Caribou coffee

Idag mötte jag Ania och Sabrina igen, denna gången på Caribou coffee och jag hittade dit alldeles själv utan några missöden på vägen=D Här är väldigt viktigt att du inte kör för fort, det är en sån lugn stad att polisen har alldeles för mycket att göra. De står nästan varje dag vid en skola på väg till "the y" för att kolla så att alla saktar ner när de kör förbi skolan. Amerikanare är verkligen ögontjänare, när man kör förbi skolan ska man köra 20mph men om ingen polis är där är det 35 eller 40mph som gäller istället. De gör så många roliga saker ibland, här är ett annat exempel som jag såg i menyn på caribou coffee:



Jag drack då inte denna utan en annan som hette Caribou Chai, jättegod:P

Jag på Caribou coffee=) Drickan! The place!

Have a great Halloween!

Hi, how are you?

Idag har jag varit på ett café med tre au pairer, Ania(polski), Sabrina(tysk) och Isabella(tysk). Vi hade riktigt kul och vi pratade en massa om Astrid Lindgren, de visste en massa om alla böcker hon gjort. Vi pratade om musikaler så jag berättade att jag ska se Dirty dancing och nu ska jag försöka få tag på en biljett till Sabrina också. Fick reda på att alla de tjejerna älskar att se musikaler också så vi bestämde att vi ska se till att gå och se en massa, de är ju faktiskt riktigt billiga!

De berättade för mig att det var väldigt svårt att få amerikanska vänner här eftersom det enda stället där man faktiskt umgås med dem är på college och då sitter i stort sätt alla för sig själv under lektionerna. Det finns en au pair i vårt område som pratar med vem som helst och hon har hur många amerikanska kompisar som helst. Så vi bestämde att eftersom vi är så dåliga på att börja prata med folk(nu menar jag inte folk som är på samma college eller så utan istället i mataffären eller nåt sånt, för det är normalt här att man pratar med folk man aldrig träffat förr i en mataffär eller vad som helst) så ska vi ha pratat med minst 3 människor som vi aldrig träffat förut till fredag nästa vecka och det ska vara vi som tar intiativet! Få se hur det går, hehe:P

Imorgon är schemat fullspäckat:
När barnen är i skolan ska jag åka och fika med Sabrina. Väl hemma från skolan ska jag göra de alla redo för Trick or treat och jag ska få följa med, min värdpappa stannar hemma så att jag ska få kunna uppleva den här amerikanska traditionen=D Efter det kommer Sabrina hit och sen ska vi möta upp några andra au pairer och vi ska antagligen till något som kallas för haunted house, vet inte riktigt vad det är men det blir nog skoj:) På lördag blir det Chicago igen!!!

The secret life of bees

Kom precis hem från bio med au pairen Ania (som jag skrivit om innan, fån Polen) och Josie från Berlin (tjejen som jag mötte på Madis simträning). Josie var jätteschysst och väldigt rolig att umgås med. Hon och jag verkar gilla samma saker, tänker typ läsa samma ämnen i college i januari, vi går båda till the Y ungefär samtidigt på ons och fre, hennes värdbarn är på colleget mån och ons när vi också är där, eller jag är där bara ibland...men ändå. Hon och jag är ungefär lika bra på engelska, Ania kan vara lite svår att förstå ibland men det funkar också:) Vi alla tre bestämde att vi ska träffas snart igen, kanske redan på torsdag. Idag såg vi The secret life of bees, en drama som var jättebra, grät till den gjorde vi alla också, hehe:P Till och med okänsliga jag! Det är väl så man blir när man åker långt hemifrån!



Snö

Ni läste rätt!! SNÖ!! Vi hade snö här idag, bara i 10min men som barnen skrek av glädje. Min värdmamma ringde tom upp pappan och mormorn för att barnen skulle kunna skrika i telefonen och berätta att det var snö. Vädret gick ifrån att för två veckor sen ha 25 grader varmt till att bli 2grader kallt, brr....:P Så blåser det också, väldigt likt vädret i Skåne faktiskt, blåsigt, kallt och den där råa känslan. Hur kallt har ni det där hemma?


Det ser inte riktigt ut såhär än, men jag hoppas på att få se så mycket snö under året!=)

Lucky me!

Idag var jag och Flora i Chicago igen, den här gången mer för shopping. Först gick vi till Old Navy eftersom sist vi handlade där fick Flora ett kort i sin påse där det stod att de hundra första som kom in i affären den här helgen hade chansen att vinna priser. När vi kom in i affären fick vi varsin liten gul påse med ett kort i. Flora fick $5 rabatt på vad hon än köpte, jag fick $150 att handla för i hela affären!!!=D Haha, jag var tvungen att gå till kassan igen och fråga om det verkligen stämde, tyckte att det var för bra för att vara sant! Så gissa om jag har handlat mycket idag, hehe:P Jag sa till Flora att vi kunde dela på min vinst men hon ville inte, tyckte att det var jag som hade vunnit det.

