Sunshine cleaning

Igår så var vi och såg en annan film på bio, "Sunshine cleaning", den var väl okej, ingen höjdare direkt. Efter det gick vi till Mullens, karaokebaren...det var ganska nice, sitta utomhus, prata och lyssna på musik. Idag har jag planerat Florida...igen och Emma är ju till så mycket hjälp, går och kollar på "Britain got talent" mitt i allt:P På kvällen så tog jag hand om barnen från kl.17-23, vi gick och åt middag på Wendys, jag köpte glass med M&Ms i till dem. Sen gick vi till YMCA och spelade basket tillsammans i 45min och sen fick de leka lite på en lekplats som är inomhus där. Efter allt detta så var det dags för läggdags men Lauren saknade Heli och Kevin så vi skrev små brev till dem innan de gick och lade sig. Vid kl.21 så sov alla tre, samma tid som de brukar och sen satt jag och planerade lite mera inför Florida. Mindre än 2 veckor nu!!!=D

College grades

Idag fick jag äntligen reda på båda betygen i fotografering och teckenspråk, A på båda, wiee=) För tillfället håller jag på för fullt att planera för Florida och allt är väldigt förvirrande, vad man ska göra, vad man har tid till, var man ska köra....ja, alldeles för många frågor i mitt huvud nu!

St.Paul-Minneapolis-Mall of America

I fredagskväll så åkte jag, Beata, Ania och Carolina in till Chicago där vi tog nattbuss till Minneapolis=) Det tog 8h och vi var framme kl.7 på morgonen. Först så åkte vi till St.Paul, jättemysig stad med ganska gammal arkitektur. Där såg vi också Mississippi river. Det kändes jättekonstigt att gå omkring i både St.Paul och Minneapolis för där var nästan ingen ute på gatorna ifall man jämför med Chicago. Chicago är typ en turistmagnet just nu! Vi såg några byggnader med speciell arkitektur, samma sak i Minneapolis...annars är där inte så många turistställen där. Det största är ju Mall of America, dit vi också åkte. USAs största shoppingmall och det var inte litet de stället!! Ca 520 affärer, ett nöjesfält och ett aquarium, biograf och ja, allt möjligt. Det var uppdelat på 4 våningar och i syd, väst osv. Jättestort!! Jag köpte faktiskt bara en sak, en klänning från Forever 21. På kvällen så tog vi en annan nattbuss hem till Chicago.

Nästa dag när jag kom hem så fick jag reda på att jag skulle vara själv hemma över natten, första gången här...så skönt att slippa skrik och allt annat. Jag gick till utomhuspoolen här som precis har öppnat, riktigt nice där, solade och simmade med Isabella. I like! På kvällen så gick jag och Josie till Zero Gravity, det var så kul! De hade strandtema och i mitten av dansgolvet i taket så hade de satt upp stora bubbelmaskiner som gjorde en massa bubblor...det var som ett bubbelhav. Det var nog underskott av tjejer den kvällen för jag tror säkert en 30 olika killar frågade om jag ville dansa. Men det var kul där!

 

Sabrina

Igår var sista dagen som jag såg Sabrina innan hon åker hem till Tyskland, kändes jättekonstigt...hon är den första av mina vänner här som åker hem:( De kommer bli fler snart...tyvärr. Menmen, reunion i Berlin som vi har pratat om=)

Sol!!!

Wiee...Lauren är frisk igen och ska gå till skolan imorgon...då ska jag gå och sola för imorgon ska det vara 30C, så härligt!! Tyvärr så såg jag att poolen inte kommer att vara öppen förräns kl 11, hela sommaren!! Så jag kan inte gå dit och träna som jag planerade och sen så stänger de helt tidigt på kvällen också, jag är jättebesviken:( Menmen, jag ska väl få sol ändå=)

Swine flu

I fredags så blev ett fall av svininfluensan bekräftat i en skola inte alls långt härifrån och idag är det över 50 st som är hemma från skolorna i området pga av liknande symtom. Så klart så blir en av mina värdbarn sjuk idag, feber och om hon går över 38 grader så får hon inte gå till skolan på 7 dagar om hon inte har papper från doktern!!! Då måste jag jobba en massa extra, örk!!

