Så rolig!!


En god sak

Idag har varit rena rama välgörenhetsdagen för mig, först så gav jag en dollar till en hemlös i Chicago, sen gick vi till en stor välgörenhetsanordning av vår agentur. Vi skulle klippa i fleece för att göra filtar som sedan skulle ges till sjuka barn på sjukhusen här. När Alex var liten så var han jättesjuk och då fick han en sån fleecefilt, gjord av en au pair. De blev faktiskt jättefina=) För att vi gjorde det så fick vi en keps och en vattenflaska med texten Au Pair in America, som om man vill gå omkring med det och skylta att man är au pair, det räcker väl redan att man har en accent. Alla frågar ju redan var man är ifrån så...

Jag har också köpt biljetter till broadwaymusikalen Mary Poppins för Emma och mig när hon kommer hit till Chicago=) Ännu en musikal till min lista, kommer bli så tråkigt när jag kommer tillbaka till Sverige, inga musikaler som jag kan gå och se!

Madi 7år

Idag fyllde Madi 7år och vi firade genom att gå till en restaurang som heter 2Too. Det är en väldigt speciell restaurang/diner med ett tåg som serverar maten. Såg jättekul ut när tåget kom tuffandes med maten på vagnarna, maten var kanske inte den absolut bästa men barnen älskade stället. De hade typ bara hamburgare och korv, så fick vi efterrätt efter det också. Jag hade ingen lektion idag så det var ju perfekt=) I present fick hon ett sätt av mig där man får  målarfärg, stenar och en liten guidebok om hur man kan måla de stenarna på olika sätt. Det verkar jättekul så jag ska hjälpa henne med det en dag. Hon blev jätteglad=)

Imorgon och på fredag ska det tydligen bli jättevarmt, typ 27-28grader=) Härligt, härligt!!

Svensk dag på hög nivå!

Idag åkte jag och Karin(den svenska au pairen) till IKEA=) Där åt vi köttbullar och potatismos, räkmacka och mandelkaka, mums! Efter det gick vi omkring i affären och tog foto, folk tyckte nog att vi var lite konstiga men hey, vi kommer från Sverige och är jätteglada över att få se lite och känna oss som hemma. När vi gick in i förvaringsavdelningen där man hittar sin möbel så hade jag lika bra kunnar vara i Malmös IKEA så likt var det ifall man bortser från vilken valuta priserna stod i. När vi gått igenom allt så kom vi till en liten matavdelning, där handlade vi mycket. Jag köpte köttbullar till min värdfamilj, sen köpte jag Ballerina, Singoalla, tunnbröd, skorpor, kexchoklad, marabouchoklad, 2 flaskor med cider, delicato chokladbullar, senapssill och löksill=) Ganska mycket va, men jag har faktiskt varit borta från Sverige mer än ett halvt år nu! 

Efter IKEA åkte vi hem till Karin i regnet som påminde väldigt mycket om svensk sommar, vi satt i källaren, kollade på Lilla sjöjungfrun och åt svenskt godis. Det kändes som om jag lika bra hade kunnat vara i Sverige just då! Sen åkte vi till en italiensk restaurang där vi mötte 4 andra au pairer och åt middag. Det blev en liten sallad, mer kunde jag inte få ner och nu 4h senare är jag fortfarande lika mätt! Undrar om jag ens kommer vara hungrig imorgon??!

Karin, visst ser det exakt ut som i Malmö?? Svensk mat men jag åt verkligen inte allt det där!! Min shopping=)

Pastaälgar?? Sverigeväder 

Karaoke

Igår så hittade vi en karaokebar, som var bara 5min från mitt hus, kan inte förstå hur jag inte har sett det innan!! Vi var där och det var riktigt kul att titta och lyssna på alla. Testade inte själv men vem vet, nästa gång kanske vi alla går upp där:P

Idag var jag hemma hos Franchini, hon firade att hon har varit i USA i ett år och ska förlänga ett år till. Anledningen är att hon är från Costa Rica och lönen som  hon tjänar här är faktiskt bra till skillnad från vissa andra. Jag hade nog aldrig kunna stanna ett år till, hade nog aldrig genomlevt en Chicagovinter till...tydligen var den här vintern en av de värsta de har haft.

Snart sommar=D

Sitter i solen och göttar mig just nu, rast på 2h ju, jag älskar helt enkelt vädret som vi haft i två dagar nu. Sol och sådär 22-23 grader=) Snart är sommaren här helt och då kommer det vara såhär nästan varenda dag=) Den 18maj kommer dem att öppna utomhuspoolen här, gissa vem ska börja träna utom hus istället för inne på the y??;)

Pasta med ketchup

Pasta med ketchup...en väldigt vanlig kombination kan man väl tycka...om man kommer från Europa!! Min värdfamilj pratade idag om konstiga matkombinationer och om deras älskade peanutbutter and jam. Så pratade de om ketchup och senap så berättade jag att vi brukar ha ketchup på pasta. Reaktion: BLÖÖÖHH!!!!! De tycker att det är JÄTTEkonstigt med ketchup på pasta. JAg kan förstå det nästan om man har den pastan som de har. När de har kokt pasta så slänger de i en klump med smör som sen smälter, så kallar dem det plain pasta....visst, jätteplain:P

