Four Christmases

Den här helgen kommer i stort sett bara ägnas till shopping, inte mig emot=) Idag åkte jag och Josie till Aurora outlet mall, de hade ju Thanksgivingrea:P Jag fyndade en blå långärmad tröja, en blå polotröja, en halsduk, två par vantar och två julklappar. Sen köpte jag de två sista böckerna i Twilightserien. Kvällen spenderades på bian igen, men den här gången såg vi Four Christmases. Jag tyckte inte att filmen var så rolig, den var typ ok men ganska tråkig handling, det finns bättre romantiska komedier...



Bara i USA

Amerikanare är galna, bara så att ni vet! Efter Thanksgiving så är det en av årets störta reor och folk köade från 2 dagar innan affärerna öppnade. Dagen efter Thanksgiving öppnade vissa affärer så tidigt som 4 på morgonen!! Inte nog med det, folk står utanför i oändliga köer redan vid den tiden! I vissa affärer var det riktigt illa, en man dog i NYC på grund av trängseln, helt sjukt.

Tredje gången gillt

Hon är allt konstig hon där ja!! Yes, I am! Igår hade jag absolut inga planer för kvällen så jag ringde upp Yemili och frågade vad hon ville göra...hon ville gå på bio och se Twilight igen så gissa hur den kvällen såg ut. Först shopping och sen Twilight...men nu ska jag inte se den på ett tag, kommer ju tröttna på den då! Tredje gången på en vecka, inte dåligt va?? Eftersom jag hade varit så duktig och sparat 140 dollar så gick jag och handlade en massa. Snart är det vinter här och jag har börjat ladda upp med fleecetröjor och tröjor i speciellt material för att hålla värmen. Köpte 6 olika tröjor, de kommer behövas=)

Thanksgiving

I'm thankful for my family and friends.
I'm thankful for my first Thanksgiving dinner=)

Idag var det Thanksgiving och min första thanksgiving middag. Heli hade förberett middagen i två dagar och den var faktiskt riktigt god. Kalkon, sweet potatoes och en massa annat som jag inte hade en riktigt aning om vad det var men gott var det. Mormorn kom över för att fira men jag tyckte det var lite konstigt att ingen klädde upp sig, tvillingarna satt och åt i pyjamas...undra hur det kommer vara på julafton.

Anyway, Happy Thanksgiving!=)


Twilight igen;)

Okej, nu har jag varit och sett Twilight, igen=) Tog med mig Josie denna gången och hon fullkomligt älskade filmen, hon fick låna den första boken av mig när hon släppte av mig efter filmen. Filmen var lika bra som förra gången om inte bättre och Heli (min värdmamma) tycker jag är jättekonstig som ens ville se den men hon har inte sett den så hon vet inte. Dessutom kanske den passar min ålder lite bättre...vad vet jag:)

Längtan efter svensk mat

Nu när jag varit här ett bra tag så börjar jag verkligen uppskatta svensk mat och framför allt mina föräldrars mat ännu mer än förr! Flera gånger har mina värdföräldrar här berättat om någon maträtt som de tycker är helt fantastisk men sen när jag har smakat det har det bara varit "ätbart", ingen höjdare alls. Amerikanarna är alldeles för vana vid sin micromat så de har ingen aning om hur god mat egentligen kan vara! Deras favoriter kommer ingenting i närheten till att slå min pappas grillade kycklingben och lax. Inte heller min mammas laxpasta eller våran julmat! Jag har inte smakat något här som är lika gott.

Sammanfattning: Jag saknar svenska mat oerhört mycket! Inom någon vecka måste jag dra till IKEA och köpa lite efterlängtad svensk mat, inte lika god som mina föräldrars men alltid något!=D

Swedish meatballs

Idag har jag lagat köttbullar, yummie! Vi skulle ha "Thanksgiving middag" med alla au pairerna men maten skulle istället vara att alla tog med något speciellt från deras hemland. Det kändes som att det var omöjligt att hitta dit, det skulle vara i källaren i en kyrka men att hitta den kyrkan var inte lätt. Jag kom en halvtimme försent och då hade jag frågat om hjälp på vägen också. Just det området är jättesvårt att hitta i, det är så många vägar där man bara kan köra på ett håll och där finns inget rutsystem överhuvudtaget. Men att hitta hem var mycket lättare=) Jag bjöd med Josie så att hon skulle få träffa lite andra au pairer i området, i hennes organisation är de typ 2 au pairer till i området så det är lite tråkigt för henne.

