Resa

Idag var jag inne och kollade på mitt konto igen och där var pengar taget=) Så nu vet jag att min biljett faktiskt är giltig!=) Som sagt, inget är gratis.

Gratis??

Man hört en massa gånger om och om igen att inget är gratis men om det är ett misstag så...? När jag bokade mitt flyg i måndags så betalade jag med mitt kort men inga pengar har dragits från kontot. Jag fick flygbiljetten ändå så jag mejlade dem och berättade att de inte hade tagit några pengar. De svarade att allt var klart och att min biljett var redo att skrivas ut. Jag förstår det inte för pengarna för försäkringen blev draget. Vet inte riktigt vad jag ska göra, ringa dem kanske för ett sånt stort misstag kan man väl inte göra?

Tourist in Seattle

Idag har jag bokat en flygresa till Seattle=) Jag åker själv den 26feb och kommer hem den 1mars. I Seattle ska jag träffa Sandra, en svensk au pair jag mötte på orienteringen, hon bor i Portland som är bara några timmar därifrån:) Så nu ska jag äntligen se lite mer av USA, det kommer bli så kul!! Tyckte jag var lite duktig som köpte en försäkring för resan också, man vet ju aldrig med vädret här...



Valkyrie

Bio idag igen, den billiga 3dollars:) Jag och Anna såg Valkyrie med Tom Cruise. Den var bra men det är ingen film som man ser om och om igen. Jag kände faktiskt igen ett ställe som de hade filmat i Berlin, det var ganska kul=)


Hershey's Chicago

Idag gick vi på sightseeing i Chicago, en massa saker som jag redan hade sett men den nya au pairen Merle hade inte sett de än. När vi var ute på Navy Pier så firade de kinesiskt nyår där så vi kollade lite på en föreställning med "kinesiska lejon". Jag köpte två stycken plåtskyltar på Navy Pier till mina väggar, en skylt där det står Route 66, den börjar ju i Chicago. Efter det gick vi till Hershey's som är en chokladaffär. Hershey är den mest kända chokladen i USA och kommer från Chicago. Där såg vi USA's största choklad=) Personligen tycker jag inte alls att Hershey's är gott men jag har ju också Marabou och Lindt att jämföra med;)

Bank of America

Igår skaffade jag mig ett bankkonto här, äntligen!! Så nu ska jag börja med mitt sparande till Florida i Juni och andra resor=) Mitt mål är att hinna resa till(med flygplan) Seattle, Boston och Washingtion DC. Med tåg vill jag åka till Milwaukee, Minneapolis, Indianapolis och Detroit. Så jag måste spara en massa och försöka att ändå inte ha tråkigt i Chicago, kommer bli svårt;)

Sova

Jepp, snart ska jag sova. Den här dagen har bara varit såå lååång!;) Först jobbade jag 10h, sen var jag tvungen att köra den äldsta till simträning och vänta en timme tills min skola börja så jag åkte till Wendy's och handlade en sallad för mitt presentkort. Usch, vilken sallad, inte alls god! McDonald's sallad är mycket godare, haha, något positivt om McDonald's! Wendy's är ungefär som McDonald's i övrigt men inte alls lika gott, men barnen älskar det iaf=) Efter det så åkte jag till min teckenspråkklass som varade i 3h, glad när jag fick åka hem, inte för att det var tråkigt eller nåt, bara för att jag var så trött! Så nu så, god natt och god morgon till alla var ni än är!=D

Museum of Science and Industry

Idag var jag med min värdmamma och barnen på ett känt museum i Chicago. Vi tog bilen dit där på morgonen och spenderade i stort sett hela dagen där. Det var jättekul, säkert det roligaste museumet som jag har varit på. Där var en stor U-båt, ett tåg, ett Boeing 707 flygplan och en massa andra saker med knappar och sånt kul=) På ett ställe satt vi och hade 2min på oss att identifiera olika ljud från båtar/havsdjur så som man hade hört dem om man hade varit på en ubåt. Jag och Heli satt och var underhållda med det en lång stund, riktigt kul!

