Btw...

...imorgon ska jag göra halkan! 


Medeon

Nu har jag äntligen fått reda på vad företaget där jag har sommarjobb heter, Medeon heter det och ligger precis vid Mobilia. Jag var där för första gången idag och det var faktiskt riktigt kul, då syftar jag dock inte på arbetsuppgifterna. Fast de var iofs helt okej ändå. Visst, nu låter de säkert jättetråkigt att kolla efter partiklar i en spruta men det är helt okej. Vi är tre stycken som sitter med det just nu, Sebastian, en annan sommarjobbare som är 17år och går på Procivitas. Sen är det en tjej som heter Veronica som är 20år. De är båda skitschyssta och pratar ganska mycket så man märker inte av att tiden går. När vi sitter och jobbar med det så får vi såklart osså ha radio på så man har musik hela tiden.

Vad som är riktigt skönt är att vi måste ta rast 5-10min efter varje timme så det blir ganska mycket. Sen är både frukostrasten och eftermiddagsrasten en halvtimme vardera och lunchen är trekvart. Så det är ändå inte så mycket som vi jobbar, det känns inte så iaf, än. Vi får se hur det blir om två veckor då jag är van vid allt det nya folket.

Finito!

Nu i helgen har jag varit iväg i Simrishamn och tävlat. Det har gått både bra och dåligt. Iaf så har jag kommit fram till att jag inte ska vara med på JSM/SM. I och med att jag fick ett sommarjobb så kommer det vara jättesvårt att ta ledigt fler dagar därifrån, jag har ju redan fått ledigt till halka+uppkörning=) Dessutom känner jag inte riktigt för att tävla i 1500m, om det hade varit 800 hade det varit en annan sak. Så nu efter 13år är min simkarriär över, jag vet inte om det känns skönt eller sorligt, en blandning antar jag. Det känns inte särskilt verkligt iaf, har ju alltid simmat. Men jag ska ändå fortfsätta simma som träning lite då och då, ej tävlig, så alla simmotionärer, se upp på banorna!

Polisutdrag

Fick hem mitt polisutdrag idag som behövs för att bli au-pair. Jag var inte i deras register, vilken tur=) Där ser ni, beviset på att jag aldrig har gjort något dåligt!

Why...?!



Precis lagom till att man börjar jobba...

...men man kan ju hoppas att det isf håller i sig till helgen=)

Duschen från ovan

För en halvtimme sen så lämnade jag mina grejer inför helgen hos Petra så att hennes familj kan köra ner dem till Simrishamn. När jag kommit en bit på vägen så började lite smådroppar falla, inte så farligt. SEN(!), då öppnades kranen och vattnet forsade ner från hilmen. Jag blev blötare än om jag hade gått in i en dusch. Så började det åska och blixtra så jag fick ta skydd på Harakärr ett litet tag tills det gick över, sen cyklade jag hem. Dagbarnen som satt och åt lunch här hemma tyckte det var lite smått roligt när jag kom in genom dörren, blöt som en råtta. Nu ska jag iaf osså käka, sen ska jag in till Lund och övningsköra, hoppas bara att regnet har hunnit dra förbi innan jag kommer dit!


Sommarjobb på måndag

Nu har jag inte bara fått ett sommarjobb, utan två(!), fast jag fick tacka nej till ena. Jag tackade nej till det jobbet som jag har skrivit om innan. Jag fick jobbet genom min mammas arbetskamrats man som jobbar där och ska vara min chef. Kontakter, det är allt jag säger, utan dem får man typ inget sommarjobb. Så idag har jag varit på Obs hos en optiker som skulle skriva intyg att min syn är tillräckligt bra när jag har linser på. För mitt jobb kommer (om jag tror rätt) gå ut på att jag ska granska glaset på sprutor för att se ifall de är hela. Detta ska jag hålla på med i fem veckor från och med på måndag, kul! Men det är pengar iaf, som jag sedan kan spendera på kläder och annat i USA!


SATC

Igår var jag och såg Sex and the city på royal, skitrolig tjejfilm. Kan ju berätta att i stort sett alla som var på biosalongen var tjejer, förvånande nog(!)



Ny mobil!


Dock samma nummer så inga problem där :p

Sommarjobb?

Pratade precis med en tjej som heter Camilla från ett jobb som jag har sökt till sommaren. Hon ringde upp mig för att prata med mig om vad det var som jobbet gick ut på och så, lite administrativt under hela juli. Hon sa att jobbet stod mellan mig och en annan tjej och att vi var lika meriterade för jobbet. Så nu skulle hon bara prata med sin chef och bestämma vem av oss som får jobbet. Jag kommer att få veta om jag får jobbet inom ca 1 vecka. Hoppas verkligen att det blir jag men vi får se, spännande!