På torsdag är det Thanksgiving=)

American Swim Meet

Idag var jag på min första amerikanska simtävling, vad jag saknar det! Jag saknar simtävlingar mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra! Det var Madi som skulle tävla och hon vann för första gången sitt heat vilket betydde att hon fick ett litet pris. Det var en tävling för alla åldrar så det var också de som var i min ålder. Det var lite svårt att försöka översätta resultattiderna från yards till meter...men de var nog ganska duktiga. På kvällen så åkte jag och handlade köttfärs, ska göra köttbullar imorgon=) Jag köpte också Twilight boken och den första uppföjaren till den, har redan hunnit läsa nästan 100sidor=) Både Yemili och Sabrina har också köpt boken så det är inte bara jag;)


Magnificent Mile Lights Festival

I lördags var jag i DT(Downtown) Chicago med Sabrina, Josie och några kompisar till henne. Vi skulle se The Magnificent Mile Lights Festival. Jag kan ju börja med att berätta att The Magnificent Mile är Michigan Avenue (huvudgatan i hela Chicago) och det är där som alla snobbutiker finns. Vi åkte in vid 11 och då var det lite föreställningar och så. Jag fick se The Cheetah girls(woho?) och Jason Mraz=) Även om jag tyckt att Jason Mraz låt har varit en sommarplåga som jag hörde minst 4 gånger per dag på radion på mitt sommarjobb så var det ändå jättekul att se han i verkligheten!

På kvällen så började folk dra sig mer och mer till Michigan Ave och till paraden som skulle vara där. Det var jättekul att få se en riktig amerikansk parad. Hela paraden var till för att starta igång festligheterna inför julen och den som fick äran att tända alla ljusen i träden på Michigan Ave var Musse Pigg. Han tände några träd i taget och stannade till då och då för att räkna ner från 5 till han tände dem. Sen fick vi också se Kalle Anka, Kajsa, Piff och Puff, alla som man kan tänka sig! Mitt någonstans i hela paraden så lyckades jag fånga ett par röda vantar som delades ut gratis på butiken Harris, ingen aning vad det är för ställe men kul iaf=) När paraden var slut gick vi till Chicago river för att se fyrverkerierna och vilka fyrverkerier då, wow!! Har aldrig sett en sådan fyrverkerieshow i hela mitt liv förr. En del av fyrverkerierna lät inte, de var jättefina=) Efter showen så åkte vi hem igen, hämtade min laptop och jag och Josie stack hem till henne och kollade på Stolthet och fördom. Jag lärde henne lite svenska fraser och någon svordom, hon tycker det låter jättegulligt när jag pratar svenska, hehe:P Någon gång vid halv 2 på natten så åkte jag tillbaka till huset och sov så länge jag kunde till nästa dag. Bilder från dagen:

Vi framför scenen=)  Jag och Ipods utanför Applestore

Paraden=) Musse Pigg Stora grejor det här=) 

Här kommer Piff och Puff! Mimmi Pigg Chicago Bulls

  Fyrverkerier

Twilight

Idag har jag varit på bio igen=) Jag vet vad ni tänker, "hon är på bio hela tiden", men det finns faktiskt inte så mycket annat att göra här. Jag, Sabrina och Yemili var på premiären av Twilight, den var hur bra som helst. Först tyckte jag den var lite skum men jaja, skulle nog säga att det är en tjejfilm. Den är gjord från en bok och än så länge så finns det tre böcker och jag kommer nog gå och köpa dem, det var länge sen jag köpte en bok! Man vill ju veta hur det sluter;) Filmen slutade inte konstigt eller så men den var så bra så jag vill veta ändå. Vi tre kommer nog antagligen gå och se filmen en gång till på bio snart:P



