Ett, två, tre...

Vi hade ju dansträning i skolan idag och det var väl ganska kul. Vi lärde oss vals, foxtrot och bugg. Kan ju berätta att min taktkänsla är likamed noll, men det gick hyffsat bra ändå. Det finns ju alltid någon som är värre :p Det börjar verkligen kännas nu att skoltiden snart är slut, med dansträningen och allt. Fick också mitt betyg i Sv B idag, det var precis som jag trodde, VG och det är väl helt okej. Bara en lektion kvar! 



Countdown

Nu är det bara TVÅ skoldagar kvar, sjukt härligt. Studenten är den 10 juni. Idag har vi en sv lektion och dansträning inför balen och jag börjar inte förräns 12.50. Sån sovmorgon skulle man haft hela terminen, det hade varit skönt. På måndag som är sista dagen ever i gymnasiet så ska jag bara gå på en lektion, fysik. Den läraren fattar inte riktigt det här med studenten, han trodde att vi skulle gå i skolan tom sista veckan då vi tar studenten. Man ska väl också hinna känna av att man ska ta studenten??

Last one!

Idag lämnade jag in mitt sista arbetet någonsin i hela gymnasiet, vilken känsla =) Nu är det inget mer med skolan kvar som är jobbigt, endast roliga saker. Snart är det dessutom bal och studenten. 3 juni är dagen då vi ska ha vår bal på AF-borgen i Lund, ska bli riktigt roligt. En vecka senare är det studenten!

Jag har också fått reda på tre betyg än så länge:
Eng C: VG (det var precis på gränsen från G)
Sh A: VG (förstår egentligen inte riktigt varför jag inte fick bättre)
Ma D: VG (precis vad jag trodde)

Ska få reda på mitt betyg imorgon i Sv B, fast jag antar att det också är VG som de andra. Det är inte sämre iaf.

Så här såg min syster Emma ut på sin bal:

Pepparkakor och presenter

Ikväll kom mina föräldrar hem från sin resa till Rhodos och de är som vanligt äckligt bruna. Pepparkakor skulle man kunna kalla dem! Jag har ockå fått se deras bilder ifrån resan och ja, avundsjukan finns där. Jag vill också ligga på en strand med turkost vatten eller vara i en mysig stad med endast en massa vita hus. Men de var iaf snälla som hade med sig två presenter till mig i försenad födelsedagspresent. Ett par pärlörhängen och en fin scarfs, får använda dem imorgon i skolan.

Lite bilder från deras resa:

   
 

TE3C - U wanna piece of me

Igår hade några i klassen varit duktiga och gjort en stooor banderoll till vår klass, TE3C. Den hade de sedan satt upp på byggnad 2 (teknikarnas byggnad). Vår klass var en av de första som satte upp en banderoll på skolan! Estetarna hade också försökt sätta upp en banderoll men de misslyckades såklart, det behövs teknikare för att göra ett sånt jobb bra! Här är två bilder:

 

Mjuk och krånglig

Tänkte bara berätta om min nya simskolegrupp som jag har mån-tors i tre veckor nu. Min mammas arbetskamrats dagbarn Linn är en av barnen som jag ska lära simma. Det är alltid kul när man känner igen någon av barnen.

Idag när jag skulle visa hur man gör "masken" (fjärilskick, som är en svår rörelse att lära ut) så sa en flicka som heter Alicia:
"Erika, du ser så mjuk och krånglig ut när du gör sådär."

Barn är för roliga ibland =)

(Imorgon kommer mina föräldrar hem. Ska gå och fixa till huset nu, diska lite,tvätta handdukar och städa undan röran :P)

Lång tid kvar...

Har precis kommit hem från körskolan och har fått konstaterat att det kommer dröja länge innan jag kommer iväg till USA. Jag fick en uppkörningstid mot mitten/slutet av sommaren och det är länge kvar. Sen kommer det att dröja ungefär en månad  till efter att jag har fått familj (som jag inte får förrän jag har klarat körkortet)  innan jag kommer att åka till USA.