På Old Navy handlade jag:
1 mjukis/pyjamasbyxor
5 par trosor
1 par jeans
1 svart t-shirt
1 vit t-shirt
1 mörkgrön t-shirt med något tryck
1 blå långärmad tröja
1 vit långärmad tröja
1 vit kofta med typ hål i(det var meningen att det var hål i den)

Sen var det inte nog med den shoppingen utan jag handlade i andra butiker:
1 lila Nine West plånbok (de amerikanska pengarna får inte plats i de svenska plånböckerna)
2 roliga saker där man kan hänga foton och andra saker i(från Blick, en konstnärsaffär)
1 linne från Urban Outfitters
1 lila mysstrumpor med renar på från Urban Outfitters
2 par julörhängen(jättesöta)
1 tunn bok där det står hur man ritar ansikten från Blick

Lunch på Subway och en liten promenad till Millenium park där vi gick på en riktigt speciell bro, väldigt häftig arkitektur! Rolig dag!=D

$45

Idag har jag tjänat $45 på en kväll, nice=) Det är väldigt bra om man tänker på att jag får $180 för en vecka annars. Mina värdföräldrar ville gå ut på restaurang och fira deras bröllopsdag så de frågade om jag ville passa barnen ikväll, hade ingen aning om pengarna så det blev en glad överraskning=) Det gick ganska bra, åt middag, kollade på Toy Story:P

Annars har den här dagen varit väldigt lugn, familjen var på en liten Halloweenfest på skolan så jag var hemma själv en stor del av dagen. Har städat mitt rum, det behövdes, allting var typ överallt(!) och fixat med bilder. Ska framkallas till imorgon, kul att kunna börja med scrapbooking, men ska först till Chicago=)


Bowling

Kom precis hem från en bowlingkväll med några au pairer. Det var jag, Sabrina(tysk), Jody(tysk), Yémily(Costa rica), Franchini(Costa rica) och två av Franchinis kompisar från collage. Jag blev faktiskt 3a med ynkliga 91poäng, ganska dåligt! Efter det åkte vi till McDonalds(Starbucks var stängt) och handlade lite att äta och sen åkte vi hem. Vad jag nu har fått reda på av alla au pairer som varit här ett tag är att här finns inget att göra på fredagkvällarna, det finns i stort sett bara bio och bowling att välja på. De flesta dansställen har 21 årsgräns eftersom det är då som det är lagligt att dricka. Men det finns faktiskt ett ställe inte alltför långt bort där åldersgränsen är 18år som verkar vara ett ganska bra ställe. Imorgon kommer Lady Gaga att vara där och spela, de andra ska dit men jag måste stanna hemma och vara barnvakt. Men nästa lördag ska vi nog dit när det är Halloween costume party, blir nog kul=)

Bowling

Amerikanare är allt bra konstiga ibland, vad har bowling med klippning att göra...??

Broadwaymusikaler

Allting börjar flyta på nu och det känns bättre och bättre...jag börjar lära mig hur de här barnen fungerar:) En sak som gör allting mycket roligare är att Flora och jag har köpt biljetter till Broadwaymusikalen Dirty dancing till den 14 december=D I Januari ska jag se Grease med alla au pairer i mitt område, wiee! Jag älskar att gå och se musikaler eller teater, särskilt såna som man har hört talas om. Med Emma har jag t.ex. sett både Beauty and the beast och The lion king, vilket var helt fantastiska att se. Jag är dock lite avundsjuk att mop ska se Mamma mia snart i den nya arenan i Malmö, hoppas den är bra=)


Anniversary

Igår var mitt tredje besök på McDonalds sen jag kom till usa, ganska mycket för att vara mig! Men det var bara för att vi skulle till Madis simträning på COD. Samtidigt som hennes simträning slutar så slutar också de collegeelever som spelar amerikansk fotboll och de här spelarna är gigantiska när de har sina träningsdräkter på. Barnen blir jätterädda när vi ska gå förbi dem, nästan så att man skrattar när man ser barnens ansiktsuttryck, de är verkligen rädda för de här spelarna, Madi började nästan gråta!

Idag var det dags för träning igen, det var en vecka sen sist och så länge får det inte dröja igen. Denna gången fick jag chansen att själv köra dit och jag hittade direkt, det är ett mirakel!!=D Det är 10-15min körning så det är ändå bra:) Gick in i en affär med allt möjligt i efteråt och köpte locktång, ett skissblock, ansiktskräm, nötter och Lindts chokladkulor:P Imorgon är det löningsdag=)

Den här dagen var speciell eftersom det är mina värdföräldrars bröllopsdag så därför hade de köpt jätteroliga Cupcakes:


Au pair meeting

Idag var det Pumpkin carving competition och jag kom på.....tredje plats med min pumpa!! =D Hon som vann är så duktig på att göra pumpor, det är helt sjukt! Jag fick ett litet pris för tredje plats, peelingscrub från ett märke som tydligen är känt här i usa, Karen Neuburger, lite kul! Det var jättekul att få träffa ännu flera au pairer, de är hur trevliga som helst:)

Anna och Judy Någon som jag inte kommer ihåg namnet på och Yémily JAg och några andra au pairer!
Sabrina(Tyskland) Hon förtjänade verkligen att vinna! En annan fin, fast den gjorde av en tjej som inte är med i vårt cluster så därför var hon inte med i tävlingen. Min tredjeplats present=)