Yemili och Sabrina Sabrina, jag och Yemili

Makeover

SURPRISE!!!=)

Idag var jag och Sabrina på en frisörsalong och fick färgat och klippt hår. Mitt hår ska vara typ honungsfärgat men jag kan inte riktigt bestämma mig och jag tycker att det blev lyckat eller oranget...bilden visar inte det så bra, ni får se en annan gång. Har skaffat hellugg också=)

   
 
Före                                                              Efter

Role models

Idag var jag på bio...igen!=) Jag såg filmen Role models med Ania och Sabrina, riktigt rolig:P Jag gjorde också ett engelska test på COD, det var inte alls svårt. Jag fick 95/98, vilket betyder att jag hade ett fel=) Man skulle bara läsa några texter och sen svara på några frågor.


College of DuPage

När man är en au pair så måste man plugga 6 credits under året och det är ungefär samma sak som 6-9 timmar per vecka i en termin. Så idag var jag på skolan och registrerade mig, jag kommer att få göra ett engelskatest om någon dag. Jag är inte så orolig för det, har hört från andra au pairer att det är jättelätt. Kurserna jag kommer välja är fotografering och antagligen någon sportklass så att jag får in lite mer motion i vardagen. Valet står mellan squash, fäktning och någon mix aerobic klass=)


Nedräkning till nedräkningen

Amerikanare är riktigt roliga ibland och julen är absolut den största högtiden här i USA. Tittade nyss på tv och såg en nedräkning, "okej, nedräkning till Thanksgiving" tänkte jag. Men då såg jag en tomte och texten 14 dagar tills det är 25 dagar kvar till julen. Så roliga, de räknar ner tills det är 25 dagar kvar=)

Idag var det Lauren och Alex födelsedag, de blev jätteglada för mina presenter. Jag, Alex och Lauren byggde en liten koja i mitt rum igen och de fick öppna sina paket där. Resten av dagen så lekte de med presenterna från mig. På kvällen åt vi brownies och glass för att fira med de andra och de fick fler presenter från dem=)

Förvirrande dag

Idag var jag i downtown Chicago på the House of Blues, vi skulle äta brunch och se en gospelföreställning. Det här var för alla au pairer i samma organisation i Chicago området. Brunchen var en massa olika bord där man kunde hämta mat och som vanligt blev det alldeles för mycket på tallriken vilket resulterade i att det lämnades ganska mycket mat kvar. Vi alla fick varsin tomteluva eftersom det var lite fira jul över det hela. Maten var jättegod och föreställningen var bra men jag var förvånad över att den var så kort, kan inte ha varit mer än 45min.

Nu ikväll så har jag varit på Starbucks (var annars) med några au pairer, det var jättekul och fick mig verkligen på bättre humör. Innan när jag hade blivit hämtad av Kevin på tåget efter House of blues så fick jag typ en utskällning för att jag bara hade gett dem 1 1/2 h varsel och att det hade hänt några andra gånger också. Så nu sitter jag på mitt rum precis efter att ha pratat med dem igen och vi har pratat om allt och allt är bra igen=)

Extrema USA

USA är extremt på oerhört många sätt men nu tänkte jag bara berätta om en av de alla hundratals. Den äldsta av mina värdbarn (Madi) är 6år och simmar. När jag kom hit gick hon i Yellow team vilket är det näst sämsta men hon är ju bara 6år. Man måste kunna simma för att gå i den sämsta så hon kan redan det. Hon tränade 3ggr/v redan då. Nu har hon fått reda på att hon har flyttats upp till White team vilket är snäppet högre med 5GGR/V!!! Hon är 6år, hur ska ungen palla??! Dessutom är träningarna inte  längre en timmes tid utan 1 1/2 h istället. Helt sinnesjukt och Kevin håller med, han tycker det är för mycket. Det är ju bra iaf. Jag simmade 7ggr/v som mest och bara det var ju jobbigt! Säger bara det, USA är extremt på alla sätt och vis!

Madis träning i den lilla poolen.

American driver's license

Imorse tog jag mitt amerikanska körkort, det var så lätt att man nästan kunde tro att det var ett skämt!