Träning

Oj, vad jag har varit duktig i två dagar nu! Igår var jag ute och sprang 5,5km och idag var jag på ymca i en timme nu på kvällen. Anledning.....jag hade inget att göra:P På gymmet så testade jag Emmaspecialaren rodden, usch, vad hemskt, förstår inte hur man kan ha det som sport. 10min på den maskinen och jag fick blåsor i händerna, vad trevligt! Nej, inget för mig:P Imorgon ska jag träna igen, det är nu efter ett halvår här som man börjar inse att det måste bli allvar med träning om man inte ska se helt annorlunda ut när man kommer hem=)

Utgång

Oj, nu var det längesen jag skrev, för det första så var jag för första gången (äntligen) på en dansklubb här i Chicago. Det var väl på tiden, det var kul där så kommer nog gå tillbaka dit fler gånger:P

Idag så firade familjen här påsk och det var inte helt fel för jag fick en present. En påse med choklad i och tre st presentkort, ett på Itunes, ett på Trader Joe's och ett på Target. Kul för då kan jag fortsätta mitt shoppande efter helgen också, igår shoppade jag verkligen jättemycket, men det var bra, sommarkläder ju och jag har nästan inga med mig från Sverige så...=)

Har fått min nya ipod också!! Jättenöjd=)

Alla fyra =)

Säg hej...

...till min nya Ipod=) Jag beställde precis en Ipod Shuffle, den nya modellen, den var inte alltför dyr och har 4GB minne. Dock är den mindre än min förra så får ju hoppas att jag inte slänger in den också i tvättmaskinen, inte särskilt lyckat!



Stackars Ipod!

Vädret här är väldigt konstigt, igår snöade det igen, typ nästan en decimeter och idag smälte allt bort. Hoppas det inte kommer mer nu!

Idag var jag och Sabrina ute och sprang en runda, jag hade med min ipod som mätte hur långt det blev. När jag sedan skulle tvätta mina kläder glömde jag bort vad som låg i min ficka. Så ut kom en ren men icke fungerande ipod efter tvätten. Den är stendöd och nu har jag ingen musik alls, jättetråkigt. Så jag ska fundera lite på vad jag ska köpa istället, en billig liten ipod eller en ipod touch eller ipod nano?? Får se vad pengarna tillåter:P

Taxitaxi

När jag berättade om Washington DC glömde jag att berätta om vår speciella taxichaufför på vägen till flygplatsen. Vi skulle bli hämtade kl18.30 hos Ania. För det första så kom taxichauffören 20min försent och när han väl kommer så frågar han oss ifall det är ok ifall han kan få be i 2min innan vi åker. Så han tar ut sin lilla matta och lägger den på bilen och börjar be. Det var verkligen tur att vi hade räknat med mycket tid till att ta oss till flygplatsen. Tänk om vi bara hade haft en timme på oss och hade blivit försenade för att taxichauffören skulle be?? Iaf, här är några få bilder från Washington DC:


Innan vi åker Framför The Capital, men fotografen var kapade byggnaden:( Sabrina och jag på 2a dagen

Sabrina, jag och Ania

Nu så...

...efter en vecka har jag äntligen fått lite tid över till att skriva om Washington DC. För exakt en vecka sen åkte jag, Ania och Sabrina till Washington DC. När vi kom till hotellet blev vi överraskade, det var inte bara sovrum utan det var en hel lägenhet, det hade dem inte nämnt någonting om förrut.

Nästa morgon när vi vaknade började vi direkt med sightseeing som vi skulle göra hela helgen. Vi tog bussen till Georgetown University där vi såg en väldigt imponerande universitetbyggnad. Georgetown är det mest exklusiva området där och det var väldigt fint, gamla hus som såg väldigt mysiga ut i alla möjliga färger.

Nästa stop var Arlington Cementary, där vi såg John F. Kennedys grav. Där fanns så många gravar till folk som dött i alla möjliga krig som USA har varit inblandade i, väldigt många vita kors. Sen blev Iwo Jima monument, ni vet den med några soldater som håller en amerikansk flagga. Pentagon blev det efter det, av någon anledning fick man inte fotografera byggnaden från ena sidan, men andra sidan var helt okej, skumt! Tyvärr blev inte fotona särskilt bra, det var väldigt tråkigt väder, grått med regn då och då. Air and Space museum med världens första flygplan, Washington monument och en hög med en massa andra monument senare var det dags att se huset Obama lämnade Chicago för, Vita huset. Sen köpte vi mat som vi lagade själva i vår lilla lägenhet.

Söndag var ytterligare en dag med sightseeing, vi gick till Madame Tussauds där vi tog en massa(!) foto med olika vaxfigurkändisar, riktigt kul=) Vi såg Elton John, Johnny Depp, Madonna, George Cloney, Tom Cruise, Brad Pitt, Angelina Jolie och en massa presidenter. Vi såg The Capitol, The Supreme Court och deras stora bibliotek. Med alla foton som vi har tagit tillsammans har vi mer än 1000 bilder tillsammans så det kommer ta ett tag till innan några av dem kommer upp här, jag har ju inte ens orkat med att ladda upp bilder från Seattle än.

Det kommer mera...

Just nu har jag bara tid att skriva att jag kommer att berätta om Washington DC om några dagar. För en gångs skull så har jag faktiskt en massa arbete till skolan här, både prov och uppsatsinlämning i fotografering. Jag har iaf sovit igen nu efter resan. Gick och la mig vid 18 och tänkte bara sova en och halv timme, ställde till och med in min klocka. Tror ni inte att jag vaknar ytterligare en och halv timme efter det och har då sovit 3h, jag i ett nötskal;)

RSS 2.0