Pumpkin carving practise

Idag så fick jag prova på att skära en pumpa för första gången i mitt liv för att öva inför tävlingen på au pair mötet imorgon, så här gick det:



Det var inte alls lika kladdigt och äckligt som jag hade väntat mig och det var jättekul att göra, prova på det! =D
Värdfamiljen tyckte att den blev jättebra, särskilt eftersom det var första gången någonsin. Jag tog ut pumpakärnorna också så de ska vi tillaga imorgon, yummie!:P

Feel good

Idag känns allt mycket bättre, jag tror att jag har listat ut en sak om barnen vilket är: att om barnen är ensamma med mig utan att föräldrarna är hemma över huvudtaget så är de snällare och bråkar inte lika mycket. Det har varit så flera gånger nu:P Att vara au pair är precis som agenturen beskrev det, ena stunden känns det skit och andra stunden känns det som om det inte kunde vara bättre, väldigt förvirrande:P

Imorse gick körningen bra, fick barnen till skolan precis i tid, sedan hade jag ett litet uppdrag att jag skulle åka till ett hus i området och lämna ett paket med godis...så klart kom jag lite vilse, det området där skolan ligger är helt omöjligt, tur att jag hade karta med mig=)

Här är lite bilder på hur vardagsrummet och köket ser ut i huset:

Utsikt från köket till lekrum/tvrum. Ett annat vardagsrum som jag helt ärligt inte vet vad de har det till! Alla leksaker, tro mig, det finns ännu fler på deras rum!!

Köket sett från lekrummet Köket

Här är en del av dagens lunch till mig, åt också pumpaplättar. Jag är faktiskt inte så orolig för min vikt här, äter nästan bättre än vad jag gjorde hemma eftersom sallad är det lättaste att tillaga till lunch. Till middag brukar jag äta det familjen har lagat men oftast brukar min vara lite nyttigare genom att jag hoppar över lagerna av fet ost och äter sallad till istället.

Sallad, tomater, fetaost och pinjenötter=D

No Halloween

Idag var ingen bra dag, det började med att den äldsta kände sig sjuk och stannade hemma från skolan, så alla var hemma idag, tvillingarna är alltid lediga på måndagar. Förmiddagen gick jättebra, gjorde lite halloweenpyssel, läste svampbob fyrkant men efter naptime, ojojoj! Alex smällde en dörr hårt rakt i huvudet på Lauren som började störtböla och puttade Alex så han föll helt ner på golvet...så där står jag, försöker trösta två gråtandes ungar på en gång och samtidigt förklara för dem att man inte gör så som de gjorde, inte det lättaste!! Puhh, borde få mer betalt ;)

Kvällen var lite bättre när jag var ledig och åkte med min värdmamma till Walmarts, handlade en massa scrapbooking saker och en plattång, saknar min gamla där hemma! Det blev dyrt men nu kan jag äntligen börja framkalla bilder=)

Imorgon  ska jag få köra i bilen själv för första gången, då ska jag köra barnen till skolan, får se hur det går! Jag fick också precis reda på att jag måste stanna hemma i huset på Halloween, kul eller vadå?? Jag får inte ens följa med när de går Trick or treat för jag måste stanna och ge godis till folk som går förbi deras hus!  Bara för det ska jag säga trick istället för treat, då lär jag få en upplevelse som jag inte kommer att glömma=D

Burn after reading

Idag var jag och åt på en kinarestaurang med 6 andra au pairer, kul att träffa lite mer nytt folk. På restaurangen beställde jag kyckling med cashewnötter och ris. Det var väldigt svårt att förstå servitörerna, därför fick alla vi in en äggsoppa till förrätt, det var inte det godaste kan jag säga, det var verkligen ÄGGsoppa!!! Efteråt gick vi på bio och såg "Burn after reading" med George Clooney, århundradets sämsta film...nä, men nästan iaf! Det skulle vara en komedi men var mer en blandning av allt möjligt, jättekonstig, se inte den!

Nu ikväll har jag haft ett otroligt långt samtal med värdföräldrarna och jag fick en tjock bunt med papper att läsa igenom, där står allt om mina olika sysslor. Därför blir det till att sova sent idag för de kan verkligen prata, typiska amerikanare!! En annan sak som också är typiskt för amerikanare är deras trädgårdspynt innför högtider, min familj sa att de inte gillade alltför mycket, det är inte direkt vad denna bilden visar:

En stor grej med en massa små fladdermöss som flyger omkring inuti. Bredvid står det en gigantisk pumpa som inte syns på denna bilden.

Downtown Chicago

Jag fick min lön i fredags, 180dollar, jag spenderade dem....orsaken heter Chicago med Flora!

Igår tog jag tåget in till Downtown Chicago, de tågen är inte de vanliga låga tågen som vi har där hemma utan det är dubbeldäckartåg, två våningar så jag och Flora satt så klart på ovanvåningen. Flora bor närmare Downtown än jag, vi bor ca 30min från varandra.