Först fick jag stå i kö i en timme, liten tid för att vara där, sen fick jag köra fram bilen och en inte så förvånande större/tjock amerikan testade hur bra jag var. Säkerhetskontrollen var tuta, blinka vänster och blinka höger. Hur låter det?? Svårt?

Efter det fick jag köra en liten runda, backa runt ett hörn, parkera i backe(måste vrida hjulen åt rätt håll), det var nog allt. Körde inte längre än en halv km, 10min. Lite skillnad mot Sverige!

Mitt amerikanska körkort=)











Lost and found

Igår var jag vilse!

I Downtown Chicago!

Alldeles själv!

Utan karta!

Kul va??!

Det hela började med att jag skulle träffa Flora i Chicago downtown men vi hittade inte varandra och ingen av oss kunde ringa till varandra, jättekonstigt var det. Inga signaler kom fram. Men så ringde hennes värdpappa upp mig för tydligen hade han pratat med henne och han sa till mig att hon började gå mot en tågstation på en viss gata. När han sa det, tänkte jag bara, "lycka till, kommer aldrig att hitta henne", Chicago är jättestort och den gatan också! Jag hittade inte henne, men jag kom vilse istället. Jag var helt säker på att jag gick norrut i Chicago men jag gick mot söder. Så efter ett tag när jag märkte att byggnaderna blev mindre och mindre så vände jag om, gick tillbaka och hittade till slut rätt. Var inne i någon affär men handlade inget, det blev istället en skvallertidning och tåget hem. Det här var nog min tråkigaste dag i Chicago än så länge!

Havreflarn

Idag har jag varit på "the y" igen, duktiga jag;) Börjar få in det i schemat nu:P Nu har jag börjat komma igång lite med bakning och sånt också eftersom jag handlade bakpulver och vaniljsocker igår, så jag bakade havreflarn idag. De smakade inte alls som vanligt, lite sötare än vanligt men de var fortfarande goda. Det är så konstigt här för allting är sötare, tom vetemjöl. Jag menar, hur är det möjligt egentligen?? Skulle inte förvåna mig och de hade smygit in socker i salladen också!

Jag har också varit på Walmart idag, man kan verkligen hitta allt där. Jag köpte ett par vinterskor till, från Dr Scholl's, de som fokuserar så mycket på att det ska vara bekvämt för fötterna. $35, 290kr, inte helt fel:P

Skorna som ska hålla mig varm i vinter=D
De nyaste skorna:) Skorna från Skechers, $50, typ 400kr:P

Svensk julafton

Wiee!! Jag har hittat en europeisk mataffär (Bendes) här , bara 10min från var jag bor, där jag bl.a. har sett Wasa knäckebröd och jag har hittat jäst så jag kan baka=D

Idag efter jag hade ätit middag med familjen så satt jag kvar säkert en halvtimme och vi bestämde att på julafton( i usa firar man julen på juldagen) ska vi ha svensk jul=D Så kul de ska bli, jag ska ha gjort köttbullar till oss. På något sätt ska jag försöka få tag på risgrynsgröt och vi ska köpa glögg på IKEA. Annas pepparkakor och allt annat som kan tänkas:) Vi ska faktiskt inte ha sill eftersom ingen annan än jag gillar det, men vem vet, kanske köper det samtidigt som vi köper glöggen:P  

Vi pratade också om Lucia och jag berättade att då ska vi äta lussekatter, pepparkakor och mjölk på morgonen. Precis som i min familj hemma i Sverige=D



Förresten, som au pair får jag $180 i veckan vilket är ca 1400kr så det kan bli en hel del shopping. Har inte sparat något än så länge men det kommer efter julen=)

Outlet

Efter att ha jobbat väldigt länge idag så åkte jag och Josie till Chicagos största outlet i Aurora och om det var verkligen stort för att vara outlet!!=) Vi hade ca 1 1/2h på oss och jag hann handla 2 t-shirts från Guess, 2 koftor, en parfym från Pac Sun, en Ralph Lauren t-shirt och ett par grå vinterskor från Skechers. Bilresan både dit och hem var hur rolig som helst, lyssnade på GES "Guld i USA" och Basshunters "Boten Anna". Josie hade självklart hört "Boten Anna" förut som de flesta i Europa  nu har. Vi kanske ska till samma outlet nästa vecka igen men jag ska nog försöka hitta en vinterjacka istället. Det lär ju behövas efter vad jag har hört om Chicago=)

Lyckad kväll!