Nu på kvällen har jag varit på ett au pair möte och där var den andra nya tjejen. Hon är från Tyskland och typ 24år men hade lätt kunnat tro att hon var 20 eller nåt. Hon ska antagligen med mig och Ania till DT Chicago till helgen, hon har inte varit i Chicago alls än så vi får visa henne runt=)



Modell av Chicago Flygplanet DNA-rummet

Revolutionary Road

Idag hade jag egentligen bara tänkt vara hemma men när Ania ringde och frågade om jag ville med på bio så kunde jag inte säga nej. Det är så mycket roligare att göra något än att stanna hemma. Vi gick och såg Revolutionary Road som var hmm.....lite deprimerande skulle jag väl säga men den var ganska bra ändå. Det är den filmen där Leonardo Dicaprio och Kate Winslet spelar mot varandra igen.

Hela dagen idag var barnen lediga från skolan eftersom det är Martin Luther King day och imorgon kommer Obama ta över som president så barnen är lediga då också. Men vi ska inte stanna hemma och se det på tv, vi ska till Museum of Industry and Science men det ska bli väldigt kul också. Det är en av de få stora sakerna här i Chicago som jag inte har sett än. Tycker det är kul att familjen tar med mig på något, det här är nog den första gången faktiskt=)



Grease

Idag var jag och såg musikalen Grease på teater, det var jättekul och nu villl jag bara gå på fler och fler musikaler hela tiden. Efter att ha gått dit gick vi äntligen och köpte den kända Chicago pizzan. Chicago är väldigt kända i USA för deras pizza och jag mina värdföräldrar blev så förvånade för någon vecka sen när de fick veta att jag inte hade smakat den än. Vi var bara 3 av 9 tjejer som ville äta där så de andra gick till tråkiga Starbucks, som om vi inte går dit var och varannan dag. Pizzan i Chicago är väldigt tjock, ca 5cm och den har en slags ostfyllning. Vi köpte den med spenat och ostfyllning som tydligen skulle vara den bästa. Riktigt god men inte bättre än den tunna goda pizzan vi har i Malmö=)

Downtown

Idag åkte jag, Sabrina och Ania till DT Chicago. Igår var det -32C och idag var det -5C, det kändes riktigt varmt! Det hade jag nog aldrig sagt hemma och jag kommer nog aldrig mer klaga på vår svenska kyla, den kommer ingenting i närheten till hur det är här. Vi gjorde inte särskilt mycket direkt idag, vi åkte ut till ett ställe där de skulle ha isskulpturer men det var inte så mycket för isskulpturer. Efter det åkte vi till Old Navy där det var rea, jag handlade en blå skjorta för typ 60kr, billigt=) Sen blev det en sallad från det stora McDonald's som finns här innan vi åkte hem. Imorgon blir det musikalen Grease!!!=D

 Isskulptur 


NHL

Idag var jag och såg en ishockeymatch, så kul det var, mycket roligare än basketboll! Det var Chicago Blackhawks vs. NY Rangers. I NY Rangers spelar bland annat Henrik Lundqvist, han släppte in 2 mål idag men de vann ändå med 3-2. Hela United Center var i stort sett fullsatt, över 22 000 människor satt och hejade, skrek och hurrade vid mål. Att inte ryckas med av det var omöjligt. I tredje perioden när Blackhawks låg under med ett mål och det bara var några få minuter kvar så blev det powerplay för dem. Två spelare från NY Rangers hade timeout och alla Blackhawks satte fart mot målet. Efter ca 1min hade de gjort ett mål, när det hände ställde alla 22 000 upp och skrek och hurrade, jag har nog aldrig haft roligare än så här förut när jag har tittat på någon sport. Jag ska definitivt gå och se fler matcher, iaf den mot Detroit Red Wings där det finns väldigt många svenska spelare. Idag såg jag en 60 år gammal kvinna gå omkring med en liten svensk flagga och några andra gå omkring med Lundqvist tröjor, man kan inte låta bli att känna lite stolthet då=)



Vår duktige svenske målvakt=)


Mitt kalla vinterland=)

Var ute i The Arboritum idag och tog foton, det var så kallt! Tänkte först gå en lång runda och ta foton men efter 10min insåg jag att det var lönlöst då jag höll på att frysa tummarna av mig. Så jag "did the american way", satte mig i bilen och körde en av bilrundorna inne i parkområdet, stannade till då och då, klickade av några foton och körde vidare.