Fördel: Jag kan tävla i JSM i sommar :)
Nackdel: Lång tid tills jag kan åka till USA. Dessutom blir det en lång tid utan pengar i sommar(!)
Slutsats: För att överleva sommaren måste jag skaffa ett sommarjobb!

GODKÄND!!!

Så glad jag blev när jag såg den gröna texten GODKÄND på Vägverkets dataskärm =) Har precis kommit till skolan efter att ha klarat teoriprovet. Det var längesedan jag var så nervös för något men det gick bra ändå. Jag var osäker på ganska många frågor men fick ändå 60/65, vilket är bättre än alla internettester jag har gjort. Senare idag ska jag till körskolan och vem vet, kanske boka uppkörningsdatum?

Teori imorgon kl.8.00

Imorgon är mitt teoriprov i Lund och det börjar bli väldigt nervöst. Jag gjorde två internettester igår och fick poängen 53 och sedan 59. Godkänt är 52! Det var knappt att jag klarade det första gången och då kände jag ändå igen en hel del frågor. Jag fick precis ett gulligt sms från mina föräldrar eftersom jag hade berättat innan idag att jag kanske inte skulle klara det. Där stod det:

"Heja heja Erika. Jag tror det går bra imorgon, en Erika är tuff när det gäller. Glöm ej passet imorgon, vi håller tummarna för dig. Kram från oss."

Egentligen fanns det inga kommatecken i sms:et, måste nog lära dem hur man gör. De har iaf lärt sig hur man gör punkt och det är ju duktigt :) Nu ska jag gå och plugga lite mera, måste ju försöka vara så förberedd som möjligt.

Födelsedagsfirande =)

Fredag: Fyllde jag 18år och hade stort prov i fysik b halva dagen, vilken present! Men kvällen var iaf roligare. På simträningen blev jag iputtad från startpallarna, med handduk(!). Fast de sjöng för mig före, det gjorde också mina simskolebarn, så gulliga. Efter det så var jag i stadsparken i Lund med lite kompisar och kompiskompisar. Vi spelade brännboll vilket var bra, lite övning inför nästkommande dag. Därefter så mötte jag Tina, så stack vi till Lilla torg i Malmö och gick omkring lite där.

Lördag: Vaknade  7.30 för att träna och hade då bara sovit 4 timmar, kul. Efter träningen på kvällen så stack alla till Pildammsparken för grillning och brännboll. Fick en massa fina presenter :) Efter det så stack vi till Crown och dansade. Kvällen/morgonen slutade med att jag sov hos Anna och Mia, jag hade glömt mina husnycklar i en väska i Mickes bil.

Söndag: Nu är jag extremt trött och ska plugga till teori, roligt värre. Men ska nog gå ut och sova lite i solen först, det behövs :)

Presenter

Innan mamma och pappa åkte igår så visade de mig var mina presenter stod. Min syrra har också skickat ett brev från England med något från henne. Kravet från dem är att jag inte får öppna dem innan imorgon. Har de någon aning om hur svårt det är? Men jag ska nog klara det till imorgon, tror jag ;)

 


Presenter från mamma och pappa Rosa present från syrran 

FYI

Nej det är inte beteckningen för Fysik A utan en förkortning som jag hörde i en sång idag. Kan ju egentligen vara ganska bra att veta vad en del av dem betyder innan man åker till USA. FYI står iaf för "For your information", fast det är nog något som man använder mest när man skriver på msn, såvida inte barnen jag kommer ta hand om pratar i kodspråk eller förkortningar. Man vet ju aldrig.

Home alone 3

För tredje gången i mitt liv har mina föräldrar lämnat mig för att åka på semester till Rhodos. Schysst , lämna mig kvar med ett stort slutprov i Fysik B och ett teoriprov. Men om man tittar på fördelarna, nu kan man ju faktiskt sjunga så högt man kan hemma utan att skämmas. ;) Det finns fler fördelar och det är egentligen riktigt skönt att vara hemma själv lite då och då.

Igår var jag och fick mitt intyg på att min syn är tillräckligt bra för att bli flygledare, skönt att jag inte hade för dålig syn. Ska bara få mina betyg och ett intyg från simskolan så ska jag skicka ansökan.