I love helg=)

Den här helgen har varit jätterolig, i fredags så gick vi till karaokebaren igen och det var så kul!! Vi visste inte att i fredags så hade de final, hela karaokegrejen hade varit en tävling, så hela stället var fullt med folk. Vi lyssnade på alla bidragen och när vi väntade på resultaten(tog lång tid) så spelade de jättemånga bra låtar och nästan allt folk där dansade, jättekul:P

Igår så pratade jag med mina föräldrar på skype i typ 2h...så går det när man bara har tid på helgerna...förresten Emma du måste ringa mig någon dag, ta en liten paus i pluggandet!! På eftermiddagen kom Ania hit och vi gjorde vid Sabrinas avskedspresent som jag hade kommit på. Jag hade köpt en jättefin ram där jag hade satt in ett foto på oss tre och Beata från Zero Gravity. Sen gjorde vi ett litet fotoalbum med bilder på alla oss från tiden Sabrina var här, skrev lite roliga kommentarer och minnen, blev hur bra som helst! Efter det så ringde vi Sabrina och hon sa att på kvällen skulle hon till en amerikansk kille som hon kände genom sin värdmamma på något sätt. Så vi följde med henne dit, umgicks med några amerikanare där, provade att spela beerpong och fotboll med en pingisboll i köket:P

Idag så vaknade jag av att barnen skrek i morse, jippi!! Alldeles för tidigt men idag var det fint väder iaf så jag ringde Ania, hon kom och hämtade upp mig och så åkte vi till två små sjöar som är nära här. Vi hade en filt med oss, la oss ner och solade i 2h, sen åkte vi hem, fixade till oss och åkte till Sabrinas avskedsfest...hon åker hem nästa lördag:( Sista dagen jag kommer att se henne är på onsdag. Vi åt en massa gott där, lasagne och glasstårta, allting utomhus såklart! Hon blev jätteglad över presenterna. Sen ville hon få reda på allas hemadresser och telefonnummer i våra hemländer och jag kom på att jag hade helt glömt bort mitt mobilnummer i Sverige, kommer typ bara ihåg de sista 4 siffrorna. Så konstigt, jag glömmer en massa saker från Sverige när jag är här. Ibland när någon frågar vad något heter i svenska kan jag inte svara, det tar liksom lång tid innan jag väl kommer på det, knäppt!!


Fel av mig,...

...det åskar mer typ varannan sekund, det är ju nästan löjligt. Så ljust att det nästan hade kunnat vara dag. Seriöst....jag kommer ju inte att kunna somna i det här vädret!!

Tornadovarning

Ikväll, just nu alltså, så har de utlöst tornadovarning över Chicago området. Utanför mitt fönster spöregnar det, blåser jättemycket och blixtar slår ner nästan var 10e sekund.  Vilket skitväder alltså! Men imorgon ska det vara fint, soligt, typ 20 grader....så här mycket spänning får vi aldrig hemma i Sverige!

Idag så har det ju regnat hela dagen så jag bestämde mig för att göra något annorlunda med barnen än vad jag brukar så vi bakade svensk äppelpaj=) Jag köpte vaniljsås och sen åt vi det efter middagen. Såklart så gillar inte Alex och Lauren den, men efter hur länge jag har varit här nu så är jag inte förvånad. Madi gillade den iaf, mina värdföräldrar också=)  

Sommaren

Har precis pratat med mina värdföräldrar och de håller på och planerar barnens aktiviteter för sommaren. De kommer inte göra så jättemycket så jag kommer att jobba övertid typ 5-10h per vecka. De sa att de kommer självklart betala mig extra och det är inte helt fel med extra pengar=) Men jag kommer också antagligen vara helt slut. Grattis Emma, du kommer komma hit precis när de långa veckorna börjar! 50-55h per vecka, lite mer än i din värdfamilj va?;)

De berättade också att någon kväll vill de ta mig med ut på middag för att fira min födelsedag, något ställe som är lite finare än tågdinern sa de:p

Sherry, sherry baby....sherry

Idag var jag och såg Jersey Boys med Beata och Sabrina, riktigt kul=) Efter det sprang vi så att vi hann med ett tidigare tåg och eftersom jag hade sagt till mina värdföräldrar att de skulle hämta mig 2h senare så bestämde jag mig för att försöka gå hela vägen hem från tågstationen. 1 och en halv timme och 8km i sandaler med klack senare så kom jag äntligen hem. Jag kollade på internet och såg att jag tog en lite längre väg en nödvändigt. Det hade bara behövt ta 1h så jag ska nog gå några andra gånger också, på ett håll iaf och med gympaskor med mig=)

I love you, man.

