Körkortsfoto

Efter att ha försökt ta ett körkortsfoto i tre dagar har jag äntligen lyckats hitta en fotoautomat, wow! Veronica fick betala med sitt kort eftrsom mitt inte ville fungera i maskinen. Kan ju berätta att jag är inte den mest fotogeniska person som finns direkt, men de är ok. Kommer att ladda upp dem snart.

Planer

Emma vill så klart alltid ha nåt att göra och nu har hon fått en ny idè, hon och jag ska flyga till Berlin och sova över där några dagar. Så vi ska snart boka, vi kommer att åka den 15/8, om ca två veckor alltså, så kul!


Ansökan-->USA

Det ringde precis en 08-kille från Skandinaviska Institutet och ville göra lite fler justeringar på min ansökan. Han berättade också att han skulle skicka min ansökan till USA idag!!!=) Så inom 1-2 veckor kommer jag att börja matchas med olika familjer som jag kommer att prata med då. Sedan dröjer det ca 1 månad innnan jag kommer iväg, så någon gång i September så som det ser ut nu=)

Another family

Det här är en annan familj som jag har sett på annonserna inne på ams. Man kan inte riktigt önska en familj även om de lägger ut flera stycken på ams men visst hade en familj som har samma intresse som en själv varit väldigt kul att hamna i. Dock lite minus för att mamman bara jobbar deltid.

Au Pair/California

SCANDINAVIAN INSTITUTE

1 plats

Familjen har två barn, Johan och Sofia 6 och 8 år. Mamman arbetar 60 % inom vården. Fadern är egen företagare. Familjen bor i en stor villa. Mamman har varit elitsimmare och är mycket intresserad av att barnen blir duktiga med vatten. Det är därför en fördel om även du som söker denna Au Pair tjänst är intresserad av simning. Familjen har en inomhuspool som man vistas mycket i och kring. I övrigt gäller det att du tillsammans med föräldrarna planerar barnens tid. Båda barnen är borta en del av dagen. Detta gör att du även får tid för egna aktiviteter.

Tillträde: Hösten -08

Tandem på Ven

Igår var jag och Emma på Ven och det var riktigt kul! På Ven hyrde vi en tandemcykel och trots att vi aldrig hade cyklat tandemcykel förr så gick det bra, fram tills att jag skulle styra. Då gick det lite mindre bra, vingligt :p Vi var på lite olika stränder, kastade äpple(bokstavligen) och käkade glass.

Emmabåten Landskrona 

  Krabbor fanns också

  

  

   Emma med tendem

 

Just nu sitter jag hemma, blev sjuk i natt så jag var tvungen att stanna hemma från jobb, men jag kommer vara tillbaka där imorgon, fit for fight!=)

Första avskedet=(

I lördags var jag hos Emilia och träffade henne sista gången innan hon  ryckte in i lumpen som hon gjorde igår. Sedan kommer vi antagligen inte ses på ett år eftersom jag också ska åka iväg. Hoppas att allt kommer gå jättebra där uppe i Stockholm, vem vet, vi kanske ses när jag ska upp och skaffa mitt visum=)

Progress

Igår pratade jag med min au-pair agentur och fick fylla i de sista papperna i min ansökan om mina körvanor. Kändes skönt att få allt avklarat, nu ska jag bara ladda upp mitt körkort när jag får det, sen får vi se vad som händer. =) . Jag har än så länge laddat upp mitt pappersbevis att jag får köra iaf, sen vet jag inte om det är tillräckligt för att få börja prata med familjer redan nu. Jag har dessutom fått önska nu att komma till San Francisco eller till Kalifornien iaf. Men jag är såklart öppen för andra förslag.


Klarade det!!!