Igår var jag också ännu mer klantig än vad jag normalt brukar vara och slog min tå i bassängkanten. Nu är den lite mera färgglad än innan i de fina färgerna röd, blå och lila. Snyggt värre till balen och studenten.

Sist vi var på Rhodos såg det ut så här:

Stranden på Rhodos Klippor på Rhodos - 2003 Jag på Rhodos - 2003 Poolen på Rhodos - 2003 Emma och jag i poolen - Rhodos, 2003


 


JSM 2008?

Blev lite smått glatt överraskad när jag idag fick reda på att jag var kvalad på 1500 frisim till JSM. Men saken är att JSM kommer att börja den 22 juli och jag har ingen aning när jag kommer att åka till USA, lite problem. Pratade med Hallon om det och han sa att sista anmälningsdagen var typ den 26 eller 27 juni. Så jag hoppas att jag kommer hinna ha min uppkörning innan dess, för då kommer jag att veta på ett ungefär när jag ska åka. Hoppas, hoppas, hoppas!

Förresten, Idag hade jag avslutning med min simgrupp. Fick ett gosedjur som var en häst i avslutningspresent, jättegulligt. Fick också ett presentkort på SF från en annan grupp :)

Bilder ifrån förra årets JSM/SM i Halmstad:

SM i Halmstad 2007 - jag startar SM i Halmstad 2007 - jag simmar SM i Halmstad 2007 - jag simmar

Högre lön till au-pairer

Läste precis inne på Skandinaviska Institutet att au-pair lönen ska höjas. Istället för att tjäna 960kr i veckan kommer man nu att tjäna 1080kr i veckan. Den kommer att höjas den 24 juli, en bra nyhet för oss blivande och nuvarande au-pairer. Antagligen har det blivit så för att dollarn har sänkts i värdet, så vi kommer säkert inte att tjäna mer, men det är bra att de ändrar den iaf.


Fest för Emma -22år

Dagen började med träning, sedan 2 simgrupper, presentinhandling, träning igen och sedan var det dags för fest för Emma som fyllde 22 år igår! Vi stack först till en park som jag inte kommer ihåg namnet på, men där grillade en del av oss iaf. Efter lite kubb, dåliga engångsgrillar och annat så stack vi hem till Emmas syrra Malins lägenhet. Där blev det lite Guitar hero och annat kul. Jossan och hennes kompisar kom förbi lite senare också, det var längesedan man såg henne. Senare på kvällen så skulle dem flesta gå ut så då stack vi andra hem(Nästa helg är jag tillräckligt gammal för att följa med ut :) ) Här är iaf några av bilderna från kvällen:

Stoffe spelar Guitarhero  Rebecka och Kim Emma goes wild Filip och jag Oskar, Niclas, Sofie Malin Stoffe spelar Guitar Hero Jag, Niclas, Danne Emma och Micke

Sandra  Egobild Micke

Framtisavgörande sommar

Min sommar kommer förhoppningsvis vara väldigt innehållsrik, jag får iaf se till så att den blir det. För det första ska jag klara körkortet som avgör ifall jag kommer till USA eller inte, men det ska jag väl klara :p Efter året som au-pair vill jag arbeta som flygledare, därför ska jag också söka till det nu i sommar.

För att ens bli antagen till utbildningen måste man klara 4-5 tester som testar:
- din förmåga att fatta beslut
- din förmåga att minnas och komma ihåg information
- simultankapacitet
- perceptuell snabbhet
- tredimensionell förmåga
- logiskt tänkande
- din förmåga att lösa problem
- engelska


Det som är svårt med det här är att endast 30% av de som testas går vidare till test 2 och det är bara 26 st som testas i Malmö. Alltså kommer det typ vara 1 person som klarar allting, jag tycker det känns lite överdrivet, men visst,de vill ju ha dem bästa. Får hoppas att det är jag :)

På tisdag ska jag iaf till optikern och få en lapp påskriven till min flygledaransökan. När jag väl fått mina gymnasiebetyg ska jag skicka ansökan så får vi se hur långt jag kommer på proven.