Inne i Downtown som var jag som vanligt redan hungrig så vi handlade lite mat på 7-eleven och gick till Millenium Park och åt. Där såg vi också Chicagobönan, vilket är en jättestor skulptur i form av en böna, den är dessutom en spegel, riktigt rolig att ta foto vid=)

Efter bönan så gick vi till Art Institute of Chicago eftersom Flora hade gratisbiljetter in dit, vi tittade på bilder av en känd fransk fotograf, såg den kända målningen med bönderna, gick vilse....till mitt försvar vill jag säga att kartan över stället var väldigt förvirrande!!

Chicago ligger vid den stora sjön Lake Michigan så vi gick ner till hamnen och gick längs den ut till en pir där vi kunde se hela Chicagos skyline, riktigt fint, särskilt i det vädret vi hade, sol och ca.16 grader, men vindigt. För att komma till den andra kända piren i Chicago som heter Navy Pier tog vi vattentaxi, en båt som går varje halvtimme däremellan. Det går en vattentaxi också på Chicago river som jag måste åka någon gång. Navy Pier är ett ställe som många barn gillar men även vi:) Där är ett jättestort parishjul som vi åkte, där finns också en IMAX och Shakespear theatre. Utsikten från parishjulet var riktigt fin. Vi åkte också slänggungorna, roliga:)

Efter allt detta tyckte vi det var nog med sightseeing och därför gick vi till gatan med shopping för de lite "fattigare" och där fanns alla roliga affärer man kan tänka sig: Macy's, H&M, Old Navy, Forever 21 och några andra som jag gillade jättemycket:) Det blev en massa shopping, grå väska, 2 linnen, en svart tröja, röda pyjamasbyxor från Old Navy, ett blåvitt randigt tubtopp linne och en grå guesskofta från macy's och hårklämmor från H&M. Flora handlade också en massa men inte lika mycket, hehe:P

På den här shoppinggatan hittade vi också Chicago theatre som har den kända Chicago skylten som jag alltid har tänkt på när jag tänkt på Chicago. Vi hittade också House of Blues som jag ska till med alla au pairer om några veckor.

Även om det tog emot så blev det McDonalds till middag, klockan var nästan 20.00 och vi var jättehungriga! Efter det tog vi tåget hem efter en jätterolig dag!=D Vi bestämde att vi ska dit nästa söndag igen:P

Sears tower Flora och bönan:) Bönan igen! De kända fontänerna som är olika rörliga människoansikten där vattnet kommer ut från munnen på dem=)

Chicago bean i Millenium Park Flora, jag och bönan! När vi gick under bönan såg det så här förvirrande ut:P

Den kända tavlan på Art Institute of Chicago! Art Institute of Chicago En pytteliten del av hamnen:P Hamnen

Chicago skyline <3

Navy Pier Navy Pier Flora uppe i parishjulet:P

Utsikt till vänster Utsikt till höger Karusellerna:D

Söt buss va?? Chicago river 

En av Chicagos tvillingtorn vid Chicago river Chicagoskylten för Chicago theatre:)

Jag tog mer än 250bilder, därav alla här :D


Uppdatering

Ska snart iväg med några au pairer på lunch och bio tror jag men uppdatering om Chicago kommer senare! Med en massa bilder, de tar evigheter att ladda upp, det är därför.

Kan berätta att fredagen inte var den roligaste, Alex var sjuk och Lauren var supergnällig...blev glad över att det var helg och att träffa Flora i Chicago!=D

Jag och Chicago bean

YMCA

Idag har jag för första dagen sen jag kom hit gjort lite nytta, jag var på the Y...YMCA...träningsstället dit alla går! Först var jag lite inne på gymmet och sen gick jag till simhallen, så härligt att känna klordoften och vattnet när man dyker i igen, det var ett tag sen och detta får en att tänka att man nog aldrig kommer sluta simma helt, det är omöjligt! Idag var jag på en lite annorlunda springmaskin i 20min, rodd 1000m och jag simmade 2000yards, ganska bra tyckte jag=)

Nu när jag kör omkring här hittar jag äntligen till barnens skola, the Y och COD, ganska bra ändå!:) Nästa vecka kommer jag nog få köra själv vilket känns bra, vill börja kunna hitta till alla ställen, typ shoppingställen, vill spendera pengar hehe:P Det ska jag få göra på lördag iaf när jag ska in till Chicago, ska nog till Art Institute och sen kanske Millenium Park. Min värdmamma satt i över en timme och berättade hur jag skulle hitta, vad jag borde se och hur jag kan få allt billigast, schysst!!:P

Imorgon får jag min första lön!!=D


Känd målning från the Art Institute i Chicago, ni känner nog igen den!

The women

Idag var min LCC(person som hjälper flera au pairer i ett område och ordnar au pair träffar några gånger i veckan) på besök här, hon var jättesnäll och vi pratade ganska länge om mitt visumproblem. Idag var inte den bästa dagen för barnen=dåligt humör!

Men jag hade en rolig kväll när jag gick på bio med Yémily, väldigt trevlig tjej men väldigt kort också. Bestämde iaf att vi skulle ses på söndag igen och då ska vi träffa några andra au pairer också, kul! Vi såg filmen "The women" med Meg Ryan och Eva Mendez som var riktigt bra faktiskt. Det var billigt osså, som jag skrev innan, 3dollar, ingenting liksom!! Sen om man köper popcorn eller dricka så kan man gå ut under filmen och få gratis påfyllning så där kan man också spara en massa pengar.

