se om jag lyckas :p I vilket fall som helst så kommer jag iaf att kolla på simningen och titta lite på resultaten i de andra sporterna också.

Bilden är från Aftonbladet.

Visa

Idag har jag tagit ytterligare ett steg in i världen att vara vuxen, eller ja, "vuxen" då=) Jag har varit nere hos Sparbanken Finn och beställt ett Visa kort, vilka vuxen poäng man får där :p Snart kommer mitt körkort också komma hem i brevlådan, skönt att slippa dra runt på passet.

Nu har jag nyligen kommit hem från Lomma strand där jag träffade Johan, Emelie och Matilda. Vi tog Johans båt och åkte ut på vattnet, riktigt mysigt och härligt! 


Hi, my name is Erika and I'm a workaholic!

Inte workaholic direkt men jag har fått jobb till nästa vecka också på samma sommarjobb som innan, så nu kommer jag att tjäna ännu mera pengar=)

Över stock och över sten...

Idag har hela familjen varit på utflykt, precis som när vi var små=) Vi åkte till Nimis som ligger på Kullaberg. Det är ett konstverk som ligger inte alls långt ifrån Höganäs utmed vattnet. För att komma till konstverken var man tvungen att gå i typ en halvtimme i nedförbacke, det var riktigt brant. När vi sedan kommit upp igen var vi lika trötta i benen som om vi hade tagit en löprunda, alltså riktigt trötta! Men det var ändå kul att se konstverken, de var lite ovanliga! Sedan åkte vi såklart till Höganäs så att jag kunde handla upp det sista lilla till min service och Emma handlade också. Jag handlade också två böcker om att teckna och måla med akryllfärg som var riktigt billiga. Efter lite glass och fika så åkte vi hem nöjda och glada.

  Översta trappan, början av konstverket. Allting är endast byggt av drivved.

En av topparna, som jag klättrade upp i :) Pappa My sissy Emma 

 Mamma klättrar 

  


   Brant!


Skadeglädjen är den sanna glädjen

Just nu står hela familjen och glor ut genom fönstret, inte för att det är så underbar utsikt utan för att polisen har ställt upp mätinstrument för fortkörning. Utanför vårt hus är en lång väg där folk gärna kör i 70km/h fastän att där bara är 50km/h. Polisen har säkert tagit hälften av alla som har kört förbi och dessa är våra grannar. Gissa om vi hade kul, för ja, det erkänner jag att vi hade. Vi är så hemska!!!


Crown

I lördags var jag först hemma hos Tina och Victor där det var uppdelat så att tjejerna drack vin och åt ost på balkongen medans killarna spelade x-box och förfestade på sitt vis. Sen umgicks alla tillsammans innan vi stack till crown som för övrigt var riktigt roligt. Linus och Victors dans var ju något lite av det annorlunda. Musiken var inte lika bra men det var ju kul ändå=) Har fler bilder inne på Facebook.


Uppdatering

1. Nu är jag officiellt arbetslös, wohoo!

2. Emilia blev inte mitt första avsked eftersom hon bara stannade i Stockholm en dag, sen kom hon hem igen. Hon fick inte göra lumpen eftersom hon har lite problem med knäna, vilket man tycker att de hade kunnat komma på tidigare.

3. Emma och jag har inte bokat Berlin än, men så fort hon får lön så. (Hon har annorlunda dag att få lön på eftersom hon jobbar i Danmark.)

4. Nu har jag fått en Childcare reference lapp ifylld av min mammas arbetskamrat, vilken tur att hon kunde göra det till mig=) Den är uppladdad och färdig på datan nu så på måndag ska de väl kolla igenom det en sista gång. Sen kanske ansökan äntligen blir färdig!

Say cheese!

Här är bilderna som jag har att välja bland till mitt körkort, inte de bästa, jag har lyckats med att se förvånad ut på alla=) Men så är det ju, man vill ju inte råka blunda på ett sånt foto. Jag tror att jag ska ta den bilden i högra översta hörnet.
 

Another call

NU ringde de från agenturen igen! De sa att jag måste ha en annan referens eftersom min huvudreferens som är från simskolan inte är så bra eftersom vem som helst(som de påstår) kan lära barn att simma och de vill veta att man kan ta hand om barn vanligt också. De borde de väl egentligen inte bry sig om, det borde kvitta, jag har timmarna som behövs så de på Londonkontoret borde vara nöjda men nej. Vad jobbigt!

Strul med ansökan

De ringde nyss från au-pair agenturen igen. Min ansökan blev inte godkänd eftersom en av mina jobbreferenser var min mamma och inga släktingar får vara referenser. Vad kul, min ansökan blir framskjuten igen! Så nu måste jag ha en annan referens för de jobbtimmarna istället men det kan jag fixa.

Jag ringde upp agenturen igen och sa att jag hade hittat en annan, men nu var det inte säkert att jag behövde en till eftersom de hade ny personal på londonkontoret och att de nog bara gjort fel.

Det är så här att man måste ha 200 timmars barnerfarenhet och 50 av de timmarna kan man ha släktingar som referens och de resterande 150 h måste man ha någon referens som ej är släkting och det har jag också. Så egentligen är det inga problem, agenturen skulle ringa mig senare idag med nya besked om hur det blir. Hoppas jag inte måste ändra något, börjar bli lite smått otålig, det känns som att de drar ut på allt mycket mer än vad man skulle behövt. Samma sak när jag skulle ta körkortet, fick vänta i 2 månader bara för att det inte fanns någon tidigare uppkörningstid. Därför tog det också mycket längre tid tills min ansökan till au-pair var färdig.

RSS 2.0