Bliflygledare
http://entrypointnorth.se/

Om jag blir flygledare kommer det förhoppningsvis inte att gå så här, hittade det inne på  Aftonbladets hemsida:


Hur lyckas man med något sånt här egentligen?

English Tea Party

Idag tror jag inte att jag har gjort något annat än ätit. Först åt jag frukost ganska sent, började inte skolan förräns 10. Sen när jag kom till skolan så hade mina överseriösa lärare i engelska c bestämt innan att vi skulle ha english tea party. Så klart innebar detta att alla var tvungna att ta med något ätbart som helst påminde om något engelskt/amerikanskt. Jag gjorde  vanliga muffins som blev helt okej. Efter den lektionen blev det sen lunch och när jag kom hem mellanmål. Sen på kvällen blev det middag, hur kan man egentligen få plats med allt? Engelskalektionen var ganska kul och man var så klart tvungen att prata engelska hela tiden, bra övning inför USA iaf :p


 

On my way...

Nu känns det som att man kommer någonstans, äntligen! Fick reda på idag av min körlärare att jag har klarat av stadskörningen och nu ska vi börja med 90-landsväg och motorväg. Sen är det bara halka och lite stadskompletteringar till och så klart teoriprovet. Den 27 maj är det den stora dagen då mina körkunskaper testas teoretiskt, bara 2 veckor kvar. Nu måste jag plugga vidare om jag ska klara det:)



Snart så...

Your Birthdate: May 23
You're not good at any one thing, and that's the problem.
You're good at so much - you never know what to do.
Change is in your blood, and you don't stick to much for long.
You are destined for a life of travel and fun.

Your strength: Your likeability

Your weakness: You never feel satisfied

Your power color: Bright yellow

Your power symbol: Asterisk

Your power month: May

http://www.blogthings.com/whatdoesyourbirthdatemeanquiz/

Trött, tröttare, tröttast!

Vem sa att slutet av trean i gymnasiet skulle vara slappt?? Det kan jag som just nu sitter i det berätta att det är det inte(!) Visst, vi är kanske inte är lika många timmar i skolan som de andra två åren, men antalet arbeten och prov som vi har får alla från den mest mygligaste till den mest organiserade att känna sig både stressade och pressade. Jag har precis avslutat ett stort arbete som ska in om några dagar och känner mig alldeles uttröttad men glad. Det är färdigt och nu ska jag äntligen få sova ut.

Så god natt och sov gott:)

You act like you are 23 years old

You Act Like You Are 23 Years Old
 
You are a twentysomething at heart. You feel like an adult, and you're optimistic about life.
You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences.

You're still figuring out your place in the world and how you want your life to shape up.
The world is full of possibilities, and you can't wait to explore many of them
http://www.blogthings.com/whatagequiz/

I don't feel like it though:p

Katterevyn

Igår var jag och såg mitt första och sista gymnasiespex på AF-borgen som jag såg med Matilda, Emelie, Cassandra och Jonna. Katedralskolan hade ordnat det och det var riktigt kul att se. Först fick vi se en film som de hade gjort som hette "Den siste manen" och den var riktigt ball. Efter det så såg vi själva spexet "God afton vackra mask" som också var kul, men handlingen var lite väl utdragen. Allt som allt varade det ju i tre timmar så. Efter det så gick vi till BK och köpte milkshake, gott!

Idag kommer släktingarna och ska fira min födelsedag två veckor i förväg, ska gå nu och hjälpa till att fixa huset innan gästerna kommer.


Kändis på stan?

I onsdags så kom det nya numret av lokaltidningen Spegeln ut i Staffanstorp/Burlöv. Och på förstasida sitter jag och min kompis! Kändes lite konstigt att se sig själv i en tidning, det har aldrig hänt förut. Vi var med i tidningen på grund av vårt projektarbete då vi gjorde egen glaskonst och cyklade i Småland. Även om det inte är en särskilt stor tidning, eller nej, det är en väldigt liten tidning, så har folk som man inte känner särskilt bra ändå kommenterat det, kul.