Trailer för filmen, jag är säker på att den kommer till Sverige...någon gång...kan man hoppas!


Starbucks

Okej, har precis kommit hem från Starbucks som jag var på med Annia från Polen, känns som att jag kommer vara där ofta under året! Jag drack en Pumpkin Spicy Latte, lite annorlunda smak om man säger så! Efter det så gick vi runt i några av affärerna runt omkring, vi var inne i en bokaffär, jag lovar, de har typ ".... for Dummies" böcker överallt, allt som du skulle vilja veta. Såg faktiskt en guidebok till Sverige också!

Idag så skulle barnen till skolan, de gick faktiskt att få dem klara i tid, men det var precis, det är helt sjukt vad de ungarna kan vara söliga ibland:P Efter naptime när jag väckte Lauren så sa hon "I love you", så söt. Tvillingarna var hur lugna som helst vid lunch, fattar inte att det var samma ungar som vid frukosten!

Imorgon blir det till att gå till en bio som är riktigt billig, bara $3 med en au pair som heter Yémily från Costa rica. Kanske en annan au pair också från Tyskland som heter Sabrina, får se.


On my own

Idag var det min första dag själv, iofs så var värdmamman i källaren men vi gick bara ner där några få gånger. Det var Columbus Day idag så därför var barnen lediga från skolan. På morgonen så gick vi till en park i närheten och där sprang vi omkring och allt möjligt...tom jag får lite motion när jag umgås med barnen, inte helt fel:)

På lunchen så spelade jag UNO med Madi, hon älskar det, sen så läste jag två stycken böcker för tvillingarna. På eftermiddagen så stack vi till the Arboritum igen där vi träffade en familj som är väldigt bra vänner till familjen. I the Arboritum så är det en tävling mellan en massa skolor om vem som gör finast fågelskrämma och skolan där barnen går var med i tävlingen. Det står en massa fågelskrämmor uppställda runt en sjö som finns där, riktigt roliga att se faktiskt, uppfinningsrika! Efter det åkte vi till McDonals drivethrough, tog en ceasarsallad där och sen var det dags att åka till Madis simträning på det college som jag ska plugga på sen. Hon var jätteduktig för att vara 6år, jag har sett flera saker som man kan rätta till på hennes simsätt men hon är redan riktigt duktig! När hon sedan skulle byta om så ville hon att jag skulle komma och hjälpa henne med schampo och balsam i duschen istället för mamma. En sak som var lite kul där, var att jag träffade en annan au pair från Tyskland som heter Josie, vi bestämde att vi skulle träffas senare nån dag=)

På väg till parken! Nyckelpiga Hannah Plantanah efter det kända barnprogrammet Hannah Montana i USA, barnens skola gjorde denna! The Arboritum, (sjön)

Trädbild:) Fler träd...:P Phantom of the Arboretum Självaste Elvis fanns också bland fågelskrämmorna, läskig...??

Barnens skolas andra bidrag..riktigt fin faktiskt:P

Over and out!

The "Y"

Idag har jag kört till YMCA (där jag har fått medlemskap (jätteful bild men whatever), man kan simma, spela basket, vara i gymmet och klättra på en speciell klättervägg som är flera meter hög), Madi hade simskola så vi gick till Kidszone där det var en jättehög klätterställning för barn, sen var vi i baskethallen och där var jag själv riktigt länge med tvillingarna och spelade basket, de tyckte jag var jätteduktig på det, nästa basketproffs! :P

På eftermiddagen fick jag äntligen tag på mop och pratade i 1 1/2 h, ganska länge va?? Men vi har inte pratat sen de åkte på semester så det var kul att höra dem igen:) Mamma sa att hon höll på att läsa igenom allt som jag skrivit i min blogg innan, grattis kan jag bara säga, endast 152 inlägg att läsa igenom;)

Nu på kvällen så var det äntligen lämplig tid att ge barnen deras presenter och jag fick höra "I love you, Erika" om och om igen:D Godiset blev väldigt uppskattat, laktrisen också av Madi iaf. När jag satt och pratade med Heli och Kevin så sa de också att de hade märkt att barnen tyckte riktigt mycket om mig så det var riktigt kul att höra:) Imorgon så är det första dagen som jag tar hand om barnen själv, spännande!

Jag har också pratat med två au pairer som jag har bestämt med att vi ska träffas i veckan, först en polsk tjej som heter Anna som jag ska träffa på tisdag kväll. Sen var det också min franska rumskamrat Flora som bor typ 30min från mig, vi ska träffas på lördag och då ska jag äntligen få se Downtown Chicago! :D

(Idag var det 28 grader, vad sägs om det va??)

Extreme Home Makeover

Okej, inte riktigt, men nästan! Idag har det varit en riktigt rolig dag med hela värdfamiljen, vi har varit på den lokala franska marknaden i Wheaton där vi köpte frukt, lite paprika och pumpa som jag ska få öva på inför "pumpkin carving contest" bland au pairerna. Efter det gick vi till biblioteket så att jag blev registrerad där, man får låna filmer gratis i 3 dagar=D Sedan åkte vi till "The Arboritum", ett väldigt känt ställe i området, nästan som en nöjespark med en massa träd fast utan en massa spel, karuseller och godis försäljning. Där finns en massa områden för barnen att leka bland och joggingspår bl.a. Tog en massa foto där på barnen men får tyvärr inte lägga upp dem här pga av agenturen.