Tough day

Ojojoj, idag har varit en jobbig dag! Lauren har haft lite feber och har skrikit och gråtit otroligt mycket, så mycket att Heli tackade mig nu på kvällen för att ha hjälpt till/varit här. Inte för att jag hade så mycket val, men det kändes skönt att höra att det uppskattades. Men samtidigt har det varit en dag med roliga stunder då och då, vi lekte med cookiedough och gjorde en koja i mitt rum, läste och hittade på lite historier för dem:)

Imorgon blir det en tur till Chicagos största outlet, wihoo! Ca 40min härifrån så ska dit med Josie på kvällen=D

Yorktowncenter=)

Jag har äntligen, efter 4 1/2 vecka hittat till ett shoppingmall bara 10min från var jag bor, great=) Josie körde mig dit och sen var det shopping som gällde i några timmar. Jag handlade två tjocktröjor, en grön och en vinröd. Sen också två linnen, ett beigt och ett vinrött. Om en vecka fyller tvillingarna år så jag handlade såklart presenter till dem nu också. Till Alex köpte jag en elektrisk liten bilracerbana med två bilar och till Lauren köpte jag en lilla sjöjungfrundocka. Hoppas de blir glada för det=)

Juldekorationer inne i Yorktowncenter Josie och jag=) Josie vid ett tåg för barn och ett träd=)



Josie i en julaffär Ich=) Josie vid gosedjurhyllan:P Tomtenisse:P

Donkey och Shrek var också där

Writing test

När man ska ta körkort i USA går det till på ett annat sätt än i Sverige. Den dagen då du känner för att ta ett körkort kan du bara bara gå till en speciell byggnad, göra testerna och få körkortet samma dag, enkelt va? Dock får man stå i en lång kö, precis som jag fick göra den här morgonen och eftersom kön var så lång så hann jag bara köra det skriftliga testet idag. Jag klarade det! Trots att det var i engelska, för jag fick reda på efteråt att man kunde göra det i sitt hemspråk. Blev lite sur, kunde ingen av de som jag pratade med där ha sagt det, de lär ju ha hört att engelska inte är mitt hemspråk. Det började med 20 frågor där man antingen kunde fylla i sant/falskt eller a/b/c/d, sen var det en sida med 17 olika vägmärken så skulle man matcha dem med olika förklaringar, det var hur lätt som helst. Jag satt nog med testet i 10min, de som jag inte förstod engelskan helt på eller inte riktigt visste svaret så gissade jag bara. Hade ju kunnat göra om det senare om jag hade velat. Totalt hade jag 6 fel, man fick max ha 7 fel så det var nära, men det kvittar för jag klarade det ju=)

Senare på dagen gjorde jag...ingenting, hehe, typ data och tv:P Hannah Montana maraton, det fanns inget bättre. Men på kvällen så åkte jag till Red Robin, en typisk amerikansk restaurang för att träffa Franchini, Ania, Isabella, Sabrina och Yémily, det vanliga tjejgänget:P Jag käkade kycklingwrap och en fruktsmoothie,  vi satt där hur länge som helst, var sist kvar och märkte knappt när de stängde och försökte diskret få bort oss därifrån. En av servitörerna frågade oss vad vi jobbade som, hon hade aldrig hört talas om au pairer så när vi förklarade så sa hon att hon också skulle vilja göra något sånt fast i ett annat land. Det är alltid en massa folk som hör oss prata och undrar vad vi gör i USA, riktigt kul när de börjar fråga:P


I like to move it, move it!