Nu ska jag in till Lund och köra lite bil, se upp på vägarna!

Lite sommarbilder:
           


Perfekta värdfamiljen?

Jag har nyligen hittat att min agentur lägger ut en del värdfamiljer inne på Arbetsförmedlingens hemsida och gissa vad? Jag har hittat en familj som verkar vara den perfekta för mig. Så här stod det om dem:


Lediga familjer / ref #08040906 / California.Family Stone live in San Mateo, California, which is a fabulous place full of interesting places to go and things to see such as museums, cafes and restaurants. We have two girls aged 7 and 9 years old who love swimming, water sports. My husband works in a large insurance company and I am a pre-school teacher. We are looking for a Au pair who is active and can keep up with our two treasures! We live in a beautiful ranch-style house with a swimming pool. We have a large private room and bathroom for our au pair and would also provide them with their own car to use for work and for activities in their own time.

Tillträde: Hösten 2008

Allting med den här familjen verkar vara precis som min drömvärdfamilj hade varit:
- De har inte mer än två barn som dessutom tycker om att simma. (precis som jag, kan ju försöka lära dem att bli ännu bättre)
- De bor i en förort(eller stad) till San Francisco. (där jag helst vill bo)
- De låter allmänt bra:)

Om det finns något som är den perfekta värdfamiljen så verkar de vara det. Visst, man kan inte utläsa allting om en familj på några rader, men vi får se. Ska försöka se om de redan är upptagna när jag kommer ha min intervju, man kanske kan få önska.:)


Tävlingen i helgen gick väl inte sådär jättebra, men det är väl alltid bra träning ändå:p

Bilden är ifrån när jag var liten och simmade Sydsim Swim Meet, var nog år 2004.


Vad har hänt med Sveriges väder?

Strålande sol, 21 grader i början av maj, vad är detta?
Klagar inte precis:) Har precis kommit in från vädret där ute, försökt bli lite brun inför balen. Sammtidigt har jag varit duktig och pluggat teori till mitt körkort, ska göra teoriprovet den 27 maj. Förhoppningsvis kommer jag klara både det och uppköningen senare, annars komme det dröja en evighet innan jag kommer iväg till USA. 3 månader får man ju vänta om man inte klarar första uppkörningen. Det skapar ju inte alls någon press!
Ska snart iväg till badet iaf, tävlingen ju. Vi får se hur det går

Fool's gold

Sydsim Swim Meet började idag och Burlövsbadets simbassäng var fullproppad av både svenskar, danskar och kanadensare(!). Jag simmade som vanligt 400 frisim men det gick inte särskilt bra:( 4.57 är ju inte den bästa tiden. Får hoppas att det går bättre imorgon då jag ska simma 200 medley och 800 frisim.

Förutom att tävla har jag varit i stan tillsammans med Emelie. Gick lite i affärer och sen var det dags för bio, Fool's gold. Kända skådespelare i den var Kate Hudson och Matthew McConaughey. Filmen var ganska bra, men om man inte tycker om romantiska komedier ska man inte se den.


Välkommen till min nya (och första) blogg

Då har man börjat med det här att blogga som så många andra innan har gjort. Jag tänkte mest använda bloggen till när jag åker till USA som au-pair. Men det kommer att dröja tills någon gång på sommaren eftersom jag inte har tagit mitt körkort än. Innan min avresa kommer det hända en massa andra roliga saker såsom min 18-års födelsedag, ta körkortet och såklart studenten!!

Jag har bestämt mig för att åka med agenturen Skandinaviska Institutet eftersom min syo rekommenderade dem. Dessutom har jag hört en massa bra om dem. Jag har fått en bokad dag för intervju, den 17 juni, kommer att bli en nervös dag. Min intervjuare har jag redan haft mycket kontakt med iom att jag har ställt sådär 1000 frågor. Jag har alltid fått svar senast en dag efter, vilket gör att argenturen verkar bra än så länge.  Hoppas att det kommer fungera lika bra under mitt år i USA.


RSS 2.0