Vid middagstid så lämnade Heli och jag barnen och Kevin kvar här och åkte till.....IKEA!!=D Vi åt middag där, jag tog laxen och sen var det dags att handla lite nya saker till mitt rum. Jag köpte en lampa som jag alltid velat ha, jättefin och typisk för IKEA...sen köpte jag sänglakan, vitt med svarta stora blommor på. Till det blev det också tre kuddar i färgerna röd, blå och vit. Mitt rum blev mycket bättre nu tack vare mina inredningsskills;)

De typiska svenska sakerna vi sedan handlade var Ballerina, lite Annas pepparkakor(vet att det är tidigt men jag fick ta vad jag ville, de har faktiskt redan börjat ställa fram allt julpynt i affärerna), gravad lax som jag ska ha till frukost imorgon(yummie!!), knäckebröd, svenskt godis och baksats. Det var säkert fler saker men de kommer jag inte ihåg:P

Nu på kvällen tittade vi lite på Enchanted och sen sa Madi flera gånger till mig "I love you, I love you", så söt! Alex sa det också innan han skulle sova=)

Förresten, vädert här är alldeles underbart, idag var det lika varmt som en av våra bästa dagar i somras hemma i Sverige, sol och säkert 22 grader, nice!:P

The Arboritum

No visa

Jag har glömt att berätta att det inte gick att fixa till mitt visum vilket betyder att jag inte kan resa utanför USA för då kommer jag inte tillbaka in. Allt annat med amerikanskt körkort och Social Security Number fungerar ändå så det är bra. Men lite synd att inte få åka utanför, iom att jag bor så pass nära gränsen till Canada hade jag sett fram emot att åka dit iaf en gång under detta året...

1:a dygnet

Nu har jag sett hur en dag i det här huset kan se ut, ganska skrikigt och bråkigt men samtidigt mycket kul. Jag åkte med när alla barnen åkte till skolan och efter det så körde Kevin omkring och visade staden Wheaton och Glen Ellyn. Han visade mig YMCA, COD(där jag ska plugga), några parker, ett shoppingcenter i Wheaton, downtown Glen Ellyn och sen fikade vi på Starbucks. Första intrycket jag fick av området är mycket träd och då menar jag verkligen mycket! Det är jättefint och känns som en ganska lugn förort att bo i. Innan vi hämtade Alex och Lauren så fick jag tom prova på att köra deras bil som är en van och automatare. Lite annorlunda än vad jag är van vid eftersom jag har kört manuellt innan men kul och ganska mycket lättare. Jag körde bara omkring på gatorna vid husen så där var knappt någon trafik alls, det kommer väl senare.

När vi var tillbaka så var Alex och Lauren väldigt trötta efter igår, därav väldigt gnälliga. De åt och sen fick de sova middag och det gjorde jag också, 2h, så härligt att få sova ut!:) Efter att Madi kommit hem så träffade vi en massa grannar, lekte pjätt och sen var det dags för att äta middag. Vi gick till en restaurang för att äta en lite välkomstmiddag för mig och sen till en glassbar som heter Tato. Jag åt en typisk amerikansk hamburgare bara för att och sen tog jag apelsinglass=) Nu är vi tillbaka i hemmet, barnen har gått och lagt sig och jag har äntligen fått internet att fungera, wihoo!

Ska snart sova, godnatt eller godmorgon beroende på var ni är! =)

Min nya lånade mobil!=)

Wheaton, IL

Nu sitter jag här i mitt nya rum för ett år framöver, känns lite lustigt att skriva så menmen=) Tänkte att jag skulle berätta lite om igår när jag kom till familjen för första gången.

Igår så hade vi lektioner på skolan fram tills 2, sen var det dags att börja färden mot vårt nya men lite annorlunda liv. Några av oss åkte med buss till flygplatsen La Guardia där jag och Emilia(en annan svensk au pair som bor i centrum av Chicago) skulle ta ett flyg kl.18 till Chicago. Då var det så här att det gick inte eftersom det flyget hade blivit inställt och vi hade blivit ombokade till fredagen istället, great! Vi pratade med dem och fick till slut bokat om till ett flyg kl.17. Efter att ha klydddat med att ringa till agenturen så att de kunde ringa till familjen och berätta att vi kom tidigare och efter att ha blivit genomsökt vid säkerhetskontrollerna av ingen orsak så kom vi till sist på flyget. Vi kom till sist fram och där mötte Kevin mig, vi tog bagaget och körde till huset. Där väntade 3 hoppande barn, skrikandes av förväntan, vilket var en ganska rolig syn! Allt gick jättebra första kvällen och alla barnen gav mig en kram innan de skulle gå och lägga sig.