Bio idag igen, Madagascar 2, premiärdagen och det var faktiskt inte mitt förslag!:P Isabella ville så gärna se den så det var hon, jag och Ania. Den var jätterolig, sen var det också i den första stora biograf sen jag kom hit, hur många som helst hade kunnat få plats där inne men den var inte ens halvfylld. Skulle väl jämföra bildskärmen med den på Royal, kanske lite större.



Imorgon ska jag ta amerikanskt körkort, wish me luck=D

Good night sweetie pie

Ibland är barnen för söta, Lauren har typ sagt "I love you so much" säkert tre gånger till mig idag och för bara någon minut sedan kom Alex in på mitt rum och sa "Good night sweety pie", haha så söt!!=)

Transformed

Idag var det en riktigt tråkig dag om ni hade tittat ut på vädret här, så därför tog jag med tvillingarna till "the Y". Det var bara andra gången som jag tog med dem men det är precis som att de förvandlas. När vi stiger in genom dörrarna på "the Y" så slutar allt gnäll och vi har hur roligt som helst=) Det är så kul för de är inte alls rädda för vattnet, jag kastar de omkring i vattnet och vi leker en massa. Kommer deifintivt ta med dem dit fler gånger om det kan vända om en dålig dag till en bra! Så jag har varit där två gånger idag, eftersom jag var där och tränade innan idag också. Imorgon ska jag också dit, rekord, tre gånger på en vecka. Inte så mycket i skillnad mot träning 7ggr/v så mer ska det bli!

Pretend swedes

Idag var jag på the Y, måste börja få in det i vardagen nu. Jag mötte Josie där och vi var först inne på gymmet, jag visade henne en massa medicinbollövningar från simningnen och hur man simmar några simsätt. Vi ska gå dit tillsammans alla onsdagar och fredagar, alltid nått!

Nu i kväll så körde jag för första gången själv när det är mörkt här, gick ganska bra förutom att jag visste inte att man måste sätta på halvljusen på denna bilen så jag körde utan ljus. Det fanns inga ställen på vägen att stanna så fick köra på detta viset hela vägen till Caribou coffee, där hittade jag äntligen var man satte på ljusen. Det var riktigt obehagligt att köra utan ljus, det var bäckmörkt utomhus och kan ju berätta att usa är inte direkt kända för att ha upplysta gator, såg ingenting!

På Caribou coffee hämtade jag upp Sabrina sen mötte vi Ania på samma café som förra veckan. Tog en varm choklad med grädde=) När vi nästan hade varit där 2 h gick två stycken killar förbi utanför med gigantiska Sverigeflaggor så vi var tvungna att fråga om de var från Sverige. Det visade sig att de inte var det men de hade varit på en match där ena laget hade samma färger som Sverigeflaggan. De pluggade också svenska och försökte säga några saker, inte jättebra på svenska direkt. Jag förstod när han ena sa "Hur mår du?" men när han sen sa något annat hade jag ingen aning om vad det vad. Efter detta så körde jag hem, väldigt trött efter att ha varit vaken så länge igår!!

Obama vann!!!

Såg det precis på tvn, alla i Grant Park jublar och skriker, vad jag hade velat vara där!!! Nu väntar jag bara på Obamas tal=D


Election day - Ohio avklarat

Sitter just nu och följer presidentvalet här i USA, det är sjukt häftigt att kunna följa det live, jag har lärt mig jättemycket om hur det går till bara på någon timme.  Obama har precis vunnit Ohio som är en väldigt speciell stat. USA har aldrig haft någon president som inte har vunnit staten Ohio först och just nu har Obama 200 electoral votes mot McCains 124. Man måste ha 270 för att vinna i hela USA. Allt är jättespännande, de visar en massa bilder från Grant Park i Chicago eftersom Obama ska hålla tal där senare ikväll, önskar så mycket att jag hade kunnat vara där när det är så nära. Om det hade varit fre eller lör hade jag lätt varit där.

Eftersom jag precis har listat ut detta tänkte jag dela med mig av hur det fungerar, det kanske redan är självklart för vissa men iaf:
Valet går till så att de räknar röster i varje stat och om t.ex. Obama vinner i staten Vermont som har 3 electoral votes så får han typ 3 poäng och McCain får inga, det är de som de räknar ihop för alla stater. Olika stater är olika värda vilket betyder att de kan få olika mycket electoral votes i olika stater, en stat kan ge 27 electoral votes medan en annan kan ge 6, sammanlagt måste de ha mer än 270 röster för att vinna.