Sturup next?? I don't think so...

Igår var jag på Sturup och gjorde det första flygledartestet. De testerna jag gjorde idag testade stressförmåga, reaktionsförmåga, engeskan, förmågan att följa instruktioner under tidspress och lite annat. Det var riktigt svårt men ändå ganska kul. Jag förväntar mig inte direkt att jag kommer att få göra nästa test. I själva verket så började jag titta efter andra utbildningar så fort jag kom hem, det säger väl nästan allt. Jobba inom turism, reseledare? Jobb inom naturbranschen? Ingen aning vad jag vill, det kommer bli svårt att välja :p

Jag kommer iaf att få reda på provresultatet inom två veckor och om jag inte klarar det så får jag ändå lite feedback på det, vad det var som jag inte var så bra på och så. Det är ju ändå ganska kul att få veta.

Kanonen

Här är filmen från Kanonen ( Hallons min är den bästa :p ):
 

Liseberg

I lördags åkte vår simgrupp till stället där alla luktar fisk och där alla heter Glen --> Göteborg! En del av oss försökte hinna med att åka alla roliga karuseller och en del av oss gick omkring och tog en massa lotter. Fast att vinna två stycken 1,980kg kexchoklad eller ett 2kg marabouchoklad är inte helt fel ändå Erik och Micke. Här är några bilder iaf:


Rainbow Spinrock  

 Spinrock Another linslus! 

 Oskar och Elin Tina  

 Kanonen Niclas vågade ju ändå Gasten, Imponerande!:p

   

Crazy peeps:) Tina, Niclas, Oskar 

Nu är det sommar, nu är det s...regn

  

Med regn kan en regnbåge komma och en skatt kan hittas i grannens skorsten:)



GLAD MIDSOMMAR!

Intervjun avklarad =)

Kom nästan precis hem från intervjun i Malmö, jag var där i ca 2h. Först så pratade min intervjuare som heter Therese om lite saker som jag skulle förbättra i min ansökan. Sedan pratade hon också lite om hur hon hade haft det när hon var au-pair och jag fick ställa lite frågor. Efter det så berättade hon om en bok som hon rekomenderade som handlade om amerikaner bara för att man skulle förstå varför de har den politik och sånt som de har. Den hetter Amerikanerna och är skriven av Staffan Ekendahl. Hon testade också min förmåga att prata engelska genom att ställa lite frågor på engelska om att bli au-pair som jag sen svarade på. Det var det enda som vi pratade engelska på under hela intervjun. Sist av allt så fick jag göra ett personlighetstest med 260 påståenden som man fick säga ifall de var sanna eller falska om en själv. De kunde vara påståenden som;

- Du tycker om att prata inför en grupp. (många frågor om att prata inför mycket folk)
- I skolan så var du väldigt nervös för att prata inför klassen. (en annorlunda form av förgående fråga)
- Om du fick chansen skulle du bli en bra talare. (otroligt många såna här frågor faktiskt)
- Du ser hellre en äventyrsfilm framför en romantisk. (Och varför vill ni veta det...?)
- Du tycker om att ha ordning och reda. (den frågan fick jag nog minst 15 gånger, skriven i olika former)
- Du äter hälsosamt.

Sen var det en massa andra frågor liknande dem här. Fick förresten en hel bunt med papper som jag ska läsa igenom också, bland annat ett litet häfte med information och tips från en tjej som varit au-pair.

Amerikanerna skriven av Staffan Ekendahl

Au-pair intervju

Today is the day, då jag ska på au-pair intervju. Jag ska vara i Malmö kl.13.00 och bli intervjuad av Skandinaviska Institutet som jag ska åka med. Nervöst? Nääee, inte alls! Det kommer antagligen bli ännu värre nästa vecka då jag ska göra tester på Sturup, om jag känner mig själv rätt. Intervjun idag ska ju tydligen bara vara som ett informationsmöte och lite test på engelskakunskaper så det går nog bra. Testen nästa veckan är ju helt avgörande om jag får gå utbildningen eller inte. Mycket på gång och nu är det bara ett sommarjobb som saknas :p

USA during night

Det här är Luftfartsverket som ringer...

För bara några minuter sen ringde LFV och sa att min ansökan hade blivit godkänd =D Så nu ska jag göra tester på Sturup nästa måndag 8.30. Fatta va kul!!! Hoppas bara jag klarar testerna också, det är ju inte många som gör det.