Nu på kvällen så hade jag min fotokurs på COD för första gången. Det var jättekul, särskilt också att när jag kom dit så märkte jag att Josie var i samma klass som jag. Jättekonstigt för jag var helt säker på att hon skulle gå mån/ons. Vi fick läxa till nästa vecka att ta med 10 bilder med foton på människor i vår omgivning så imorgon när jag och Josie går till the Y ska vi ta med våra kameror, gissa om folk kommer kolla konstigt på oss;)

  



Mitt vinterland<3

Brrr....

DET ÄR KALLT!!! Imorse när jag vaknade var det -25C, har nog aldrig upplevt så kallt i hela mitt liv, brr. De hade tom stängt skolorna i Wheaton så kallt det var. Kidsen här går i skola i Glen Ellyn så de hade fortfarande skola, glad var jag för det=)

Teckenspråk

Idag började mitt college, jag måste ju läsa 6 credits som är 6h/vecka. Min teckningskurs blev inställd så då valde jag istället teckenspråk. Det fanns inte alls många kurser kvar att välja på, de flesta är tagna. I vilket fall så var det min första lektion idag i teckenspråk, riktigt kul faktiskt. Roligare än jag trodde, har nästan lärt mig hela alfabetet idag=) Vi var 20pers i klassen, blandat gamla och unga men jag var den enda internationella eleven. Lektionen varade bara en liten stund idag eftersom det var första gången så det verkar vara en väldigt bra lärare också. Imorgon blir det fotograferingskursen=)

NBA

Igår var jag på en till basketboll match, med mycket bättre platser! En av au pairernas värdföräldrar gav henne en massa biljetter gratis så hon bjöd med oss. 18e raden från spelplanen, jättekul att kunna se allt så bra. Platserna som vi hade kostade egentligen 135dollar, som jag aldrig hade betalat annars för de platserna men det var jättekul. Denna gången vann faktiskt Chicago Bulls mot Washington Wizards.


Photography class

Idag kom min bok till min fotograferingsklass, en stor (!) fotograferingsbok på 400 sidor där det står allt om fotografering. 800kr, grattis! :( Och jag som skulle spara pengar, det gick ju bra;) Tur att jag inte behöver något till ritningskursen än.

New girl

Idag var jag på ett au pair möte och nu är jag inte längre den "nya" au pairen här i mitt cluster(område). Det har kommit en ny tjej från Brasilien och om ca en vecka kommer en tjej från Tyskland. Hon från Brasilien bor väldigt långt bort men hon andra tyskan bor ganska nära. Kul med nytt folk men det får också en att tänka på hur länge man har varit här, 3 månader och en dag för att vara exakt. Det känns inte alls så, tiden går fort när man har kul!=)

Dålig amerikansk upplevelse

Idag var jag med om en väldigt vanlig amerikansk upplevelse, en trafikolycka men jag och alla i bilen mår bra. Jag körde och hade precis hämtat upp min värdmamma från tågstationen och tvillingarna var med oss. Vi kom fram till ett trafikljus där det var rött, jag stannade, var längst fram, 5-10sek senare så kom en bil körandes in i oss bakifrån. Bilen började rulla ganska sakta mot en som gick på övergångstället men jag hann stanna. Gissa om jag blev skakad av detta, ont i huvudet fick jag också.