Inte jag, men mina värdföräldrar var och röstade idag. De kom hem med varsitt klistermärke med texten "I voted today". Jag har läst igenom vad de kandidaterna står för nu när jag varit här och fått så mycket information om det och jag säger
"GO OBAMA"=)




Grant Park framför Sears Tower Grant Park är till vänster  Grant Park

Min nya vardag

Nu efter att snart ha varit här i en månad har jag börjat få en vardag, har fått efterfrågan om hur mina arbetsdagar ser ut. Det här är en typisk tisdag-fredag. På måndagar är inte tvillingarna i skolan och jag slutar lite tidigare på dagen för det. Helgerna är helt fria vilket är sjukt härligt:P

6.30 Vakna och göra mig redo för dagen

7.15 Väcka barnen och försöka lista ut vad de vill äta till frukost (inte alltid det lättaste) De brukar oftast äta våfflor, pumpapannkakor, french toast sticks eller toast och allt detta såklart med sirap...man måste göra det sötare än vad det är ju! Om inte något av detta så sockerflingor:)
Efter att nästan ha tvingat i dem maten(de är inga storätare direkt) så hjälper jag tvillingarna med att borsta tänderna(med tandkräm som luktar tuggummi och godis) och klä dem. På med jacka och skor, sen kör jag dem till skolan som är ca 8 min ifrån huset.

9.00-11.00 Jag är ledig och kan göra vad jag vill, brukar åka till the Y eller hem och sova igen ifall jag är riktigt trött. Annars gå och shoppa lite eller möta någon au pair.

11.15-13.00 Hämta tvillingarna i skolan och köra de hem. Laga mat, oftast korv, äggröra, pasta eller pizza sen är det naptime.

13.00-15-00 Tvillingarna sover och jag håller på med tvätten, lagar min egen mat, städar undan efter dem. När allt det är färdigt kollar jag oftast min mail eller facebook, ibland skype.

15.00 Tvillingarna vaknar, jag klär dem, sen ska vi hämta Madi på skolbusshållplatsen kl.15.40. Efter det så leker vi ute om det är fint väder, annars ritar vi eller nåt där inne och ibland så måste jag ge Lauren och Alex ett bad.

17.30 Jag slutar för dagen men äter oftast middag med familjen vid den tiden. Efter det gör jag olika från dag till dag, t.ex. idag ska jag se presidentvalet på tv och sitta ganska mycket vid datan. Så en slapp kväll, behövs lite då och då=)

23.00-00.30 Jag lägger mig för att sova=)

Bilen jag inte kör så mycket:P Min stora Toyotabil som är den som jag kör mest!=)
Mina bilar=D

Recharge the batteries

Idag skulle jag egentligen åkt in till Chicago igen men det blev inte av...så jag har äntligen fått sova ut och om jag behövde det...så sjukt skönt:P Förutom att sova har jag varit datanörd idag, har suttit vid datan i stort sett hela dagen. Sett en film på ON DEMAND (du kan välja vilken film du vill, när du vill, fast vissa måste du betala för) som hette Failure to launch, riktigt rolig faktiskt. Såg faktiskt också lite på Pippi i söderhavet, barnen hade hyrt den filmen på engelska, jättekul eftersom de pratade svenska lite då och då, fick översätta till dem. Tänkte läsa lite teori till bilkörningen, scrapbooking och gå en liten runda som jag faktiskt inte har hunnit göra här sen jag kom för tre veckor sen.

På tisdag kommer barnen att vara lediga från skolan för det är ELECTION DAY, ska bli jättekul att uppleva det. Tydligen ska Obama hålla ett tal i Downtown Chicago den dagen (Han kommer ifrån Chicago) och de räknar med att över en miljon människor kommer åka in för att lyssna på talet. Skulle jättegärna vilja vara där men det är jättesent på kvällen och jag jobbar nästa dag, men jag kommer klart vara klistrad vid tvn för att se vem som vinner.