Igår var jag och såg I love you, man. Rolig film! Idag har jag planerat inför Minneapolis och St.Paul. De är två städer som är som tvillingstäder, de är på varsin sida av Mississippi. Vi ska kanske också gå till Mall of America, det hade varit kul, största mallet i hela USA ju, över 500 affärer! Efter det åkte jag och Beata till olika shoppingcentrum och fyndade billiga linnen till sommaren.


A

Idag fick jag mitt betyg i teckenspråk, A!!=) Heli och Kevin tyckte att det var jättebra. Om jag får B eller bättre i fotografering så kommer de få det billigare på deras bilförsäkring på mig. Tydligen associerar USA bra betyg med färre bilolyckor. Jag tycker det är lite knäppt, vem som helst kan väl vara med i en bilolycka.  


17 again

Glömde berätta att i söndags kväll så gick vi också och såg på bio, 17 again. Lite löjlig på sina ställen men överlag rolig=) Idag var vi hemma hos Ania, hela 10 au pairer och sjöng karaoke. De lät väl inte så jättebra från vissa(mich!) men det var kul ändå...imorgon är sista lektionen i teckenspråk...betyg!! :S


Birthday=Minneapolis

Har precis bokat bussresa till Minneapolis till min födelsedag!!=) Bara 40dollar! Vi åker sent en fredagkväll så vi kommer fram till morgonen på lördagen och vi stannar i Minneapolis till 23.45, sen tar vi en annan buss tillbaka över natten. Det var onödigt att stanna på söndagen också för vi var tvungna att ta en buss senast 11 så då kan vi lika bra åka kvällen innan och slippa betala för hostel. Än så länge så är det jag, Beata och Camilla som ska åka=) Blir kanske några andra tjejer också.


Buckingham Fountain

Idag åkte jag och några andra au pairer in till Chicago. Först gick vi upp i John Hancock Tower (den nästhögsta byggnaden i Chicago, den bästa utsikten över Chicago!) De har en restaurang där uppe så vi köpte tortillas och guaccamole(ingen aning hur det stavas)...efter det gick vi till Millenium Park, så fint där är nu!! Inte alls like grått som det var i vintras, nu är det blommor överallt, en massa(!) turister, sol och bara härligt. Jag älskar att det börjar bli varmare nu, har fått nog av allt som har med vinter att göra nu! Vi gick ner till hamnen och gick mot Buckingham Fountain, köpte glass och bara njöt av vädret=) Jag har inga bilder alls, glömde mitt batteri till kameran...klumpigt! Men ska få bilder av de andra senare=)

Lincoln Park

Hela den här veckan har bara varit regn och kallt men idag var det bättre. Jag, Beata och Carolina åkte in till Chicago och till Lincoln Park, det är ett väldigt gammalt område i Chicago. Där finns också det bästa zoo i Chicago, såg mina älskande pingviner där så då fick de toppbetyg av mig;) Efter det kände vi för att ha en liten kulturrunda och gick igenom Lincoln Park, väldigt fint. Man såg också på folket att det var ett fint område, i stort sätt alla gick omkring med olika märkeskläder, väskor m.m. Efter det åkte vi hem, jag och Carolina åkte till ett shoppingmall och jag köpte inget, väldigt stolt över mig själv!! Efter det hämtade vi upp Ania, åkte till Naperville och gick till en sportsbar. Inte jättespännande direkt men en ganska så fullproppad dag. Imorgon  blir det Chicago igen!!=)

Man kan se DT i bakgrunden

RSS 2.0