Så när vi då pratade med den andra chauffören så var det inte så oväntat en 16årig kille, som tydligen inte var mogen nog för att köra. Jag är så glad(!) att min värdmamma var med oss. Hon fixade allt, ringde polisen, fixade med försäkringspapper. Bilen är inte alls mycket skadad så vi körde till polisstationen och fixade med alla papper där. Efter så mycket drama på en dag så köpte vi McDonald's till barnen och burritos till oss själva. Nu på kvällen så gick jag på bio med några au pairer, de körde för jag ville inte köra mer idag, konstigt nog;) Vi såg Yes man, vilken rolig film asså!!  


Florida i juni=)

Juni kommer bli en väldigt rolig månad för då kommer min syster Emma hit=) Vi ska åka till Florida i en vecka och hon ska bo typ två veckor hos min värdfamilj så att hon får se Chicago:) Så om några dagar ska det börja planeras!!


Lullaby

Nu har barnen precis somnat, efter att jag har suttit bredvid och sjungit en speciell visa, hur man nu kan somna till ljudet av min sångröst förstår jag inte men visst, om det fungerar så varför inte;) Lauren har storgråtit lite då och då ikväll efter att hennes föräldrar gick ut för att äta middag. Jag var ju skyldig dem två lördagskvällar efter nyårsafton och nyårsdagen. Tyvärr var jag tvungen att ringa upp dem så att hon fick prata med dem, men det hjälpte inte så mycket. Jag fick henne iaf till att somna nu så det var ju bra iaf. Är faktiskt ganska nöjd över mig själv, ibland vid naptime kan det ta en timme innan hon somnar, nu tog det bara 10min efter att jag och Madi hade lugnat ner henne. =) Så nu återstår en tråkig kväll framför datan och tvn, kul!

USA vs. Skottland

En fråga som går runt i mitt huvud är hela tiden åka hem till Sverige i augusti och börja plugga eller stanna, res runt i usa en månad, åka hem och jobba, sen plugga. Det är jättesvårt!! Sen är också frågan, var ska jag plugga, för st var jag inne på Tyskland och nu funderar jag på Skottland. Sverige blir det iaf inte:P Jag tror nog att nästan alla au pairer kan förstå det. Efter att ha varit utomlands i ett år och upplevt något helt nytt vill man inte åka hem till det samma gamla vanliga i mer än två, tre månader. Nä, att plugga utomlands blir det, men sen är frågan bara var??=)

Chicago vs.

Gott nytt år!!!

Så var det dags igen, nytt år, nya löften:P En av mina är att inte gå upp för mycket i vikt, det är ganska lätt hänt här!

På dagen så åkte jag och tre andra au pairer in till United Center i DT och såg en NBA match, Chicago Bulls vs. Orlando Magic. Riktigt kul att få se, har börjat spana in lite nu också vilka andra sporter som finns att se.

Kvällen/natten var hur rolig som helst, det började med middag hos Isabella, fondue, bröd och lite annat gott. Efter det skulle vi egentligen åka in till DT för att se fyrverkerierna men när vi satt på tåget och var på väg så fick vi reda på att vi inte skulle kunna vara på festen hos Sabrinas amerikanska kompis förrän vid 2 och det tyckte vi var lite sent. Så vi hoppade av, tog taxin till festen, kom dit 2min innan tolvslaget, räknade ner tillsammans med alla amerikanarna och sen var det nytt år!=) Några av tjejerna valde att stanna kvar på tåget till DT och de kom aldrig till festen sen, de åkte hem och sov hos Isa istället. De vet inte vad de missade, det var en hel del av de som var på festen som berättade hur avundsjuka de var på oss. Det var för allt möjligt, t.ex. vi har möjligheten att resa till USA och lära oss ett annat språk förutom vårt hemspråk, i Europa så är länderna så små och nära så vi kan uppleva flera kulturer...ja, det var många olika saker och kul var det. Vi kom dit till henne vid 4 och somnade nog vid 5 efter att ha suttit och skrattat åt de alla roliga bilder från kvällen.

Vid lunch vaknade vi, åt choclate chip pannkakor och sen åkte vi hem=)

RSS 2.0