Mitt rum är riktigt fint, när jag kom in i rummet så var där 3 ballonger i taket fyllda med helium och på skrivbordet så var där blommor, en tidning med all träning på YMCA och ett Au Pair in America välkomst/Halloween paket. Där var också en korg med allt som en tjej kan behöva, schampo, balsam, tandkräm, deo, servetter m.m. Till slut så var där också en annan påse med en massa generös saker i=) Där var en IKEA katalog med $100, tanken är att jag ska få dekorera mitt rum lite hur jag vill, vi ska nog åka dit imorgon=D Jag fick ett presenkort på $10 på Jamba Juice där de gör smoothies och lite annat. Ett annat presentkort på Walmart, $25 för att kunna köpa lite fler saker jag behöver. Ytterligare ett kort laddat med $25 på Starbucks så klart . Här är lite bilder på rummet:

Mitt skrivbord med påsarna Skrivbord och säng Säng, stol, byrå och dörröppningen. 

En pumpa som de hade målat till mig=)

NYC

Idag har Röda korset varit här och berättat en massa(!) om säkerhet, lite drygt och sådär men man tog sig igenom det tack vare att man visste att vi skulle in till NYC senare. Vi åkte buss in och där inne gick vi till ett ställe där jag inte varit förut, Top of the Rock, lite annorlunda utsikt än från Empire State Building, lite bättre faktiskt! Sen vidare till Times square, Frihetsgudinnan och där de bygger Freedom Tower efter World Trade Center. Köpte faktiskt en I<3NY t-shirt till(har en hemma) men denna var i en så fin grön färg att jag var tvungen att ha den också, jag menar, jag har ju inte köpt något annat i USA än och det är ju bara konstigt. Men det är så svårt när man går in i en affär, där är typ tusen saker man vill ha men vi har inte riktigt än haft tid att gå igenom allt för att kunna välja ut något. Jag ska definitivt shoppa mer i Chicago!=D



Empire State från utsikten från Top of the Rock Central Park från Top of the Rock Sandra, Elina, jag och Lisa (svenska au pairer på Top of the Rock)

Svenskar är vi allihopa=) Rockefellar Center före julpyntningen På Times Square=)

Ett foto som jag blev alldeles förtjust i över byggnaden där vi var på Top of the Rock=)



It's a beautiful day



Utsikt från hotellrummet, ska snart in i duschen och sen blir det frukost=)

Orientation - Day 2

Idag har vi mest suttit instängda i en lokal fast delar av det har faktiskt varit kul ändå...vi fick lära oss hur amerikanare tror en au pair är, enligt dem är en au pair:
- Pretty, very pretty
- Young
- Blond
- Easy
De stämmer ju verkligen med alla som är här, not!

Vid lunchen så fick vi lite extra rast också så då gick vi till biblioteket och internet=) Till lunch åt vi tacos och till middag blev det pizza med kakor till, gott! Frukosten var inte lika god, det var smaklösa bagels och klumpig yoghurt, det finns bättre:P

Nu på kvällen så har jag pratat med min värdmamma på telefonen i nästan 20min och sen så har jag pratat en massa med mina rumskompisar och några andra franska tjejer som var riktigt roliga=) Nu är det snart dags för att sova, jag är riktigt trött!! Lite bilder från idag:

Lokalen Jag och min rumskompis Faith Matsalen

Downtown Stamford 


Orientation - Day 1

Jag vaknade kl5 den härliga mörka morgonen, tog taxi till Svågertorp, bara 220kr, riktigt billigt faktiskt! Sen blev det tåget till Kastrup där jag mötte två andra au pairer, Sandra och Emmelie. Vi checkade in och allting gick hur bra som helst, vi flög till Zürich och där mötte vi en massa andra svenska au pairer, totalt är vi 11st. Vi flög vidare till JFK i New York och åt i stort sett heeela vägen dit, god mat faktiskt. Jag såg bara en film på flyget eftersom de hade en massa problem med det...lite synd men då fick man iaf chansen att sova lite. När vi väl var på hotellet vid kl19 som ligger i Stamford, CT så gick de igenom lite saker så fick man en t-shirt med texten Au Pair in America..väldigt...ehm...fin. Efter det så fick vi äta, någon pasta med tomatröragrej, hyffsat gott. Vi fick våra rum och när jag kom upp så var där ingen alls. Några av oss svenskar gick till ett shoppingcenter som ligger nära här, jag antar att du(Emma) känner igen dig på bilderna, det gör jag iaf. Det är så här att jag har varit i den här staden innan eftersom min syster (Emma) var au pair i staden brevid, så lite kul att få se allt igen. När klockan sen var halv tolv så kom mina rumskamrater, riktigt snälla och ganska bra på engelska faktiskt. Här är bilder:

 
Starten Schweiz Juice och tv, som det ska vara på ett flygplan

På bussen med svenskarna Fler svenskar:) På hotellet som var jättefint inuti 

Au pairer  På hotellet=)

Visum

I förra inlägget berättade jag att mitt visum redan hade gått ut, hur kan egentligen amerikanska ambassaden göra ett så stort misstag på en sån viktig sak??! De som arbetar för agenturen sa att de var förvånade över att jag ens kom in i landet! Jag är väldigt glad att jag fick komma in(!), han som kontrollerade mina papper var jättesnäll och trevlig så det var inga problem alls. De håller på och jobbar på hur de ska göra med mitt visum men det ska fixa sig tydligen. Nu är jag i USA så det är inga problem med det, det är bara det att jag inte kan åka utanför USA till Canada eller nåt tills jag får tillbaka mitt visum igen.