Glömde att berätta att igår när vi mötte döingarna på Navy Pier så var det en som var ledsen för att hon hade dött eftersom hennes pojkvän inte hade räddat henne. Det slutade med att alla vi sjöng "I will survive" med henne och folk runt omkring kollade en aning skumt på oss, hehe:) Väldigt roligt iaf=)

Förresten, dagen efter Halloween började julfestligheterna här, tidigt va?? Jag känner att jag är precis i rätt land med tanke på hur mycket jag älskar julen, har redan börjat lyssna på jullåtar på datan!

Mer jul, ge mig, mer jul, jag vill ha!


Do you want a dead boyfriend?

Idag var jag i Downtown Chicago med Yémily, Franchini, Sabrina, Isabella, Ania, Chris och Anna. Chris är min värdfamiljs förra au pair och Anna är en au pair som fick kontakt med Yémily på något sätt. Vi åkte iaf in till city och till Navy Pier där det fanns en massa som var utklädda till döingar. En av dem frågade oss om någon av oss sökte efter en död pojkvän, vi föredrog levande blev svaret;) Vi fick några foton med dem, åkte slänggungorna och jag träffade självaste Forrest Gump utanför Bubba Gump Schrimp restaurant, angenämnt!:P Efter det tog vi foto med några sjömän och sen åkte vi lite med ett tåg för att komma till en Costa Rica restaurang eftersom det var tre tjejer med oss som kommer från Costa Rica. Jag åt rödspätta(?) med något annat, väldigt gott var det iaf=D När maten var färdigkäkad blev det en liten shoppingtur på vår älskade gata State Street(shoppinggatan), jag handlade inget men de andra tjejerna handlade en del. Yémilys värdpappa som jobbar i Downtown körde oss sedan hem, rolig dag!

En piratshow inne på Navy Pier. Isabella, Yémily, Sabrina, Franchini, Ania, Chris och Anna. Magic hands!=)

Inne i NAvy Pierbyggnaden Franchini och Sabrina Ska jag spå din framtid kanske??

Yémily vid slänggungorna Wieee....! Jag träffade Forrest Gump på hans lilla bänk:D

Fler bilder kommer senare när jag har fått dem=D

Trick or treat

Igår var det Halloween vilket innebär trick or treat, roliga utklädnader och godis! Madi var en katt, Lauren var en giraff och Alex var en leopard. Jag hade ingen utklädnad så jag fick ha ett roligt diadem istället:P Vi gick nog omkring i en timme till olika hus och barnen fick en massa godis, det var jättekul att de husen, vissa hade låtsasrök och spindelnät, ja, allt möjligt helt enkelt!

Det är helt otroligt vad amerikanare gör för saker som är gratis, den här gången var det gratis burritos som gällde. Heli hade fått reda på att om man gick in till en speciell restaurang utklädd till en burrito så fick man en gratis burrito. Att klä ut sig till en burrito var inte så seriöst utan det räckte att man hade någon liten bit folio lindad runt armen. Men alla hade inte förstått de och vissa kom inlindade i en folieklänning eller en gul handduk m.m. Vad gör man inte för en gratis burrito?!

Efter burritomiddag så åkte jag och träffade Sabrina, Jody och Ania. Vi åkte till ett så kallat "haunted house" som är ungefär som Gasten på Liseberg, inte lika många effekter men sjukt kul ändå. Det tog lite längre tid att gå igenom denna men det var kul! En av de döda där inne jagade oss på ett ställe och trängde in Sabrina i en hörna och skrek en massa saker åt henne. Det var jättekul att se, jag och Ania stod bara och skrattade, hahha, hade nog inte gillat det lika mycket om det var jag:P Efter det så åkte vi till en bar/restaurang där vi tog några alkoholfria drinkar. Lite kul att komma ifrån alla kaffeställena och komma till något nytt:)

Jag med min lilla huvudbonad=D Trick or treat?? En dörrvakt:P Träd!

Fler  bilder kommer när jag har fått de skickade från kvällen!=)

RSS 2.0