LFV

Night out

Igår träffade jag upp Tina på hennes jobb och fick se lite hur det ser ut där hon jobbar. Helt nice ställe, inte jättemycket att göra där när det var kväll och en storbildstv där de tittade på fotboll, of course. Så när Tina hade slutat för dagen så kom Lisa dit så gick vi till Crown och mötte upp Victor och några av hans polare. Hade riktigt roligt! Har några pics därifrån också:

Sommartema Tina och jag Lite Tina, jag och Lisa 


Färsingadoppet

Tävlade färsingadoppet igår, gick ju inte jättebra precis men det var kul ändå. Tvingade upp syrran kl.7 så att hon kunde köra mig :p Förutom nöjet att få väcka sin syster vid en så pass tidig tid så kunde jag också testa nya kameran, så här är lite bilder från igår:

Bild tagen av Emma Sen start :s Bilfärden hemåt 

Skogen Träd Bilfärden

Rgenväder har vi fått igen

Utsparksbilder

Emilia först ut, såklart:) Ramsan TE3C

Simply the best! Ooh, ale ale! Nu är det över :p

Flaket På flaket Emilia och jag på flaket

Min fina skylt :p

Studenten!

Studenten var jättelyckad och jag har en sjukt massa fina bilder och film från den dagen. Jag har lagt in 120 bilder, på Facebook såklart, var annars liksom :p I studentpresent fick jag en digital systemkamera så nu kommer jag att ta ännu fler foton, yeah:D Ska bara plugga in hur alla funktioner fungerar först så. Sen någon dag ska jag försöka förstå hur man laddar in videor på bloggen så kanske jag kan lägga upp någon av dem från studentdagen osså=)

Kameran: Canon EOS 450D

Emma ist zu Hause

Idag kom Emma hem, vi var och hämtade henne på Svågertorps tågstation. Annars var det bara förberedelser inför studenten. Lite bilder :

 Svågertorp 

 

Klasskamp och studenter

I torsdags så hade vi klasskamp i Stadsparken vilket var jätteroligt. Låter bildern tala för sig själv (mjöl i fejset är ju alltid roligt=) Resten finns på Facebook:

 Kajsas fina skärp, Svampbob fyrkant:p Acke 


 

Mjölig och fin:p Kajsa TE3C LOL


På kvällen så gick jag på två studenter, först på Philips och sen på Niclas. Jag har bara foton från Niclas student och här är några av dem. Resten finns på Facebook:

Anna och Oskar Elin mit brills Jag och Tina 

 Studenten och jag

Studentbalen 2008

Balen var jätterolig och jag har så många bilder därifrån nu. Först av allt så började vi med lite förfest hos Matilda. Efter lite fotograferande och annat så bar det av till AF-borgen i Lund. Där minglade vi runt och för första gången i mitt liv (och säkert den enda) så fick jag gå på röda mattan =P Jättekul att se alla som var på balen för de var så sjukt fint klädda. Vi åt någon konstig förätt med någon konstig laxsak som jag inte vet vad det var. Sen var det dags att äta tupp, hade jag aldrig ätit förr men det var helt okej. Mittemellan allt ätande så hade vi en toastmaster som presenterade alla talare, jättekul att höra en del av talen. De var riktigt duktiga. Efter dessert var det dags för lite "formell" dans eller vad man ska säga, den dansen som vi hade övat på i skolan. Sedan bar det av till Tegnérs och efter det var det lite frukost och annat. Balen varade i stort sett hela natten och jag var inte hemma förräns 17.30. Då var det dags för att sova efter en väldigt lyckad natt :)

Fler bilder finns inne på Facebook:

Inför balen Inför balen Emilia och jag

Prom day

Idag ska jag på skolans bal och har precis kommit hem från frisören. Här är några bilder på hur håret ser ut, men jag har inte klänningen på än. Jag ska ju inte åka hemifrån förrän vid tre idag.

 Balfrisyr Balfrisyren Balfrisyr och sminkning   

VG

Idag har det varit en väldigt slapp dag än så länge. Först var jag på körskolan, körde lite motorväg. Sen gick jag till skolan eftersom jag skulle ha en lektion, fysiken ju. Hann bara gå in i klassrummet, få betyget, sen var jag på väg hem igen. Skönt, jag var inte ens i skolan i 2min! Jag fick VG i fysik b så var jag glad iaf och det här medelhavsvädret gör inte mitt humör sämre direkt :p

Btw, imorgon är det bal!

RSS 2.0