Äntligen har jag lyckats få internet att fungera på min dator, puh, kändes konstigt att vara utan det så länge:P Tänkte jag skulle skriva lite om de två dagarna som gått så det kommer fler inlägg med bilder=)

Framme!!=)

Just nu sitter jag i Stamfords bibliotek i Conneticut, mitt internet pa laptopen fungerade inte men det fixar sig sen. Annars har allting har gatt jattebra an sa lange, alla ar jattetrevliga och man traffar nytt folk hela tiden. Jag delar rum men en fransyska Flora och en kines Faith, de ar ocksa snalla och ar ungefar lika bra pa engelska som jag sa det kanns bra. Jag har tyvarr fatt ett litet problem men det gar tydligen att losa...mitt visum gick ut IGAR!!! Hur ar det mojligt egentligen, de hade skrivit fel pa amerikanska ambassaden. Men detta betyder inte att jag kommer hem, bara att agenturen skickar mitt pass till Stockholm dar de far fixa till sitt misstag. Jag behover bara mitt korkort nar jag ska flyga till Chicago sen sa det ar lugnt, fast jag ar lite orolig anda, hoppas det loser sig=) Agenturen ar jattebra pa det sattet, de fixar allt till en!


Sista svenska inlägget

Nu skriver jag mitt sista svenska inlägg, läskigt!! Imorgon blir det USA och härliga New York, ska bli så kul=) Håller på med den sista lilla packningen som är kvar och jag har äntlligen börjat förstå att jag faktiskt ska åka...det låter kanske konstigt men hela tiden har det känts som att jag förbereder den här resan för någon annan, liksom hjälper till. Men nu känns det faktiskt som att den är för mig men typ bara en liten semester på en vecka. Kommer nog förstå det snart, om inte innan så iaf när jag kommer till värdfamiljen:P

Var jättekul att träffa Mia, Sofie, Tina och Elin en sista gång, gick och fikade ju...eller fika och fika, jag åt laxpasta med chai te till=) Simskolan imorse gick också bra, familjen bjöd mig på fika efteråt och berättade hur glada de var för att jag hade hjälpt deras döttrar med deras simteknik, man blir så glad av att höra sånt=)



Farväl Skåneland och Sverige! Ses om ett år=D


Bara 1 dygn kvar

Tänk, om ett dygn sitter jag tillsammans med 4 andra au pairer vid en gate på Kastrup flygplats och väntar på att få åka iväg till USA ett helt år som au pair=) Det är så lite tid kvar tills dess och den här dagen ska ägnas till att packa det absolut sista, träffa några kompisar, fika i Malmö och ha privat simskola som är om ca 20min så det är bäst jag går nu:P Men tänk, bara ett dygn kvar!

Avskedsmiddag 2

Igår hade jag hur roligt som helst när några av mina tjejkompisar kom hit=) Vi började med att käka middag, sen såg vi den efterlängtade filmen "Student 2008" av "E^2 movie productions", dvs filmen som Emilia och jag har gjort. Den blev trots allt färdig och det fungerade att bränna den. Det blev mycket skratt, några få tårar och många minnen när vi såg den. Sen blev det till att ta fram mickarna och sjunga lite karaoke med många falska toner från mig men det får man väl bjuda på;) Nånstans mitt här emellan fick jag lite fina presenter också, bl a nagellack, Sverigelinne och en massa Sverigeklistermärken, måste ju visa alla i usa var jag kommer ifrån, hehe!!=P Närmare 12 så stack vi in till Malmö och KB där det blev en massa dans till låtar som Family guy's introlåt, kul!

Kajsa, Emilia och jag=D

Haha, dizzy hands!Matilda och Emelie:P Camme, Kajsa och Kornelia På KB, Kajsa och jag (Cammes hand:P)

(Fler bilder finns på Facebook)

2 dagar!

Idag har jag varit och lämnat mop på Sturup flygplats, de åker ju till Turkiet idag, sista gången jag ser dem innan jag åker:( Min Farmor och hennes sällskap var också där, de skulle ju också följa med till Turkiet men hennes sällskap fick åka hem igen för han mådde dåligt, helt synd, sett fram emot en resa så länge och precis när man ska åka så blir det inget!

4 dagar=)

Har tittat igenom min lilla guidebok om Chicago och hittade ett litet intressant område i staden som heter Andersonville...ett svenskområde med restauranger som heter bl.a. Svea och Tre Kronor=) I området firar de dessutom våra kära svenska traditioner som t.ex. Lucia, Midsommar och Mårten Gås...så när jag får lite hemlängtan vet jag vart jag ska gå...=D

 

5 dagar kvar

Idag har jag försökt göra färdigt Studentfilmen med Emilia och när vi fösöker bränna den så funkar det så klart inte, varför alltid denna roliga tur...?? Nu verkar det dessutom som hela filmen har försvunnit, förstår mig inte alls på den datan!! Men det är iaf 5 dagar kvar, något som är kul iaf=)


RSS 2.0