Klockan 8.50 i morse så var jag ute på vägverket i Lund, det var dags för uppkörning. Hade haft en körlektion med min vanlige lärare innan. Men iaf, jag körde en liten rundtur med han som testade mig. Ingen svår runda alls, det var så lite folk iom att alla är på semester och att det är så tidigt på morgonen. Nu är jag på jobb, gissa hur jag kom hit?? Körde pappas bil såklart, själv! Vilken härlig känsla de där. När jag kommer hem idag ska jag också kontakta au-pair agenturen så att de vet att körkortet är färdigt. Snart kommer det att pratas med familjer=)=)

Samkörning

Idag tog jag lite rast från jobbet då jag skulle till körskolan igen, nu dags för samkörningen. Det var jag och en annan tjej som körde. Jag började att köra och det gick bra. Det enda som inte är så bra är när jag ska backa, särskilt runt hörn, det är inte min starkaste sida direkt. Sen var inte säkerhetskontrollen särskilt bra heller. Men det finns fortfarande tid kvar att fixa, juli är inte slut än!

Så var det bara en kvar

Idag var det sista dagen för Sebastian att sommarjobba, så nästa vecka kommer jag att vara alldeles alone i avsyningsrummet. Lite trist, men jag har radion där iaf. Sen vet man ju aldrig om jag får hjälp av någon av de andra som jobbar där, dock lite tråkigt att de är minst 15år äldre. Men bara två veckor kvar nu, sen är jag härligt arbetslös igen=)

Trådlöst

Äntligen, några månader (som vanligt) efter alla andra, så har pappa köpt ett trådlöst bredband. Vad skönt att kunna sitta var som helst i huset/trädgården med datan. Just nu sitter jag med min data framför tvn, så lättare de blev att kombinera de två nu :p

Lomma beach

  
  
  
 

Driving around town

Efter att jag varit och kört i Malmö med körskolan så sa min körlärare att om jag kör som jag hade gjort den dubbellektionen så skulle jag klara körkortet=) Så glad man blir av att höra något sånt. Nu är det inte alltför långt kvar, innan juli är slut har jag haft uppkörningen.

Mamma Mia...

...here we go again, to the cinema. I söndags var jag med Emma och Emma och såg den här filmen. En riktig "feel good" film=)

Trailern:


Dancing queen:
 

 SOS:
 

Our last summer:

Hos Lood

Igår var jag ute på landet. Eller nästan iaf, Hofterup! Lite grill-, guitar hero- och filmkväll, så här är lite bilder:

Matildao =) Vilka charmerande bilder:p Tessi och Lood Johan=) 
Matilda och Johan Alm är sjukt koncentrerad när han spelar GH:p 

Känt citat från Hata Göteborg:
"Vi spelar i den sämsta divisionen. Vi är det sämsta laget. Du är den sämsta spelaren. Fattar du hur dålig du är?"

Movies

Att jag inte skrivit på ett tag beror på att för stunden händer nästan ingenting kul när jag jobbar. Det enda som hände nu i veckan som gick var att det kom en ny sommararbetare som är kompis till Sebbe, han heter William och är också en schysst prick :p

Så därför lägger jag upp några filmer från studenten som lovat =) Här är en som är från precis innan utsläppet då vi sjöng klassens lilla utsläppsramsa:

 


Sluttest

På Erikssons i Lund så testas man av en annan körlärare än den man brukar ha om man är tillräckligt bra för att få göra uppkörningen. Så där var jag idag och det gick bra, han sa att jag fick behålla min uppkörningstid=glad Erika :) Nu ikväll ska jag in till stan och köra igen, en dubbellektion, att det aldrig tar slut :p

Moviemakin'

För de som inte redan vet så håller Emilia och jag på att göra en film från balen och studenten, vi började med studentdelen idag, så det går framåt. Så sedan kommer det att bli filmvisning=) Kommer nog ladda upp något litet filmklipp från filmen sen också, precis som en trailer! :p

Narnia Prins Caspian

Igår slutade jag till sist jobb med tre timmar i betald övertid, alltså halv sju så jag fick lite bråttom. Jag hann precis så att jag mötte Emma, sen gick vi till bian för att se Narnia Prins Caspian. Den var faktiskt riktigt bra, lika bra som ettan, minst. Den varade i två och en halv timme fast det kändes inte alls som det. Filmen var slut kvart i tolv vilket resulterade i en väldigt sen kväll för en som vaknar halv sex om morgonarna, fast det gick bra på jobbet idag ändå. Ska lägga mig riktigt tidigt idag för att kompensera för igår och så att jag inte somnar någonstans på KB imorgon, skulle varit riktigt illa.

Skriver förresten första blogginlägget från nya datan =)

Still here...

Fortfarande kvar på jobb, detta tar tydligen lång tid, har redan tjänat in de timmarna som jag missade för halkan igår så det är ju bra. Men jag börjar bli smått stressad, måste hinna hem och käka innan jag ska möta Emma i Malmö och gå på bio.

Övertid

Sitter fortfarande på jobb, han som jag åker med var tvungen att stanna kvar och han visste inte hur länge. Än så länge har det resulterat i en och en halvtimmes övertid och det blir nog mer. Men jag får betalt så jag tackar bara och tar emot, jag gör ju inget jobbigt, sitta vid en data, så ansträngande :p

Väldigt försenad födelsedagspresent

Har nästan precis varit inne i Malmö på JME data och fått en ny bärbar data. Lite försenad födelsedagspresent från mamma och pappa. Kommer vara jättebra att ha i USA.




Jobbklädsel

Jag kom på att jag har glömt att berätta om min fina jobbklädsel. Eftersom företaget där jag jobbar är som ett slags laboratorium med sjukhusliknande salar så måste vi gå omkring i företagets speciella kläder. De här kläderna är nog de fulaste jag någonsin har haft, tom värre än Hiltis röda skjortklädsel och det säger inte lite det. Kläderna är  blåa och väldigt stora och dessutom så har man på en mössa(!) som hela håret ska vara instoppat i. Mössan är typ stor, blå genomskinlig och fluffig. Jag har ingen bild på när jag har på klädseln och även om jag haft det hade jag inte lagt upp den, så illa är det, fast kul =)

Testresultat

Idag fick jag testresultaten från Entry point North (alltså flygledarutbildningen) och jag klarade inte testet. Fast det var ju heller inte konstigt. Det var ganska mycket som jag inte var bra på, men man kan ju inte vara bra på allt. Så nu får jag väl komma på något annat som jag vill bli=) Att det ska vara så svårt!


Halkan

Imorse vaknade jag 05.20 eftersom jag skulle göra halkan idag, så förlåt ifall stavningen på inlägget blir lite fel här och där, jag är ganska så trött.

Först så träffade jag tre andra tjejer på körskolan som skulle göra halkan samtidigt. Vi blev körda till Bulltofta och sen var det dags för en halvtimmes genomgång av teori, kul så där på morgonkvisten. Efter det så fick vi sätta oss själva(!) i varsinn bil och köra ut till testbanan. Vi fick köra Golf och de var riktigt sköna att köra, mycket bättre än min skolas övningskörningsbil även om det är en BMW. Vilken känsla det var att få sitta i bilen själv, ingen som klagar hur man håller i ratten, bromsar eller startar.

Första testet var att man skulle köra på bra underlag i 30km/h och tvärstanna och kolla på ett ungefär hur många meter man kom. Jag kom väl ca. 7m. Efter det så fick vi göra samma sak, fast då var det istället på halt underlag. Det gick också helt okej, men efter det så sa instruktören att vi skulle köra rakt igenom där det var blöt i ca.40km/h. Jag var först av oss alla och när jag hade kommit en bit in på det blöt underlaget så kommer det upp några stolpar från marken ca.20m framför mig. Så då vred jag ju så klart på ratten och hela bilen sladdade, runt, runt, jättekul faktiskt=) Det gjorde inget att jag inte "lyckades" för det är ju bra att känna på hur det känns, det är ju egentligen meningen med hela halkan. Vi gjorde fler övningar efter det men den var väl roligast iom att jag inte alls var beredd på det. De som körde efter mig såg ju vad som hände så de var ju beredda men de gjorde ändå fel, fast de sladdade inte lika mycket dock.

Jag blev godkänd :)

RSS 2.0